Σχεδιάστηκε το πιο εξελιγμένο mp3 player από τη Sony για τους λάτρεις της μουσικής… με υψηλή ποιότητα ήχου. Πόσο στοιχίζει η νέα συσκευή ;

ZX2 Walkman sonyΟι high-end λάτρεις του ήχου ετοιμάζονται να πληρώσουν όσο όσο για να αποκτήσουν το νέο High-Resolution Sony Walkman NW-ZX2 που παρουσιάστηκε στο CES 15′ στο Λας Βέγκας. Ξεχωρίζει με το μαύρο ματ χρώμα του, τα playback κουμπιά που είναι τοποθετημένα στην κυρτή πλευρά του και το χρυσό βύσμα των ακουστικών.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, “τρέχει” με το παλιό Android 4.2 Jelly Bean και υποστηρίζει DSD, WAV, AIFF, FLAC, Apple Lossless κ.α. Η χωρητικότητά του φτάνει τα 128 GB, αλλά η υποδοχή για κάρτα microSD λύνει το πρόβλημα για όσους επιθυμούν να περάσουν μια τεράστια συλλογή από mp3 και όχι μόνο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι διαθέτει υποστήριξη για Bluetooth, ώστε να επιτυγχάνεται το ασύρματο streaming και μια οθόνη που αγγίζει τις 4.0 ίντσες. Το βάρος του είναι 235 γρ και η μπαταρία του διαρκεί μέχρι και 60 ώρες χωρίς φόρτιση.

Ωστόσο, το πλεονέκτημά του βρίσκεται στο Hi-Res Audio, που χαρίζει τον καθαρό ήχο του, και στον ψηφιακό ενισχυτή S-Master HX και το DSEE HX που απομονώνουν κάθε ενδεχόμενο θορύβου ή παραμόρφωσης του ήχου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Sony Walkman NW-ZX2 θα ταξιδέψει στην Ευρώπη την Άνοιξη και θα στοιχίζει 1200 δολάρια. Και όμως, η εμπειρία που προσφέρει ίσως αξίζει και την υψηλή τιμή του!