Πάνω από μισό εκατ. δολάρια σπατάλησαν οι πελάτες του Appstore για να αποκτήσουν νέα apps και games μέσα στις 7 πρώτες ημέρες του νέου έτους.

appsΟι πελάτες της Apple ξόδεψαν περίπου μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε εφαρμογές και παιχνίδια του App Store μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Βέβαια, η Πρωτοχρονιά αποτέλεσε την πιο πολυάσχολη ημέρα στην ιστορία της εταιρείας που μέσα στο ’14 αύξησε τα έσοδα των προγραμματιστών κατά $10 δις.

“Ήταν μια χρονιά που το AppStore έσπασε όλα τα ρεκόρ. Με το νέο έτος, είμαστε τόσο περήφανοι για τους προγραμματιστές και την καινοτομία των εφαρμογών που εξάπτουν το ενδιαφέρον των χρηστών iOS”, εξηγεί ο Eddy Cue, αντιπρόεδρος της Apple στον τομέα του λογισμικού και των υπηρεσιών Διαδικτύου. Συνολικά, οι προγραμματιστές της εταιρείας έχουν κερδίσει πάνω από $25 δις χάρη στην πώληση των εφαρμογών και των παιχνιδιών από το ξεκίνημα της πλατφόρμας το 2008.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Apple δώρισε ένα μέρος των εσόδων (20 εκατ. δολάρια) της Παρασκευής 28 Νοεμβρίου και της Δευτέρας 1 Δεκεμβρίου στο Παγκόσμιο Ταμείο για την Καταπολέμηση του AIDS. Σήμερα, η τεχνολογική εταιρεία φιλοξενεί πάνω από 1,4 εκατ εφαρμογές, με τις 725.000 να έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το iPad.