Η UPS ανακοινώνει το διορισμό του Tim Helsen ως Country Manager για την UPS Ελλάδος, Ουγγαρίας και Ρουμανίας.


tim helsenΟ 35χρονος Βέλγος, θα είναι υπεύθυνος για περίπου 400 εργαζόμενους, καθώς και για τη λειτουργία, την επιχειρηματική ανάπτυξη, τη στρατηγική και τις υποστηρικτικές λειτουργίες της UPS σε όλες αυτές τις γεωγραφικές περιοχές. Ο Tim Helsen έρχεται να αντικαταστήσει την Iulia Nartea, η οποία ανέλαβε τη θέση της Country Manager Ιταλίας, με έδρα το Μιλάνο.


Η Cindy Miller, πρόεδρος της UPS Ευρώπης, ανέφερε: «Με τις εξαιρετικές του ικανότητες και την εμπειρία που διαθέτει, ο Tim Helsen αναλαμβάνει με μεγάλη επιτυχία τη νέα του θέση για να διαχειριστεί επιτυχώς τις επιχειρήσεις μας στις συγκεκριμένες αγορές. Είμαι βέβαιη ότι ο Tim και η ομάδα του θα προσφέρουν τις αξιόπιστες υπηρεσίες και ποιοτικές λύσεις σε όλο το εύρος των πελατών, τις οποίες και αναμένουν από την UPS.”


Ο Helsen ξεκίνησε την καριέρα στη UPS το 2001 ως ειδικός σε οικονομικά θέματα στην UPS Βελγίου, με έδρα στις Βρυξέλλες. Στα επόμενα χρόνια, ανέλαβε θέσεις αυξανόμενων αρμοδιοτήτων στο τομέα οικονομικών και λογιστικής της UPS Βελγίου, Ολλανδίας και Λουξεμβούργου. Το 2007 προήχθη σε Manager του τμήματος finance, reporting and planning για τη UPS Europe Supply Chain Solutions με έδρα την Βιέλ, Ελβετίας.


Το 2009, ανέλαβε τη θέση South District freight forwarding and logistics finance coordinator, και ως μέρος του ρόλου, ανέλαβε πρωτοβουλίες στην Τουρκία ως finance & accounting integration manager, αφού η UPS εξαγόρασε τον τοπικό logistics operator, Unsped Paket Servisi Ve Ticaret. Στη συνέχεια, το 2010, ο Helsen μετακόμισε στο Ντουμπάι, όπου διετέλεσε οικονομικός διευθυντής για την πρώην περιφέρεια της Τουρκίας, Μέσης Ανατολής και Κεντρικής Ασίας.


Μετά από ένα χρόνο, ο Τιμ επέστρεψε στις Βρυξέλλες για να αναλάβει τη θέση του Finance & Accounting Director για τη UPS Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής για τις χώρες με εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους, ενώ δύο χρόνια αργότερα πήρε τη θέση του Controller της περιφέρειας της Ανατολικής Ευρώπης. Τέλος ο Tim ανέλαβε τον Αύγουστο του ‘14, τη σημερινή του θέση, ως Country Manager Ελλάδος, Ουγγαρίας και Ρουμανίας με έδρα το Βουκουρέστι.


Ο Tim κατέχει πτυχίο στα φορολογικά και λογιστικά από το Katholieke Hogeschool College στην Leuven του Βελγίου. Ο Tim με αφορμή τη νέα του θέση δήλωσε: « Με τη βοήθεια της εξαιρετικής τοπικής UPS ομάδας, ανυπομονώ για την περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρήσεων και την ενδυνάμωση της φήμη μας για την τελειότητα στην παροχή λύσεων logistics. Από την πλευρά μας θα βοηθήσουμε τους πελάτες μας στην Ελλάδα, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία ώστε να έχουν πρόσβαση στο παγκόσμιο εμπόριο, να τους φέρουμε σε επαφή με τις διεθνείς αγορές, και να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητάς τους».