Οι εφαρμογές Big Data Analytics γίνονται προσβάσιμες μέσω iPhone και iPad με υψηλό επίπεδο ασφάλειας μέσω του IBM MobileFirst for iOS.


IBM_LogoΗ Apple και η IBM προσφέρουν την πρώτη σειρά λύσεων IBM MobileFirst for iOS με μια νέα κλάση εφαρμογών που είναι σχεδιασμένες ειδικά για επιχειρήσεις, καθώς και υποστηρικτικές υπηρεσίες cloud, καθιστώντας τις δυνατότητες της ΙΒΜ στον τομέα Big Data & Analytics διαθέσιμες για τους επιχειρηματικούς χρήστες iPhone και iPad. Οι λύσεις IBM MobileFirst for iOS απευθύνονται στους εταιρικούς πελάτες από τους κλάδους των Τραπεζών, των Λιανικών Πωλήσεων, των Ασφαλιστικών Εταιρειών, των Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών, των Τηλεπικοινωνιών καθώς και για Κρατικούς Οργανισμούς και Αεροπορικές Εταιρείες, χάρις σε μια άνευ προηγουμένου συνεργασία μεταξύ της Apple και της IBM. Μεταξύ των πελατών της IBM που ανακοίνωσαν την υποστήριξή τους για τις λύσεις IBM MobileFirst for iOS περιλαμβάνονται οι εξής: Citi, Air Canada, Sprint και Banorte.


«Αυτό που προσφέρουμε επικεντρώνεται άμεσα σε αυτό που αναζητούν οι επιχειρήσεις σήμερα — έξυπνες τεχνολογίες που απελευθερώνουν νέα αξία, φέρνοντας σε επαφή τον χρήστη με την τεχνολογία big data και ενισχύοντας την ατομική του συμμετοχή» δήλωσε ο Bridget van Kralingen, επικεφαλής του τομέα IBM Global Business Services. «Η συνεργασία μας συνδυάζει την τεχνογνωσία της ΙΒΜ σε διάφορους κλάδους της αγοράς και την απαράμιλλη θέση της στον τομέα της επιχειρηματικής πληροφορικής με την εξαιρετική εμπειρία χρήστη και την άριστη σχεδίαση προϊόντων της Apple, με στόχο την βελτίωση της απόδοσης μιας νέας γενιάς στελεχών επιχειρήσεων.»


«Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα για τα iPhone και iPad στον επιχειρηματικό τομέα και ανυπομονούμε να διαπιστώσουμε τους συναρπαστικούς νέους τρόπους αξιοποίησης των συσκευών iOS από τους οργανισμούς,» δήλωσε ο Philip Schiller, Senior Vice President της Apple, Worldwide Marketing. «Ο επιχειρηματικός κόσμος βρίσκεται πλέον εν κινήσει και οι Apple και IBM συνδυάζουν την καλύτερη τεχνολογία του κόσμου με την ευφυέστερη διαχείριση δεδομένων και ανάλυσης, προκειμένου να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να επανακαθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται.»


Εστιάζοντας στις σημαντικότερες ευκαιρίες και προτεραιότητες σε διάφορους κλάδους, οι εφαρμογές IBM MobileFirst for iOS μεταφέρουν τις δυνατότητες φορητής τεχνολογίας για τις επιχειρήσεις σε ένα βαθύτερο επίπεδο, βοηθώντας τους εργαζομένους να έχουν πρόσβαση στις πλήρεις δυνατότητες των εταιρειών τους, οπουδήποτε και αν αλληλεπιδρούν με πελάτες — ταχύτερα, ευκολότερα και με περισσότερη ασφάλεια από ποτέ άλλοτε.


Έχοντας αναπτυχθεί αποκλειστικά για τις συσκευές iPhone και iPad, οι εφαρμογές IBM MobileFirst for iOS υλοποιούνται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, διαθέτοντας δυνατότητες analytics και σε σύνδεση με τις βασικές διαδικασίες της επιχείρησης. Οι εφαρμογές μπορούν να παραμετροποιηθούν στις ανάγκες οποιουδήποτε οργανισμού, με εύκολη υλοποίηση, διαχείριση και αναβάθμιση μέσω υπηρεσιών cloud από την IBM ειδικά για συσκευές iOS, με ασφάλεια που καλύπτει τα δεδομένα, την εφαρμογή και τη συσκευή. Αυτή η πρώτη σειρά λύσεων IBM MobileFirst for iOS είναι πλέον διαθέσιμη για διαφορετικούς κλάδους, με πρόσθετες εφαρμογές να σχεδιάζονται και να αναπτύσσονται συνεχώς:


Plan Flight (Κλάδος Ταξιδιών και Μεταφορών): διαχειρίζεται την κύρια πηγή εξόδων όλων των αερογραμμών — τα καύσιμα — επιτρέποντας στους πιλότους να εξετάζουν εκ των προτέρων τα προγράμματα πτήσεων, τα σχέδια πτήσεων και τις καταστάσεις πληρώματος, να αναφέρουν προβλήματα που παρουσιάζονται κατά τις πτήσεις στα πληρώματα εδάφους και να λαμβάνουν καλύτερα τεκμηριωμένες αποφάσεις όσον αφορά την βελτιστοποίηση της προμήθειας καυσίμων (discretionary fuel).


