To Microsoft Azure φιλοξενεί πλέον το ηλεκτρονικό κατάστημα επίπλων και λύσεων εσωτερικού χώρου της ΙΚΕΑ.


Microsoft logo new aug 2012Η εταιρία ΙΚΕΑ, του Ομίλου Φουρλή, η οποία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων επίπλων και οικιακού εξοπλισμού στα Βαλκάνια, με σύνολο 7 καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, επέλεξε την πλατφόρμα Azure της Microsoft, για να φιλοξενήσει το νέο της ηλεκτρονικό κατάστημα. Στόχος της εταιρίας ήταν να προσφέρει στους καταναλωτές ένα e-shop το οποίο θα ανταποκρινόταν στις σύγχρονες ανάγκες τους, επιτρέποντας τους να πραγματοποιούν τις online αγορές τους με ευκολία και ταχύτητα, σε ένα ευέλικτο και φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον.


Βασικά κριτήρια για την επιλογή της πλατφόρμας που θα φιλοξενούσε το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρίας, αποτέλεσαν ο περιορισμός του κόστους φιλοξενίας, η υψηλή διαθεσιμότητα η δυνατότητα κλιμάκωσης σε περιόδους μεγάλου φόρτου καθώς και η ταχύτητα απόκτησης.


Έπειτα από σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την ΙΚΕΑ, το Microsoft Azure επιλέχθηκε ως η καταλληλότερη cloud πλατφόρμα για τις ανάγκες υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου e-shop. Το λειτουργικό σύστημα της Microsoft έχει ήδη αποφέρει πολλά πλεονεκτήματα και απεριόριστες δυνατότητες όσο αναφορά στη διαχείριση τη ιστοσελίδας, όπως η δυνατότητα φιλοξενίας πολλών χρηστών ταυτόχρονα, η ευελιξία που προσφέρει η οποία επιτρέπει την προσαρμογή κόστους υποδομών ανάλογα με τη χρήση, καθώς και η μείωση λειτουργικών εξόδων.


Σύμφωνα, με τον Πάνο Τριανταφύλλου, IT Operations Manager της ΙΚΕΑ «Με τη χρήση του Microsoft Azure, έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε στους πελάτες μας μία ολοκληρωμένη λύση e-shop η οποία είναι σε θέση να ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες τους, με ταχύτητα και ευελιξία. Επιπλέον, έχουμε καταφέρει σε σημαντικό βαθμό να μειώσουμε τα λειτουργικά μας κόστη, εξασφαλίζοντας την ιδανικότερη λύση hosting.»


Όπως δήλωσε και ο Βαγγέλης Χρυσοχόος, Διευθυντής Πωλήσεων της Microsoft «Οι λύσεις Cloud της Microsoft είναι ειδικά σχεδιασμένες έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των σύγχρονων επιχειρήσεων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όπως έχει αποδειχθεί, οι πελάτες που έχουν επιλέξει τις τελευταίες τεχνολογικές λύσεις της Microsoft, όπως το Microsoft Azure, ανταποκρίνονται με μεγάλη επιτυχία σε ένα πολύ απαιτητικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον, διατηρώντας τα λειτουργικά κόστη χαμηλά και ταυτόχρονα τα επίπεδα παραγωγικότητας σε υψηλά επίπεδα.»