Ο Όμιλος Folli Follie υιοθέτησε το Office 365 της Microsoft, για ένα περιβάλλον με ολοκληρωμένες λύσεις συνεργασίας και επικοινωνίας.


Microsoft logo new aug 2012Η επιλογή αυτή έγινε με γνώμονα την ασφάλεια, την ταχύτητα και την εξοικονόμηση κόστους. Μέσα από απαραίτητες αξιολογήσεις που πραγματοποιήθηκαν από την εταιρία, το Office 365 της Microsoft επιλέχθηκε ως το ιδανικότερο εργαλείο, προσφέροντας τις καλύτερες δυνατές λύσεις, και ταυτόχρονα, με το λιγότερο δυνατό κόστος. Η διαδικασία υλοποίησης ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2013, και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2014, δίνοντας τη δυνατότητα σε 500 χρήστες να έχουν πρόσβαση στις πιο σύγχρονες λύσεις Cloud.


Η Pronet, μια από τις σημαντικές εταιρίες πληροφορικής και τεχνολογιών και ένας από τους στρατηγικούς συνεργάτες της Microsoft, ανέλαβε και πραγματοποίησε την εγκατάσταση της πλατφόρμας Microsoft Office 365 για λογαριασμό του Ομίλου Folli Follie.


Οι βασικότεροι παράγοντες οι οποίοι οδήγησαν τον Όμιλο στην υιοθέτηση του Office 365 ήταν η ασφάλεια και η αξιοπιστία που προσφέρει η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και η μείωση στις λειτουργικές δαπάνες. Πιο συγκεκριμένα, ο Όμιλος επωφελήθηκε από την σημαντική αύξηση χωρητικότητας του mailbox για κάθε χρήστη, την αποφυγή επένδυσης σε λύσεις backup για τα emails, καθώς και από την ελαχιστοποίηση των δαπανών του Ομίλου, για τη συντήρηση και διαχείριση της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επιπλέον, η συνεργασία και η επικοινωνία μεταξύ των υπαλλήλων έγινε πιο εύκολη και γρήγορη, με τη βοήθεια σύγχρονων εργαλείων που προσφέρει η πλατφόρμα, όπως είναι το Lync, το οποίο συνδέει τους εργαζόμενους μέσω video και φωνητικών κλήσεων, και το SharePoint, το οποίο παρέχει νέους τρόπους συνεργασίας και εργασίας μέσω της κοινής χρήσης εγγράφων και άλλων εφαρμογών. Επίσης, σημαντικό πλεονέκτημα αποτέλεσε το γεγονός ότι μειώθηκαν οι κλήσεις υποστήριξης για την εξυπηρέτηση των χρηστών σχετικά με την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.


Όπως δήλωσε ο Γιώργος Ματινόπουλος, Chief Information Officer του Oμίλου Folli Follie, «To Office 365 αποτελεί μια επαναστατική λύση της Microsoft, την οποία αποφάσισε με μεγάλη επιτυχία να υιοθετήσει ο Όμιλος Folli Follie. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη, σταθερή και επαγγελματική πλατφόρμα, χαρακτηριστικά τα οποία έχουν όλα τα εργαλεία της Microsoft. Έπειτα από αξιολόγηση όλων των πλεονεκτημάτων του Office 365 από τo τμήμα ΙΤ, προβλέπεται η υιοθέτηση περισσότερων εφαρμογών και νέων επαναστατικών λύσεων Cloud της Microsoft, οι οποίες μας προσφέρουν μια σημαντική αίσθηση ασφάλειας.»


Ο Βαγγέλης Χρυσοχόος, Διευθυντής Πωλήσεων της Microsoft Hellas, δήλωσε: «Η εμπιστοσύνη που δείχνει ο Όμιλος Folli Follie στην πλατφόρμα Office 365 είναι πολύ σημαντική για εμάς, αφού αποδεικνύει ότι οι λύσεις Cloud της Microsoft είναι σχεδιασμένες για να καλύπτουν τις ανάγκες κάθε επιχείρησης, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με τη μεγαλύτερη ασφάλεια, διατηρώντας παράλληλα το λειτουργικό κόστος σε χαμηλά επίπεδα.»


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Office 365 για επιχειρήσεις μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://office.microsoft.com/el-gr/business/FX102997580.aspx.