Σε σημερινή συνέντευξη τύπου της εταιρείας είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το Storm, το νέο smartphone σχεδιασμένο αποκλειστικά για τη Vodafone.

blackberry_storm5Η Vodafone παρουσίασε σήμερα (18/2) σε δημοσιογράφους στις εγκαταστάσεις της στο Χαλάνδρι το νέο BlackBerry Storm smartphone από τη Research In Motion (RIM). Το BlackBerry Storm είναι το πρώτο smartphone με responsive touch screen, που σου επιτρέπει να νοιώθεις την κίνηση της οθόνης όταν πληκτρολογείς και θα διατίθεται αποκλειστικά από το δίκτυο της Vodafone.
«Οι πελάτες μας είναι ενθουσιασμένοι με το STORM, γεγονός που αποδεικνύεται από το μεγάλο αριθμό των ατόμων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Εξακολουθούμε να λαμβάνουμε δηλώσεις ενδιαφέροντος και χαιρόμαστε που οι πελάτες ανταποκρίνονται με τέτοιο ενθουσιασμό», δήλωσε ο Matt Williams, Εμπορικός Διευθυντής Καταναλωτικών Προϊόντων και Υπηρεσιών της Vodafone. «Οι πελάτες μας θέλουν μια μοναδική συσκευή, η οποία θα τους προσφέρει την πιο ασφαλή και αξιόπιστη εμπειρία γραπτής επικοινωνίας, μέσω e-mail και γνωστών messaging κοινοτήτων, σε συνδυασμό με όλα τα επιθυμητά χαρακτηριστικά ενός smartphone και όλα αυτά σε προσιτή τιμή. Το Blackberry Storm, που είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά για τη Vodafone και θα διατίθεται από όλο το δίκτυό της, προσφέρει όλα αυτά και πολύ περισσότερα, και θα δώσει απίστευτη δύναμη στα χέρια των πελατών μας για να ζήσουν τη στιγμή.»


Το BlackBerry® Storm™ smartphone, που αποτελεί προϊόν μακροχρόνιας στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στη Vodafone και τη RIM, επεκτείνει τις προσδοκίες που έχουν οι πελάτες από ένα BlackBerry® – ένα καινοτόμο τηλέφωνο με πρωτοποριακές λειτουργίες αποστολής και λήψης e-mail, μηνυμάτων, πολυμέσων, δυνατότητα πλοήγησης στο Διαδίκτυο – και δίνει πρωτόγνωρη διάσταση στην εμπειρία αυτή με την εισαγωγή μίας επαναστατικά μεγάλης οθόνης αφής και ενός εικονικού πληκτρολογίου.


Διαθέτοντας ελκυστική και κομψή σχεδίαση, το BlackBerry® Storm™ smartphone συνδυάζει τη δυνατότητα υπηρεσιών αποστολής και λήψης μηνυμάτων, συμπεριλαμβανομένων e-mail, SMS και MMS σε έναν μόνο φάκελο εισερχομένων μηνυμάτων, καθώς και ειδοποιήσεων από υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, παρέχει αξεπέραστη ποιότητα ήχου και φωτογραφική κάμερα 3,2 Mpixels με δυνατότητα λήψης video που αξιοποιούν την εκπληκτική ευκρίνεια της οθόνης, προσφέροντας εξελιγμένη απόδοση πολυμέσων, σε συνδυασμό με το γρήγορο και αξιόπιστο ευρυζωνικό δίκτυο της Vodafone. Επιπλέον, διαθέτει μπαταρία υψηλής χωρητικότητας που προσφέρει πολύ καλούς χρόνους αναμονής και ομιλίας υποστηρίζοντας κάρτες επέκτασης μνήμης έως 16 Gb.


Το BlackBerry® Storm™ smartphone διαθέτει browser υψηλής απόδοσης, ο οποίος παρέχει στους χρήστες εμπειρία ταχύτατης πλοήγησης στο Διαδίκτυο, με απεικόνιση κανονικού υπολογιστή είτε σε οριζόντια ή κατακόρυφη διάταξη. Το νέο menu εξακολουθεί να έχει τα οικεία πλήκτρα “menu” και “escape” των smartphones BlackBerry και προσθέτει υποστήριξη για multi-touches, taps και slides, δίνοντας έτσι στο χρήστη τη δυνατότητα άνετης επιλογής κειμένου, scroll, pan και zoom, καθιστώντας έτσι την πλοήγηση γρήγορη και εύκολη.


