Ο Χρυσός Οδηγός ανακοίνωσε ότι έφερε στην Ελλάδα την μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης και πύλη εισόδου στην αγορά της Κίνας, την Baidu.


xo baiduΠλέον τα Ελληνικά προϊόντα και οι επιχειρήσεις του Τουρισμού μπορούν να βρουν πιο στοχευμένα το δρόμο τους για την Κινέζικη αγορά με τις υπηρεσίες προβολής της Baidu να είναι διαθέσιμες και στη χώρα μας σε αποκλειστική συνεργασία και με την εγγύηση και την αξιοπιστία του Χρυσού Οδηγού


Η εταιρεία «Χρυσός Οδηγός», στρατηγικός συνεργάτης χιλιάδων επιχειρήσεων & επαγγελματιών σε όλη τη χώρα, με εμπειρία 42 και πλέον ετών, αλλά και με την πληρέστερη πλατφόρμα προβολής διαφήμισης και πληροφόρησης μέσω διαδικτύου, mobile και τηλεφωνικών υπηρεσιών, ανακοίνωσε τη στρατηγική συνεργασία της για την αγορά διαφημιστικών υπηρεσιών στην Ελληνική αγορά με την Baidu, την μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στην Κίνα.


Η παρουσία της Baidu στην Ελλάδα δημιουργεί νέα δεδομένα στην προσπάθεια των Ελληνικών Επιχειρήσεων να προσεγγίσουν αποτελεσματικά την μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη και να αναπτύξουν εμπορικές συνεργασίες. Πλέον οι επιχειρήσεις από τον κλάδο του Τουρισμού μπορούν με μεγαλύτερη ευκολία και με κόστος προσαρμοσμένο στις δυνατότητες τους να ενισχύσουν την προσπάθεια τους για την προσέλκυση ενός ποσοστού των δεκάδων εκατομμυρίων κινέζων τουριστών που ταξιδεύουν πλέον στο Εξωτερικό. Επίσης, η Baidu, ανοίγει κυριολεκτικά την «πόρτα» της Κινεζικής αγοράς στις εξαγωγικές επιχειρήσεις που έχουν στη διάθεση τους ένα αναμφισβήτητα αποτελεσματικό μέσο ώστε να κάνουν γνωστά τα προϊόντα τους και να προσεγγίσουν νέους πελάτες μέσα από εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζων καταναλωτών.


Με αφορμή την ανακοίνωση της στρατηγικής αυτής συνεργασίας, πραγματοποιήθηκαν σειρά συναντήσεων των εκπροσώπων της Baidu στην Ευρώπη και στελεχών της εταιρείας Χρυσός Οδηγός με μέλη της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα με την Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη καθώς και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για την Οικονομική Συνεργασία με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, κο Φώτη Προβατά του Τμήματος Διεθνούς Συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με φορείς του επιχειρείν, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αγορά της Κίνας και συγκεκριμένα, με τους Προέδρους και τα Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων καθώς και με στελέχη του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου στους οποίους παρουσιάστηκαν οι διαθέσιμες υπηρεσίες της Baidu για την Ελλάδα καθώς και οι δυνατότητες που παρέχει για την αποτελεσματικότερη προσέγγιση της αγοράς της Κίνας και της προώθησης των Ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών.


Η Baidu που ιδρύθηκε το 2000, είναι η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης (search engine) στην Κίνα και η 5η σε επισκεψιμότητα στον κόσμο. Η Baidu έχει σήμερα 531 εκατομμύρια χρήστες, ενώ οι ημερήσιοι ενεργοί επισκέπτες αγγίζουν τα 70 εκατομμύρια. Η μηχανή αναζήτησης της Baidu δέχεται περισσότερες από 6 δισεκατομμύρια αναζητήσεις την ημέρα, αριθμός ο οποίος αντιστοιχεί στο 81,6% των συνολικών αναζητήσεων στην Κινέζικη αγορά, με «πρωταθλητές» τους κλάδους του τουρισμού, του αυτοκινήτου, τηλεφωνίας, καλλυντικών, σπιτιού, τυχερών παιχνιδιών, ηλεκτρονικών κ.α.


Εκτός όμως από τις αναζητήσεις, η Baidu διανέμει το 41% όλων των εφαρμογών για κινητά στην αγορά της Κίνας. Οι χρήστες της Baidu που πραγματοποιούν αναζητήσεις μέσω κινητού τηλεφώνου ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια το μήνα. Επίσης, μέσω της μηχανής αναζήτησης η Baidu τροφοδοτεί πάνω από το 60% των συνολικών θεάσεων όλων των ιστοσελίδων της Κίνας.


Ειδικά για την Ελλάδα, ο αριθμός των αναζητήσεων στην πλατφόρμα της Baidu αυξάνεται εντυπωσιακά από μήνα σε μήνα, έχοντας ήδη ξεπεράσει τα 7.000.000 αναζητήσεις.


Με αφορμή τη σύναψη της συνεργασίας, ο κ. Μανώλης Δραϊνάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Χρυσός Οδηγός» δήλωσε: «Η αποκλειστική αντιπροσώπευση των διαφημιστικών υπηρεσιών Baidu ads από τον Χρυσό Οδηγό είναι μια χρυσή ευκαιρία για τις Ελληνικές επιχειρήσεις προκειμένου να αναδείξουν το συγκριτικό πλεονέκτημα των Ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών σε μια τεράστια και ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά όπως είναι αυτή της Κίνας. Ο Χρυσός Οδηγός με τη μεγάλη εμπειρία, την τεχνογνωσία του αλλά και τις εξελιγμένες τεχνολογικά λύσεις προβολής, σε πολλαπλά κανάλια, γίνεται πλέον ο επίσημος αντιπρόσωπος των υπηρεσιών Baidu ads και παρέχει στο ελληνικό επιχειρείν, στον τουρισμό και τον πολιτισμό όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για την προβολή σε ένα από τα μεγαλύτερα κοινά στον κόσμο».


O κος. Johnny Zhu, υπεύθυνος της Baidu για την Ευρώπη δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την συνεργασία μας με τον Χρυσό Οδηγό για την αντιπροσώπευση των υπηρεσιών της Baidu στην Ελλάδα. Η Κίνα είναι μια μοναδική αγορά και η Baidu είναι η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στην Κίνα , με όλο και περισσότερους Κινέζους να αναζητούν πληροφορίες για τον ελληνικό τουρισμό και τα ελληνικά προϊόντα καθημερινά. Η Ελλάδα έχει γίνει η πιο σημαντική αγορά για την Baidu στην Ευρώπη. Πιστεύουμε, ότι η συνεργασία μας με τον Χρυσό Οδηγό θα βοηθήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις να βρίσκουν πιο εύκολα πελάτες στην Κίνα».


Περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες και τις λύσεις από τον Χρυσό Οδηγό είναι διαθέσιμες στο adsolutions.xo.gr και στο τηλεφωνικό κέντρο του Χρυσού Οδηγού 800-110-1888.