Ένας τηλεφακός που συνδυάζει την υψηλή ποιότητα εικόνας με τη φορητότητα. Η ιδανική επιλογή για όσους ψάχνουν έναν φακό compact κατασκευής.

AF-S NIKKOR 300mmΗ κυκλοφορία του νέου AF-S NIKKOR 300mm f/4E PF ED VR από τη Nikon είναι πλέον γεγονός. Ως ο πρώτος NIKKOR με μοντούρα F και στοιχείο Phase Fresnel, αυτός ο βασικός φακός υψηλής απόδοσης προσφέρει τον ιδανικό συνδυασμό compact κατασκευής, δυνατοτήτων τηλεφακού και υψηλής ποιότητας εικόνας.

Οι φωτογράφοι που αναζητούν έναν τηλεφακό που παρέχει απόδοση και φορητότητα θα λατρέψουν τον νέο NIKKOR 300mm f/4. Ιδανικός για φωτογραφίσεις σπορ ή άγριας φύσης, καθώς και για χρήση στα ταξίδια και για κοντινές, λεπτομερείς λήψεις πορτραίτων, αυτός ο φακός NIKKOR είναι ο έξυπνος τρόπος να γεμίσετε το κάδρο, χωρίς να προσθέσετε μεγάλο βάρος στην τσάντα σας. Η χρήση του στοιχείου Phase Fresnel (PF) μειώνει σημαντικά το μέγεθος και το βάρος του φακού ενώ ο συνδυασμός μέγιστου διαφράγματος f/4, εστιακής απόστασης 300 mm και εντυπωσιακής τεχνολογίας VR προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα. Ο νέος φακός είναι κατασκευασμένος να ανταποκρίνεται σε διάφορες συνθήκες λήψης με επίστρωση φθορίου που προστατεύει από το νερό, τη σκόνη και τη βρομιά χωρίς κανένα συμβιβασμό στην ποιότητα της εικόνας.

Ο Zurab Kiknadze, Διευθυντής Προϊόντων, Φακών, Εξαρτημάτων & Λογισμικού της Nikon Europe, δήλωσε: “Η Nikon καινοτομεί διαρκώς με σκοπό να διασφαλίζει ότι κάθε νέος φακός προσφέρει βελτιώσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του. Κάθε τόσο μια νέα γενιά φακών δημιουργείται και αλλάζει δραματικά τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας φακός. Η νέα εστιακή απόσταση 300 mm είναι ακριβώς ένα από τα χαρακτηριστικά ενός τέτοιου φακού. Εκτός όμως από τις εντυπωσιακές εξελίξεις όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την οπτική ποιότητα, οι φωτογράφοι της Nikon απολαμβάνουν εμπειρία χρήσης χωρίς περιορισμούς: δεν υπάρχει πλέον λόγος για συμβιβασμούς. Σημαντικά μικρότερος και ελαφρύτερος σε σχέση με τον προκάτοχό του, το μέγεθος δεν αποτελεί πλέον καθοριστικό παράγοντα για το αν αυτός ο φακός χωρά ή όχι στην τσάντα σας ώστε να τον παίρνετε μαζί σας στα ταξίδια σας. Είναι αρκετά ελαφρύς για να μπορέσετε να αναλάβετε μία επείγουσα δουλειά που προέκυψε. Παρέχοντας στους φωτογράφους περισσότερη ελευθερία και φορητότητα από ποτέ άλλοτε, αυτός ο φακός NIKKOR εγκαινιάζει μια νέα εποχή ευελιξίας για την εστιακή απόσταση 300 mm”.

 

Πλησιέστερη απόσταση
Ο νέος φακός AF-S NIKKOR 300mm f/4 είναι ένας πραγματικά έξυπνος τρόπος να τραβάτε φωτογραφίες με τηλεφακό χωρίς να κουβαλάτε βαρύ εξοπλισμό. Η χρήση ενός στοιχείου Phase Fresnel (PF) διατηρεί το σώμα σημαντικά μικρό και ελαφρύ χωρίς να υποβιβάζεται η ποιότητα της εικόνας. Ο συνδυασμός μέγιστου διαφράγματος f/4, εστιακής απόστασης 300 mm και εντυπωσιακής τεχνολογίας VR δίνει τη δυνατότητα ισχυρής απόδοσης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και δημιουργεί όμορφο θαμπό φόντο (bokeh). Η βελτίωση της απόδοσης επιτυγχάνεται περαιτέρω με ένα ηλεκτρομαγνητικό διάφραγμα που παρέχει ενισχυμένη σταθερότητα σε αυτόματη έκθεση για συνεπείς, πιο ακριβείς εκθέσεις, ειδικά κατά τη λήψη σε υψηλές ταχύτητες καρέ. Διατίθενται τρεις λειτουργίες εστίασης: A/M (προτεραιότητα στην αυτόματη εστίαση ακόμα και όταν χρησιμοποιείται ο δακτύλιος εστίασης), M/A (επιτρέπει την άμεση μετάβαση από την αυτόματη εστίαση στη χειροκίνητη λειτουργία σε οποιαδήποτε λειτουργία AF) και M (χειροκίνητη).

