Η Google αποφάσισε να ενημερώσει την εφαρμογή GoogleTranslate και να μεταφράζει τη φωνή σε… κείμενο άλλης γλώσσας σε real time. Και όλα αυτά, αυτόματα για τους χρήστες!

google-translate-appΗ Google ετοιμάζεται να «σχεδιάσει» ενημερωμένη έκδοση για το app Google Translate που θα επιτρέπει την αυτόματη και σε πραγματικό χρόνο μετάφραση της φωνής σε κείμενο. Βέβαια, αυτή η λειτουργία δεν θα συμβαίνει με όλες τις γλώσσες, σύμφωνα με τους New York Times.

Μέχρι σήμερα, η εφαρμογή έκανε μετάφραση σε 80 γλώσσες από κείμενο σε κείμενο και προσέφερε μετάφραση… φωνής, αλλά όχι αυτόματη. Με άλλα λόγια, για να λειτουργήσει έπρεπε πρώτα ο χρήστης να επιλέξει την επιθυμητή γλώσσα εισόδου. Όμως, μετά την ενημέρωσή του app, η εφαρμογή θα αναγνωρίζει αυτόματα τη γλώσσα και θα το μετατρέπει σε κείμενο της γλώσσας που επιλέξατε.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε αυτό το κομμάτι του translate, η Google έχει μείνει λίγο πίσω, καθώς το Skype της Microsoft ξεκίνησε ήδη από το Δεκέμβριο του 2014 να επιτρέπει τη μετάφραση της φωνής σε κείμενο σε realtime ανάμεσα στους Άγγλους και τους Ισπανόφωνους.