Passenger+ (Κλάδος Ταξιδιών και Μεταφορών): επιτρέπει στα πληρώματα πτήσης να προσφέρουν ένα απαράμιλλο επίπεδο εξατομικευμένων υπηρεσιών στους επιβάτες κατά τη διάρκεια της πτήσης – συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών για ειδικές προσφορές, αλλαγή κρατήσεων και αποσκευές.


Advise & Grow (Τράπεζες και Χρηματοπιστωτικές αγορές): παρέχει σε τραπεζικά στελέχη που επισκέπτονται μικρές επιχειρήσεις/πελάτες, ασφαλή εξουσιοδότηση για την πρόσβαση σε προφίλ πελατών και αναλύσεις του ανταγωνισμού, με στόχο την εξαγωγή επιχειρηματικής γνώσης μέσω εργαλείων ανάλυσης προκειμένου να υποβάλλουν εξατομικευμένες προτάσεις και για την ολοκλήρωση συναλλαγών με ασφάλεια.


Trusted Advice (Τράπεζες και Χρηματοπιστωτικές αγορές): Επιτρέπει σε συμβούλους να αποκτούν πρόσβαση και να διαχειρίζονται χαρτοφυλάκια πελατών καθώς και να αντλούν πληροφόρηση από ισχυρά εργαλεία ανάλυσης προβλέψεων — όταν βρίσκονται στην κατοικία του πελάτη ή στην καφετέρια της γειτονιάς, αντί στο γραφείο τους — με πλήρη δυνατότητα ελέγχου των προτάσεων με εξελιγμένα εργαλεία μοντελοποίησης, μέχρι και την ασφαλή ολοκλήρωση συναλλαγών.


Retention (Ασφάλιστικός Τομέας): παρέχει στους ασφαλιστικούς πράκτορες δυνατότητες πρόσβασης στα προφίλ και το ιστορικό των πελατών, συμπεριλαμβανομένων βαθμολογία κινδύνου διατήρησης βάσει ανάλυσης καθώς και έξυπνων ειδοποιήσεων, υπενθυμίσεων και προτάσεων για τις επόμενες βέλτιστες κινήσεις καθώς και διευκόλυνσης βασικών συναλλαγών όπως η λήψη ηλεκτρονικών υπογραφών και η είσπραξη ασφαλίστρων.


Case Advice (Δημόσια Διοίκηση): αντιμετωπίζει το πρόβλημα του φόρτου εργασίας και της υποστήριξης μεταξύ όσων εργάζονται σε υποθέσεις και λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις, ατομικά, ή ομαδικά, εν κινήσει. Η λύση αναπροσαρμόζει τις προτεραιότητες των υποθέσεων βασιζόμενη σε πληροφόρηση πραγματικού χρόνου βάσει ανάλυσης και εκτιμά τον κίνδυνο βάσει ανάλυσης προβλέψεων.


Incident Aware (Δημόσια Διοίκηση): μετατρέπει το iPhone σε κρίσιμο πόρο πρόληψης του εγκλήματος, παρέχοντας στα αστυνομικά όργανα πρόσβαση πραγματικού χρόνου σε χάρτες και πηγές βίντεο από τις θέσεις συμβάντων, πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των θυμάτων, τον κίνδυνο κλιμάκωσης και το ιστορικό παραβατικότητας καθώς και βελτιωμένη δυνατότητα κλήσης ενισχύσεων και υποστηρικτικών υπηρεσιών.


Sales Assist (Λιανικές Πωλήσεις): επιτρέπει σε συνεργάτες να συνδέονται στα προφίλ πελατών, να παρουσιάζουν προτάσεις που βασίζονται σε προηγούμενες αγορές και στις τρέχουσες επιλογές, να ελέγχουν τα αποθέματα, να εντοπίζουν είδη στο κατάστημα και να κανονίζουν την αποστολή ειδών που είναι διαθέσιμα εκτός καταστήματος.


Pick & Pack (Λιανικές Πωλήσεις): συνδυάζει τεχνολογία βελτιστοποίησης της εγγύτητας μεταξύ παραγγελιών και αποθεμάτων με τα back-end συστήματα για τη ριζική αλλαγή του τρόπου εκπλήρωσης των παραγγελιών.


Expert Tech (Τηλεπικοινωνίες): αξιοποιεί εγγενείς δυνατότητες του iOS, π.χ. FaceTime και GPS, για εύκολη πρόσβαση σε τεχνογνωσία, βελτιστοποίηση μιας διαδρομής, για να παράσχει ανώτερο επίπεδο εξυπηρέτησης, πιο αποτελεσματική επίλυση προβλημάτων, βελτιωμένη παραγωγικότητα, καθώς και μεγαλύτερη ικανοποίηση εργαζομένων και πελατών.