Η μοναδική οθόνη αφής 3.25” προσφέρει μία πληθώρα διαφορετικών εμπειριών. Παρόλη την επίπεδη επιφάνειά της, οι χρήστες έχουν την αίσθηση ότι πατούν εικονικά πλήκτρα, τα οποία μάλιστα φωτίζονται κατά την αφή. Η λειτουργία αυτή καθιστά γρήγορη και εύκολη την πληκτρολόγηση κειμένων και ηλεκτρονικών μηνυμάτων, καθώς και την πλοήγηση στο μενού του τηλεφώνου. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε πλήρες QWERTY πληκτρολόγιο, SureType® ή και Μulti-tap.


Με την αφαίρεση του παραδοσιακού πληκτρολογίου, έχει εξασφαλιστεί περισσότερος χώρος για την υψηλής ανάλυσης έγχρωμη οθόνη, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες να απολαμβάνουν περιεχόμενο πολυμέσων και να βλέπουν με άνεση συνημμένα αρχεία, όπως επίσης να διαβάζουν και να επεξεργάζονται έγγραφα.


Η επαναστατική οθόνη με την ανάλυση 480 x 360 pixels αλλάζει από την κατακόρυφη στην οριζόντια διάταξη, καθώς η συσκευή περιστρέφεται, ενώ η μορφή του πληκτρολογίου μετατρέπεται αυτόματα και από Μulti-tap ή SureType® σε πλήρες QWERTY. Μπορεί κανείς να κατεβάσει από μία μεγάλη ποικιλία τραγουδιών και video μικρού μήκους και να τα απολαύσει στην εκπληκτικής ευκρίνειας οθόνη του και με τον απίστευτο ήχο υψηλής ποιότητας.


Το BlackBerry Storm διατηρεί την πλήρη λειτουργικότητα και τις προδιαγραφές ασφαλείας της πλατφόρμας BlackBerry, αλλά είναι επίσης ιδανικό για τους ενθουσιώδεις χρήστες του Facebook, του MySpace και του YouTube, ενώ οι φανατικοί του Flickr θα λατρέψουν την άνεση και την ταχύτητα της άμεσης ανάρτησης των φωτογραφιών τους, δευτερόλεπτα μετά τη λήψη τους.


Με τη συγκεκριμένη συσκευή δίνεται και πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες διασκέδασης και ενημέρωσης της Vodafone, συμπεριλαμβανομένων των Vodafone Music και Vodafone live!
Η Vodafone θα προσφέρει προγράμματα, τα οποία περιλαμβάνουν χρόνο ομιλίας, sms και δεδομένα, τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες όλων των πελατών. Η συσκευή θα πωλείται χωρίς σύνδεση στην τιμή των €399 (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) και σε ακόμα φθηνότερες τιμές με σύνδεση στα προγράμματα Surf and Talk.


ΘΕΤΙΚΑ
Κορυφαίος σχεδιασμός και άψογο στυλ
Μεγάλη και ευκρινής οθόνη 3.25” με σύστημα responsive touch
GPS και BlackBerry Maps
Υποστήριξη υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης και instant messaging



ΑΡΝΗΤΙΚΑ
Δεν υποστηρίζει Wi-Fi
Αρκετά βαρύ


ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
Θα χωρούσε ποτέ μια καταιγίδα στην παλάμη σας; Κι όμως, το Storm φέρνει μια τεχνολογική… “καταιγίδα” στα χέρια σας!


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Διαστάσεις: 112,5 x 62,2 x 13,95 χιλ.
Βάρος: 155 γρ.
Δίκτυο: GSM 850/900/1800/1900 MHz – EDGE – HSDPA 2100 MHz
Μνήμη: 1 GB, 128 MB flash & microSD κάρτα μνήμης
Οθόνη: TFT LCD αφής, 480×360 pixels, 65.000 χρωμάτων
Κάμερα: 3,2 MP, 2x digital zoom, flash, auto-focus, video, upload on Flickr
Μπαταρία: Li-Ion
Χρόνος αναμονής: έως 360 ώρες
Χρόνος ομιλίας: έως 5 ώρες και 30 λεπτά
Επιπλέον χαρ/κα: Bluetooth, USB, Blackberry email, RIM wireless modem, browser, GPS, Blackberry Maps, media player, θύρα 3,5 mm, password protection & screen lock