Δυο νέα μέλη προστέθηκαν στο Διοικητικό συμβούλιο της EMC Corporation, με τα μέλη του ΔΣ να φτάνουν τα 13. Οι José E. Almeida και Donald J. Carty ξεκινούν αμέσως.

EMC_Logo_110713Η EMC Corporation προχώρησε στο διορισμό δύο νέων μελών στο Διοικητικό της Συμβούλιο. Με την προσθήκη των κ.κ. José (Joe) E. Almeida και Donald J. Carty, η θητεία των οποίων ξεκινά αμέσως, το ΔΣ της EMC φθάνει συνολικά στα 13 μέλη. Μέχρι σήμερα, ο κ. Almeida κατέχει τις θέσεις του Προέδρου, Προέδρου ΔΣ και Διευθύνοντος Συμβούλου στην Covidien plc, ενώ ο κ. Carty έχει διατελέσει στο παρελθόν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην AMR Corporation και την American Airlines, καθώς και Αντιπρόεδρος και Γενικός Οικονομικός Διευθυντής στη Dell.

Ο κ. Joe Tucci, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην EMC, δήλωσε σχετικά: «Ο Joe Almeida και ο Don Carty είναι δύο πολύ έμπειρα στελέχη, με ηγετικές θέσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις παγκόσμιου βεληνεκούς, τα οποία έρχονται να προσθέσουν τις γνώσεις και το κύρος τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της EMC. Με πολλή χαρά τους καλωσορίζουμε στο ΔΣ».

Η Επιτροπή Εταιρικής Διακυβέρνησης της EMC κατέληξε στους κ.κ. Almeida και Carty μετά από μία συστηματική διαδικασία αναζήτησης των κατάλληλων υποψηφίων, η οποία παραδοσιακά περιλαμβάνει και την εξέταση στελεχών που προτείνουν οι μέτοχοι της επιχείρησης. Η EMC συνεργάστηκε με την Elliott Management, η οποία ανέλαβε τον εντοπισμό και την αρχική εξέταση των υποψηφιοτήτων. Τα προσόντα όλων των υποψηφίων αξιολογήθηκαν λεπτομερώς, με βάση τα κριτήρια που είχαν τεθεί από το ΔΣ της EMC, και στη συνέχεια η Επιτροπή Εταιρικής Διακυβέρνησης κατέληξε στην πρόταση να ορισθούν οι κ.κ. Almeida και Carty, ως τα νέα μέλη του ΔΣ της EMC.

Ο κ. Jesse Cohen, στέλεχος της Elliott Management, δήλωσε τα εξής: «Πρόκειται για δύο εξαιρετικά έμπειρα στελέχη, για τα οποία πιστεύουμε ότι θα προσθέσουν μια νέα οπτική στο ΔΣ της EMC, στοιχείο με ιδιαίτερη αξία σε μία περίοδο όπου το ΔΣ επανεξετάζει τη στρατηγική κατεύθυνση της εταιρείας».

Σε συνάρτηση με την απόφαση της EMC να προσθέσει δύο νέα μέλη στο ΔΣ, η Elliott συμφώνησε σε μια περιορισμένη ‘αδράνεια’ μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015, οπότε και η νέα προτεινόμενη σύνθεση του ΔΣ θα συζητηθεί στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων.

Ο κ. Almeida, 52 ετών, κατέχει τη θέση του Προέδρου, Διευθύνοντος Συμβούλου και Προέδρου του ΔΣ της Covidien plc από τον Ιούλιο του 2011 και του Προέδρου της εταιρείας από το 2012. Αυτή τη στιγμή είναι μέλος του ΔΣ της State Street Corporation. Ο κ. Almeida κατάγεται από τη Βραζιλία και είναι απόφοιτος της Escola de Engenharia Maua, η οποία εδρεύει στο Σάο Πάολο.

Ο κ. Carty, 68 ετών, διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AMR Corporation από το 1998 έως το 2003. Αυτή τη στιγμή κατέχει τη θέση του Προέδρου της Virgin America Airlines, και είναι μέλος στα ΔΣ των Canadian National Railway Company και Talisman Energy. Γεννημένος στο Τορόντο, ο κ. Carty είναι απόφοιτος του Queen’s University και του Harvard Business School.