«Οι καινοτομίες στον τομέα των φορητών συσκευών επηρεάζουν καίρια τον τρόπο με τον οποίο η Citi παρέχει ανώτερες εμπειρίες πελατών, ιδιαίτερα εκείνες που επεκτείνουν την τεχνογνωσία της εταιρείας σε όλα τα στάδια, έως και το σημείο επαφής με τον πελάτη,» δήλωσε η Heather Cox, Chief Client Experience, Digital and Marketing Officer, Global Consumer Banking, Citi. «Υπάρχει εξαιρετική ενέργεια στη συνεργασία μας με την IBM και την Apple με άξονα τον εξοπλισμό των στελεχών μας με δυνατότητες φορητής τεχνολογίας, ώστε να δημιουργηθεί νέο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που θα μας επιτρέψει να συλλάβουμε νέους τρόπους κοινής χρήσης της γνώσης μας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πελατών μας.»


Συμπληρώνοντας τις εφαρμογές IBM MobileFirst for iOS, η συνεργασία μεταξύ Apple και IBM προσφέρει στις επιχειρήσεις/ πελάτες πρόσθετα επίπεδα δυνατοτήτων για τη φορητή δικτύωση των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των εξής:


Μοbile Platform and Enterprise Integration – αξιοποίηση της διεθνούς τεχνογνωσίας της IBM στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, τη σχεδίαση της εμπειρίας του πελάτη, την ενοποίηση των συστημάτων, από τα εργαλεία ανάλυσης, τη ροή εργασιών και την αποθήκευση στο cloud έως τη διαχείριση, την ασφάλεια και την ολοκλήρωση συσκευών σε κλίμακα στόλου. Η βελτιωμένη διαχείριση φορητών συσκευών περιλαμβάνει ένα κατάλογο ιδιωτικών εφαρμογών, υπηρεσίες ασφάλειας για δεδομένα και συναλλαγές καθώς και εργαλεία παραγωγικότητας για όλες τις λύσεις


IBM MobileFirst for iOS. Επιπλέον των λύσεων λογισμικού στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, όλες αυτές οι υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες στο Bluemix—την πλατφόρμα ανάπτυξης της IBM στο IBM Cloud Marketplace.
Supply activate and manage – Βελτιστοποιημένη, πλήρης διαχείριση των προμηθειών, της εγκατάστασης και του κύκλου ζωής — στην κατάλληλη κλίμακα, μαζί με λύσεις cloud για την ασφάλεια της επιχείρησης, τη διαχείριση συσκευών και την ενοποίηση δεδομένων και διαδικασιών.


AppleCare for the Enterprise – Παροχή υποστήριξης στα Τμήματα Πληροφορικής και στους τελικούς χρήστες για τις συσκευές τους, όλο το εικοσιτετράωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, από τη βραβευμένη ομάδα υποστήριξης πελατών της Apple, με οn-site εξυπηρέτηση που παρέχεται από την IBM.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις νέες λύσεις της Apple και της IBM, επισκεφθείτε την τοποθεσία http://www.ibm.com/mobilefirst/us/en/mobilefirst-for-ios.html ή https://www.apple.com/business/mobile-enterprise-apps/


Η Apple σχεδιάζει τους Mac, τους καλύτερους προσωπικούς υπολογιστές παγκοσμίως, καθώς και τα OS X, iLife, iWork και επαγγελματικό λογισμικό. Η Apple ηγείται της ψηφιακής επανάστασης στη μουσική, με τα iPod και το ηλεκτρονικό κατάστημα iTunes. Η Apple επανεφηύρε το κινητό τηλέφωνο με τα επαναστατικά της iPhone και App Store και καθορίζει το μέλλον των φορητών μέσων και των υπολογιστικών συσκευών με το iPad.


Πληροφορίες για το IBM MobileFirst
Οι 6.000 εξειδικευμένοι επαγγελματίες στην τεχνολογία φορητών συσκευών της IBM βρίσκονται στην πρωτοπορία της καινοτομίας σε αυτό που ονομάζουμε mobile enterprise. Η IBM έχει κατοχυρώσει περισσότερες από 4.300 ευρεσιτεχνίες στους τομείς της τεχνολογίας φορητών συσκευών, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της ασφάλειας, οι οποίες έχουν ενσωματωθεί στις λύσεις IBM MobileFirst και επιτρέπουν στους εταιρικούς πελάτες να βελτιστοποιούν σημαντικά και να επιταχύνουν την υιοθέτηση της φορητής τεχνολογίας, βοηθώντας τους οργανισμούς να αλληλεπιδρούν με περισσότερους ανθρώπους και να επεκτείνονται σε νέες αγορές. Μέσω της συνεργασίας της IBM με την Apple, οι δύο οργανισμοί μετασχηματίζουν τη φορητή δικτύωση των επιχειρήσεων με μια νέα κλάση εφαρμογών για επιχειρήσεις που είναι σχεδιασμένες ειδικά για κάθε κλάδο.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία IBM MobileFirst, δείτε το υλικό για τον τύπο ή επισκεφθείτε την τοποθεσία www.ibm.com/mobilefirst.