Η εταιρεία παρουσίασε μια νέα σειρά κινητών με οθόνη αφής και καινοτόμες λύσεις τελευταίας τεχνολογίας στη διεθνή έκθεση κινητής τηλεφωνίας στη Βαρκελώνη.

Samsung Omnia HD

Samsung Omnia HD

Τη στρατηγική και το όραμά της για το μέλλον της κινητής τηλεφωνίας αποκάλυψε η Samsung σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη. Επιπλέον, η εταιρεία παρουσίασε τα νέα, εντυπωσιακά κινητά τηλέφωνα αφής και μια σειρά από καινοτόμες λύσεις και τεχνολογίες.


Πρωταγωνιστές της καινούριας σειράς κινητών τηλεφώνων είναι το Ultra TOUCH – το κομψό τηλέφωνο αφής με συρόμενο πληκτρολόγιο, το OMNIAHD – το πρώτο Symbian τηλέφωνο της Samsung με οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας (High Definition), η σειρά BEAT Edition, για τους λάτρεις της μουσικής, που απαρτίζεται από τις συσκευές BEATDJ και BEATDISC και το Blue Earth, με οθόνη αφής που φορτίζεται μέσω ηλιακής ενέργειας. Το τελευταίο κινητό τηλέφωνο πιστοποιεί για ακόμη μια φορά τη δέσμευσή της Samsung να προστατεύει το περιβάλλον μέσω οικολογικά σχεδιασμένων προϊόντων.


Για να ενισχύσει την εμπειρία του χρήστη με το κινητό του τηλέφωνο, η Samsung παρουσίασε λύσεις τελευταίας τεχνολογίας και προηγμένα συστήματα εφαρμογών, όπως τα «Samsung Music», «Samsung Live», «New PC Studio» και «Share Pix», που διευκολύνουν την ανταλλαγή πολυμέσων και τη λήψη δεδομένων. Στις νέες εφαρμογές συμπεριλαμβάνονται τα «Mobile Widget» και «Samsung Application store».


Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το φόρουμ προγραμματιστών «Samsung Mobile Innovator» επεκτείνεται στα λειτουργικά συστήματα Java και Windows Mobile και ανοίγει νέους δρόμους στη συνεργασία με τους προγραμματιστές εφαρμογών και τους διαχειριστές δικτύων και πλατφόρμας. Το «Samsung Mobile Innovator» έχει στόχο να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη στρατηγική και τα προϊόντα ανοιχτού λειτουργικού συστήματος.


Όσον αφορά στις τεχνολογίες τηλεπικοινωνιών του μέλλοντος, η Samsung παρουσίασε τις δύο επικρατέστερες λύσεις για τα κινητά τέταρτης γενιάς (4G): τις συσκευές Mobile WiMAX, που συμπεριλαμβάνουν USB dongle, UMPC και κινητά τηλέφωνα, καθώς και τις λύσεις Long Term Evolution (LTE).


«Φέτος είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι, γιατί προσφέρουμε μία ολοκληρωμένη εμπειρία στην κινητή τηλεφωνία, προσφέροντας μία ευρεία γκάμα κινητών τηλεφώνων αφής και τεχνολογικές λύσεις που ανταποκρίνονται σε κάθε ανάγκη», δήλωσε ο κ. JK Shin, Executive Vice President και επικεφαλής του Mobile Communication division της Samsung. Επιπλέον, ο κ. JK Shin προσέθεσε: «H υπεροχή των προϊόντων μας, κατέστησε το 2008 ως μία εξαιρετική χρονιά που εδραίωσε την ηγετική μας θέση στην αγορά κινητών τηλεφώνων. Παρά τις υφιστάμενες δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, οι φιλοδοξίες μας για το 2009 παραμένουν ανέπαφες, καθώς συνεχίζουμε τη σταθερή ανοδική πορεία μας, με όπλα τα καινοτόμα προϊόντα και τις τεχνολογίες που διαθέτουμε. Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας για δημιουργία ξεχωριστών προϊόντων, κατάλληλων για κάθε ανάγκη και παράλληλα στην ιδιαίτερη προσέγγιση κάθε τοπικής αγοράς στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον».