Γεμάτη ειδήσεις και η παρουσία της Microsoft στην έκθεση Mobile World Congress της Βαρκελώνης, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στο νέο της λειτουργικό για κινητά.

Microsoft Windows Mobile 6.5

Microsoft Windows Mobile 6.5

Στο φετινό Mobile World Congress, η Microsoft ανακοίνωσε την αναβάθμιση του λειτουργικού της για κινητά τηλέφωνα. Η έκδοση Windows Mobile 6.5 διαθέτει μεταξύ άλλων, νέο user interface, πιο εύκολη χρήση σε συνδυασμό με οθόνες αφής και ανανεωμένη έκδοση του Internet Explorer Mobile με υποστήριξη Flash και Javascript για περιήγηση στις σελίδες του διαδικτύου που θυμίζει περισσότερο την εμπειρία του PC παρά αυτήν των κινητών μέχρι σήμερα. Οι πρώτες συσκευές με το νέο λειτουργικό αναμένονται στο δεύτερο εξάμηνο του 2009.
Φήμες θέλουν τα LG GM730, HTC Touch Diamond 2 και HTC Touch Pro 2 να είναι τα τρία πρώτα κινητά με Windows Mobile 6.5.


Παράλληλα, ανακοινώθηκε και το ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών Windows Marketplace (στα πρότυπα του Apple Store), το οποίο θα υποστηρίζει με λογισμικό τόσο τα Windows Mobile 6.5 όσο και τα Windows 7 για PC.


Microsoft myPhone

Microsoft myPhone

Η… μίμηση πετυχημένων συνταγών για την Microsoft δεν σταματά, ωστόσο με το ηλεκτρονικό της κατάστημα. Η εταιρεία ανακοίνωσε τη δωρεάν web υπηρεσία My Phone, η οποία θυμίζει έντονα το Ovi της Nokia. Με την βοήθεια του site του My Phone, οι χρήστες Windows Mobile συσκευών θα μπορούν να αποθηκεύουν online στον δικό τους προσωπικό χώρο τις επαφές, το ημερολόγιο με τις υποχρεώσεις τους, φωτογραφίες, βίντεο, μουσική και μηνύματα SMS, ώστε να τα έχουν διαθέσιμα μετέπειτα από οποιαδήποτε κινητό με Windows Mobile, τόσο για λόγους backup ασφαλείας όσο και για λόγους συγχρονισμού με άλλα κινητά ή PC. Η υπηρεσία Microsoft My Phone, βρίσκεται σε Beta λειτουργία για περιορισμένο αριθμό χρηστών και σύντομα θα γίνει διαθέσιμη για όλους. Ο αποθηκευτικός χώρος για τον κάθε χρήστη θα είναι 200MB και θα μπορεί να επιλέξει να κάνει αυτόματο συγχρονισμό το κινητό του με την υπηρεσία My Phone καθημερινά, εφόσον υπάρχει πρόσβαση στο internet. Για μια ζωντανή δοκιμή εγγραφείτε στη λίστα… αναμονής εδώ: https://sn1-p1.myphone.microsoft.com/mkweb/Start.po?mkt=el-GR