Άραγε οι «κρυφές» φωτογραφίες στο Facebook είναι όντως δύσκολο να εντοπιστούν από τρίτους; Όχι με αυτή την εφαρμογή.

quit facebookΑρκετοί πατούν την επιλογή «Απόκρυψη από το χρονολόγιο», όταν έχουν tagαριστει σε μια φωτογραφία που… θέλουν να ξεχάσουν, νομίζοντας ότι η εικόνα διαγράφεται. Λάθος! Το Picturebook, μια επέκταση του προγράμματος περιήγησης Chrome, έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα, φέρνοντας στο φως τις κρυφές φωτογραφίες του κάθε χρήστη ακόμα και εάν δεν ανήκει στην ομάδα «φίλοι».

Το Picturebook ουσιαστικά αναιρεί την επιθυμία των χρηστών να αποστασιοποιηθούν από μια φωτογραφία. Με άλλα λόγια, ξεθάβει αρκετές από τις φωτογραφίες που έχετε κρύψει στο timeline σας, πατώντας απλώς το κουμπί “hide”.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο ριψοκίνδυνα όσο ακούγονται, καθώς η εφαρμογή δεν είναι ικανή να αλλάξει τις ρυθμίσεις απορρήτου, με αποτέλεσμα να μπορεί να εντοπίσει μόνο σε όσες φωτογραφίες είναι δημόσιες και εμφανείς στο ευρύ κοινό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για να προστατευτείτε από το Picturebookαρκεί, πρέπει να κάνετε, είτε Untagτον εαυτό σας στη φωτογραφία, είτε να σιγουρευτείτε ότι τα post σας φτάνουν μόνο στους φίλους σας ή σε επιλεγμένες ομάδες.