Δωρεάν ενημερωτικά Webinars με την υπογραφή της Linda Plano για την καλύτερη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στον διαγωνισμό.


mitefΤο MIT Enterprise Forum Greece διοργανώνει για πρώτη φορά στη χώρα μας τον διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition, που στοχεύει να συμβάλει ουσιαστικά στη δυναμική ανάπτυξη ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρηματικών ομάδων, που καινοτομούν στο χώρο της Τεχνολογίας.


Ο διαγωνισμός φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν διεθνή «επιταχυντή» για την ανάπτυξη και την ποιοτική αναβάθμιση των ελληνικών startups, που δραστηριοποιούνται στην Τεχνολογία.


Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης του κοινού για το διαγωνισμό, το MITEF Greece διοργανώνει στις 8 και 15 Δεκεμβρίου μια σειρά δωρεάν webinars (διαδικτυακών σεμιναρίων) με τίτλο «Perfect Pitch», σε συνεργασία με την Linda Plano (Plano & Simple), καταξιωμένη σύμβουλο σε θέματα παρουσίασης και επιχειρηματικής ανάπτυξης για νέους επιχειρηματίες.


Σκοπός των webinars, που θα διεξάγει η Linda Plano, είναι η συμβουλευτική καθοδήγηση των ενδιαφερομένων, προκειμένου να συμπληρώσουν πιο ορθά και ολοκληρωμένα την αίτηση συμμετοχής τους στον διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition, αλλά και να μάθουν να παρουσιάζουν καλύτερα και πιο αποτελεσματικά τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε κοινό και επενδυτές.


Κατά τη διάρκεια των webinars οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αντλήσουν πληροφορίες για την τέχνη της παρουσίασης (pitching) των επιχειρηματικών τους ιδεών σε πιθανούς επενδυτές, και να βελτιώσουν σημαντικά την απόδοσή τους. Επίσης, η Linda Plano θα κατατοπίσει τους συμμετέχοντες σχετικά με το περιεχόμενο των εκπαιδευτικών εργαστηρίων με θέμα «Perfect Pitch» που θα παρακολουθήσουν οι πρώτες 25 ομάδες που θα επιλεγούν για να προχωρήσουν στον δεύτερο γύρο του διαγωνισμού.


Πρόγραμμα και περιεχόμενο webinars «Perfect Pitch»:
Perfect Pitch Part 1: Create a successful MITEF Greece Startup Competition application,
08.12.2014, 2014 (18:00 – 19:30 μ.μ.)


Στο πρώτο webinar η Linda Plano θα αναλύσει διεξοδικά όλες τις ερωτήσεις αξιολόγησης της αίτησης προκειμένου οι συμμετέχοντες να συμπληρώσουν τις απαιτούμενες πληροφορίες με τον αρτιότερο τρόπο. Στόχος είναι οι κριτές να κατανοήσουν με σαφήνεια τα δυνατά σημεία των επιχειρηματικών σας ιδεών προωθώντας εντέλει τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό. H συμμετοχή στο webinar είναι δωρεάν, απαιτείται όμως η ηλεκτρονική εγγραφή σας εδώ.


Perfect Pitch Part 2: Tune your Startup Competition application for the judges MITEF Greece,
15.12.2014, 2014 (18:00-19:30 μ.μ.)


Στο δεύτερο διαδραστικό webinar οι συμμετέχοντες υπό την καθοδήγηση της Linda Plano, θα αναλύσουν συγκεκριμένα case studies αιτήσεων. Αναλυτικά θα συζητηθούν καλές πρακτικές παρουσίασης, τα «πρέπει» και τα «μη» ενώ θα προταθούν ωφέλιμα στοιχεία αναφοράς για τη σύνταξη των αιτήσεών. H συμμετοχή στο webinar είναι δωρεάν, απαιτείται όμως η ηλεκτρονική εγγραφή σας εδώ.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο www.mitefcompetition.org/greece. Πληροφορίες θα δημοσιεύονται και στην ιστοσελίδα και τα social media του ΜΙΤΕF Greece.