Σύμφωνα με το δείκτη Cisco Visual Networking Index η κίνηση μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας θα αυξηθεί 66 φορές στα επόμενα 5 χρόνια, λόγω πρόσβασης στο internet. .

ciscoΗ Cisco ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της Έρευνας Cisco® Visual Networking Index (VNI) Mobile για τα έτη 2008-2013, η οποία καταλήγει σε σημαντικά συμπεράσματα αναφορικά με τις τάσεις στα δίκτυα IP, που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην αυξημένη χρήση των φορητών ευρυζωνικών εφαρμογών.

Η Έρευνα Cisco VNI Mobile προβλέπει αύξηση της παγκόσμιας κίνησης μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας κατά 66 φορές στο διάστημα από το 2008 έως και το 2013, με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 131% για την περίοδο αυτή. Οι προβλέψεις αυτές αντανακλούν μία μεταβολή στην τέταρτη γενιά φορητού Internet, που θα δώσει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν περισσότερο φορητό βίντεο και να αποκτήσουν πρόσβαση σε μία ποικιλία φορητών ευρυζωνικών συσκευών.


Πρόσθετα ευρήματα της Έρευνας Cisco VNI Mobile:

*         Η παγκόσμια κίνηση μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας θα υπερβεί τα 2 exabytes σε μηνιαία βάση μέχρι το 2013.

*         Η μετάδοση δεδομένων μέσω δικτύων κινητής σε παγκόσμια βάση υπολογίζεται σε ένα exabyte ανά μήνα και χρειάστηκε ο μισός χρόνος για να φθάσει σε αυτό τον όγκο σε σχέση με τη μετάδοση δεδομένων μέσω ενσύρματων δικτύων.

*         Σχεδόν το 64% της παγκόσμιας κίνησης μέσω δικτύων κινητής θα είναι video μέχρι το 2013.

*         Το mobile video θα αυξηθεί με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 150% ανάμεσα στο 2008 και 2013.

*         Οι συσκευές με δυνατότητα ευρυζωνικής σύνδεσης μέσω δικτύων κινητής σε ταχύτητες μεγαλύτερες των 3G δικτύων, καθώς και οι κάρτες δεδομένων που είτε τοποθετούνται είτε ενσωματώνονται σε φορητούς υπολογιστές θα διεκπεραιώνουν πάνω από το 80% της κίνησης δεδομένων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας μέχρι το 2013.


«Τα ευρήματα της Cisco Visual Networking Index Mobile Forecast αντανακλούν την τάση ότι οι χρήστες θα χρησιμοποιήσουν μία ποικιλία υπηρεσιών, εφαρμογών και συσκευών που θα αυξήσουν τον όγκο της κίνησης μέσω δικτύων κινητής πάνω από τις προβλέψεις μας», δήλωσε ο Suraj Shetty, Αντιπρόεδρος, Service Provider Marketing, Cisco. «Η εξελισσόμενη μεταβολή στο 4G mobile Internet διαφοροποιεί περαιτέρω τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση και χρησιμοποιούν το Internet και προκαλεί μία αναμφισβήτητη αύξηση της ευρυζωνικής ανάπτυξης».


«Πιο προσωποποιημένες συσκευές και εφαρμογές είναι διαθέσιμες σε μία ευρεία γκάμα συσκευών. Το κλειδί για την επιτυχία θα είναι η προσφορά videorich anyplay υπηρεσιών σε χρήστες, γεγονός που τους δίνει τη δυνατότητα να μετακινηθούν ελεύθερα, ενώ παράλληλα είναι συνεχώς συνδεδεμένοι με τους άλλους», δήλωσε o Brett Galloway, Senior Vice President του Wireless and Security Technology Group της Cisco. «Ως αποτέλεσμα, οι πάροχοι υπηρεσιών θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους όχι μόνο την ανάγκη για μεγαλύτερη ευρυζωνικότητα, όταν σχεδιάζουν την αρχιτεκτονική του δικτύου, αλλά και εκείνη για μεγαλύτερη ευφυΐα».


Σχετικοί Πόροι:

*         Cisco Visual Networking Index: http://www.cisco.com/go/vni

*         Cisco VNI Pulse – Global Consumer Survey (Φάση 1): http://www.cisco.com/en/US/solutions/ns341/ns525/ns537/ns705/ns827/VNIConsumerSurveyReport.pdf