Η Deutsche Telekom AG ανακοίνωσε υποχώρηση της τάξης του 14% για τα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου καθώς η ανάπτυξη στην Ευρώπη και στη Γερμανία, υπέστη πλήγμα.


deutsche_telecom«Οι προκλήσεις διαφέρουν ανά περιφέρεια, αλλά σαφώς σημειώνουμε πρόοδο παντού», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Timotheus Hoettges. Για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 506 εκατ. ευρώ από τα 588 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Τα αποτελέσματα του προηγουμένου έτους περιλαμβάνουν τα έσοδα από την πώληση των θυγατρικών στη Βουλγαρία.


Τα EBITDA υποχώρησαν 1,8% στα 4,58 δισ. ευρώ από τα 4,66 δισ. ευρώ λόγω των υψηλότερων επενδύσεων στη Γερμανία και στις ΗΠΑ. Τα έσοδα αυξήθηκαν 0,8% στα 15,65 δισ. ευρώ, ενώ το 60% (και περισσότερο) των εσόδων, αποκτήθηκε από τις δραστηριότητες στο εξωτερικό.


Την προηγούμενη εβδομάδα, η αμερικανική θυγατρική της Deutsche Telekom, T-Mobile, ανακοίνωσε ότι απέκτησε 1,4 εκατ. συνδρομητές ασύρματης τηλεφωνίας στο γ΄ τρίμηνο, αν και διευρύνθηκαν οι ζημιές της.


Στη Γερμανία, τα έσοδα υποχώρησαν 1,5% και τα ευρωπαϊκά έσοδα υποχώρησαν 3,6%, κάτι που αποδίδεται αποκλειστικά στις αποφάσεις των αρχών σχετικά με την κινητή τηλεφωνία», ανακοίνωσε η εταιρεία.