Η Xerox παρουσίασε την ετήσια Έκθεση γύρω από την Εταιρική Υπευθυνότητα, η οποία συνοψίζει την πρόοδο της εταιρείας προς την αειφόρο επιχειρηματικότητα.


New Xerox Logo Medium ResΣτην επιστολή προς τους εταίρους που περιλαμβάνεται μέσα στην έκθεση, η Ursula Burns, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Xerox, σχολίασε σχετικά με την ιστορία της εταιρείας γύρω από την καινοτομία, η οποία και ορίζει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στη Xerox. «Περισσότερο από ποτέ, η ιστορία μας εστιάζει στην αφοσίωσή μας στην καινοτομία με γνώμονα το ευρύτερο καλό» σημείωσε. «Συνεχίζουμε να δοκιμάζουμε τα όριά μας όσον αφορά στο τι είναι δυνατόν… εστιάζοντας στο να βοηθάμε τους πελάτες μας να είναι πιο επιτυχημένοι αξιοποιώντας τις δυναμικές των υπηρεσιών και τεχνολογιών για την υπόσχεση ενός καλύτερου κόσμου».


Η έκθεση έρχεται αμέσως μετά την ένταξη της Xerox στον δείκτη Dow Jones Sustainability North America (DJSI North America) και τη βαθμολόγησή της με 95 (A-), ανάμεσα στα υψηλότερα σκορ, από το CDP (Carbon Disclosure Project). Οι μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, που αντιπροσωπεύουν τρισεκατομμύρια σε κεφάλαια, βασίζονται στο CDP, ώστε να εντοπίσουν τους σημαντικότερους παράγοντες οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την κλιματική αλλαγή και τις εκπομπές αερίων.


Αυτή είναι η ένατη συνεχόμενη χρονιά που η Xerox εξέδωσε την Έκθεση Κοινωνικής Εταιρικής Υπευθυνότητας, η οποία αναλύει την παγκόσμια επίδραση της εταιρείας κατά τη διάρκεια του 2013 σε πέντε βασικές περιοχές: Αειφόρος Επιχειρηματικότητα, Ανάπτυξη του Χώρου Εργασίας, Εξυπηρέτηση Πελατών, Προστασία του Πλανήτη και Ενδιαφέρον για τις Κοινότητες.


Η έκθεση περιλαμβάνει αρκετά σημαντικά επιτεύγματα:
Ποικιλομορφία: Από την προηγούμενη χρονιά, το ποσοστό των εργαζομένων μας στις ΗΠΑ που ανήκουν σε κάποιες μειονοτικές κοινότητες αυξήθηκε σχεδόν κατά μια εκατοστιαία μονάδα στο 40,3% ενώ, το ποσοστό των γυναικών στελεχών και υψηλόβαθμων manager ανέβηκε από το 26% στο 27%.
Ηγετική θέση: Το 2012, αναγνωριστήκαμε ως ηγέτιδα εταιρεία σε πέντε τομείς. Το 2013, ο αριθμός αυτός ανήλθε στο επτά, και συμπεριλαμβάνει τους τομείς της υγείας και ωφελείας εκτός από τον παραδοσιακό τομέα διαχείρισης εκτυπώσεων.
Οι παροχές στον τομέα των Υπηρεσιών επεκτάθηκαν ώστε να συμπεριλαμβάνουν λύσεις, οι οποίες βελτιώνουν την παραγωγικότητα των μεταφορικών μέσων, τις υποδομές ΙΤ και την επεξεργασία back-office, ενώ παράλληλα μειώνουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, όπως τα αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, καθώς και τα κόστη.
Αειφορία: Η προσέγγισή μας στο να διαχειριζόμαστε προϊόντα κοντά στο τέλος του κύκλου ζωής τους μεταφράζεται σε σημαντικά οφέλη τόσο οικονομικά όσο και περιβαλλοντικά. Παγκοσμίως, επαναχρησιμοποιήσαμε, ανακυκλώσαμε ή ανακατασκευάσαμε πάνω από το 99% των αναλωσίμων , ανταλλακτικών και μηχανών μέσα από τα προγράμματα επιστροφής. Από το 2009, μειώσαμε την κατανάλωση νερού κατά 35% και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 24%. Με 9% μείωση στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από το 2012, είμαστε σε πολύ καλή θέση ώστε να πετύχουμε το στόχο δεύτερης γενιάς που αφορά στη μείωση της τάξεως του 10% μέχρι το 2017.


Η φετινή έκθεση εισήγαγε την επόμενη γενιά των κατευθυντήριων οδηγιών G4 του Global Reporting Initiative (GRI) ως άλλη μια απόδειξη για τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της Xerox για διαφάνεια στην υποβολή εκθέσεων περιβαλλοντικής αειφορίας αλλά και δημιούργησε μια εξειδικευμένη εφαρμογή ως εργαλείο που θα επιτρέπει στους επισκέπτες να επιλέγουν, να βλέπουν και να τυπώνουν το περιεχόμενο που θέλουν, κατευθείαν από τους δικούς τους browsers.