Με διατήρηση της κερδοφορίας ολοκληρώθηκε η τελευταία δηλωμένη οικονομική χρήση της Data Communication A.E..


datacommΣυγκεκριμένα, για τη χρήση 1.7.2013 – 30.6.2014, ο κύκλος εργασιών της Data Communication A.E. έκλεισε στα 4,368 εκατ. ευρώ, ενώ το μικτό περιθώριο κέρδους έφτασε το 42,17%. Τα κέρδη προ φόρων – τόκων – αποσβέσεων και χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 393,1 χιλ. ευρώ. Παράλληλα, τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 190,2 χιλ. ευρώ, με τα κέρδη προ φόρων να ανέρχονται σε 102,1 χιλ. ευρώ.


Με 27 χρόνια παρουσίας στην Ελληνική αγορά, από την ίδρυσή της το 1987, η Data Communication A.E. συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων εταιριών πληροφορικής, όσον αφορά στην ανάπτυξη και εγκατάσταση εφαρμογών τυποποιημένου λογισμικού εμπορικής και οικονομικής διαχείρισης, καθώς και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και μισθοδοσίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.


Η Data Communication αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη της Microsoft, όσον αφορά τις πλατφόρμες Microsoft Dynamics NAV και CRM. Έχει βραβευθεί σε παγκόσμια συνέδρια της Microsoft. Για μία ακόμα φορά το InnovEra ERP, η ελληνικοποιημένη έκδοση του Microsoft Dynamics NAV 2013 R2 της Data Communication, πιστοποιήθηκε με την ανώτατη διάκριση «Certified for Microsoft Dynamics» (CFMD), ανταποκρινόμενη πλήρως στα υψηλά πρότυπα της Microsoft για την ανάπτυξη λογισμικού από συνεργάτες της.


O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Data Communication, κ. Παναγιώτης Βασιλειάδης, δήλωσε: «Παρά τις προκλήσεις του σύγχρονου οικονομικού περιβάλλοντος, η Data Communication συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται, αποτελώντας πρότυπο επιχειρηματικής λειτουργίας για τα ελληνικά δεδομένα. Διανύοντας εδώ και 27 χρόνια μια σταθερή τροχιά ανάπτυξης, με συνέπεια στο όραμα και τις αξίες μας, έχουμε πάντα στο επίκεντρό μας την παροχή ολοκληρωμένων και αξιόπιστων λύσεων πληροφορικής, που συνιστούν σύμμαχο για κάθε επιχείρηση, μικρή και μεγάλη, σήμερα».