Οι επιστήμονες μαρτυρούν ότι η λατρεία των εφήβων για την τεχνολογία ευθύνεται για τον εθισμό τους ως ενήλικες. Τι αποδείξεις υπάρχουν;

imagesΗ αγάπη των εφήβων για τo Facebook, το Twitter, το Instagram και το onlinechat κρύβει το λόγο πίσω από τον μετέπειτα εθισμό τους, όντας πια ενήλικες! Σύμφωνα με το Mirror, πάνω από το 80% των ανθρώπων παραδέχονται ότι αγωνίζονται να κόψουν συνήθειες, όπως είναι η χρήση των socialmediaγια ένα μήνα, ενώ δηλώνουν ότι το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να σταματήσουν την ανταλλαγή μηνυμάτων.

Και όμως, η δυσκολία του να απεξαρτηθούν από την τεχνολογία είναι το ίδιο ισχυρή με το να σταματήσουν το πρόχειρο φαγητό ή το αλκοόλ.

Όπως αποκαλύπτει μελέτη πάνω σε εφήβους, ηλικίας 12 έως 18, ένας μέσος έφηβος ελέγχει τα socialmedia 11 φορές την ημέρα, στέλνει 17 μηνύματα και ξοδεύει £62 το μήνα στα gadgets, τα τυχερά παιχνίδια, το fastfood και το clubbing.

Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι οι νέοι προχωρούν ακόμα και σε ψεύτικες δικαιολογίες προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα από έναν συγγενή. Παρόλα αυτά, το 72% από αυτούς δεν γνωρίζει τον κίνδυνο του εθισμού στα socialmedia, τις εφαρμογές και τα online παιχνίδια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο JohnDicey από το Allen Carr ­Addiction Clinics εξηγεί ότι οι συνήθειες, που αποκτά ένας έφηβος, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην «επιδημία» του εθισμού για το ίντερνετ στην κοινωνίας του μέλλοντος.