 

Λειτουργία SPORT (Σπορ)
Η φημισμένη τεχνολογία απόσβεσης κραδασμών (VR) της Nikon προσφέρει τη δυνατότητα για εντυπωσιακές ταχύτητες λήψεων έως 4,5 στοπ μικρότερες*. Παράλληλα, η εντελώς νέα λειτουργία VR SPORT (Σπορ) σάς επιτρέπει να εκτελείτε πανοραμικές λήψεις των γρήγορα κινούμενων θεμάτων με μοναδική καθαρότητα. Σχεδιασμένη για να εξασφαλίζει σταθερή εικόνα σκοπεύτρου κατά τις λήψεις γρήγορα κινούμενων θεμάτων, η λειτουργία SPORT (Σπορ) εξασφαλίζει ταχύτητες καρέ και μειωμένη καθυστέρηση απελευθέρωσης κλείστρου κατά τις συνεχείς λήψεις, όμοιες με αυτές που επιτυγχάνονται όταν η λειτουργία VR είναι απενεργοποιημένη.

 

Νέα οπτική σχεδίαση
Ο νέος φακός NIKKOR 300mm f/4 είναι ο πρώτος φακός με μοντούρα F που διαθέτει στοιχείο Phase Fresnel (PF). Το στοιχείο Phase Fresnel που δημιουργήθηκε από την Nikon χρησιμοποιεί το φαινόμενο διάθλασης φωτογραφίας για την αποτελεσματική αντιστάθμιση της χρωματικής εκτροπής: μειώνει τον αριθμό στοιχείων φακού που απαιτούνται για την επίτευξη υψηλής ποιότητας αποτελεσμάτων και δίνει τη δυνατότητα για εξαιρετικά compact και ελαφριά κατασκευή. Επιπλέον, το γυάλινο στοιχείο ED της Nikon διασφαλίζει την ευκρίνεια, ένα στοιχείο ασφαιρικού φακού ελέγχει την παραμόρφωση και η αντιθαμβωτική Νανοκρυσταλλική επίστρωση της Nikon ελαχιστοποιεί τα διπλά είδωλα και την αντανάκλαση.

 

Απόλυτη φορητότητα
Με βάρος μόλις 755 g, ο φακός NIKKOR 300mm f/4 είναι σημαντικά μικρότερος και ελαφρύτερος σε σχέση με τον προκάτοχό του. Είτε θέλετε να επιτυγχάνετε περισσότερα με άνεση, να τραβάτε τηλεφωτογραφίες χωρίς τρίποδο ή να έχετε χώρο για έναν τηλεφακό σε περίπτωση που τον χρειαστείτε , αυτός ο φακός σάς παρέχει επιλογές—και αποτελέσματα. Κατασκευασμένος να παρέχει άριστα αποτελέσματα σε διάφορες συνθήκες, διαθέτει επίστρωση φθορίου που βελτιώνει την ανθεκτικότητα και καθιστά ευκολότερο τον καθαρισμό του γυάλινου στοιχείου χωρίς να προκαλείται ζημιά στην επιφάνεια.

 

Αξεσουάρ
Ο AF-S NIKKOR 300mm f/4 συνοδεύεται από το νέο σκίαστρο φακού HB-73 και τη θήκη φακού CL-M3.
Ο προαιρετικός δακτύλιος ανάρτησης σε τρίποδο RT-1 επιτρέπει την ελεύθερη περιστροφή του φακού για καλύτερη ισορροπία και την ομαλή μετάβαση από τον κατακόρυφο στον οριζόντιο προσανατολισμό κατά τη χρήση ενός τρίποδου.