H IQ Solutions ανακοίνωσε το iQ DR, μια νέα πλατφόρμα διαχείρισης disaster recovery που παρέχει ένα γρήγορο και αξιόπιστο περιβάλλον επαναφοράς.


IQ_Solutions_logoΤο iQ DR έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια των δεδομένων αλλά και τη συντομότερη δυνατή επαναφορά σε λειτουργία των συστημάτων και υπηρεσιών πληροφορικής. Με δύο επιλογές επαναφοράς ως προς το σημείο (Recovery Point Objective, RPO) και τον χρόνο (Recovery Time Objective, RTO), το iQ DR συνδυάζει την ευελιξία με την αξιοπιστία που χρειάζονται οι επιχειρήσεις σήμερα για να ανταποκριθούν με επιτυχία στην πρόκληση μιας ενδεχόμενης καταστροφής.


Παράλληλα, το iQ DR προσφέρεται με υπηρεσίες υποστήριξης που βοηθούν τις επιχειρήσεις να αναγνωρίσουν ποιες εφαρμογές και δεδομένα είναι κρίσιμα και πώς μπορούν να διασφαλίσουν τη συντομότερη δυνατή επαναφορά τους.


«Ένα απρόοπτο συμβάν στο υπολογιστικό περιβάλλον μιας επιχείρησης μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στη λειτουργία της, ωστόσο αρκετές επιχειρήσεις θεωρούν ότι το πλάνο για disaster recovery είναι περίπλοκο και μη ρεαλιστικό», δήλωσε ο Πάρης Παπαναστασίου, διευθυντής Πωλήσεων της IQ Solutions. «Καθώς ο χρόνος επαναφοράς συστημάτων και δεδομένων εξαρτάται απόλυτα από το σωστό προγραμματισμό και την προετοιμασία πριν παρουσιαστεί η ανάγκη, είναι σημαντικό για την επιχείρηση να γνωρίζει πού πρέπει να εστιάσει και σε πόσο χρόνο θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των χρηστών και των πελατών της. Το iQ DR βοηθά τις επιχειρήσεις να συστηματοποιήσουν τη διαδικασία του disaster recovery για τα σημεία που θεωρούν κρίσιμα για τη λειτουργία τους, ελαχιστοποιώντας τον αρνητικό αντίκτυπο από την καταστροφή.»


Το iQ DR είναι άμεσα διαθέσιμο στην αγορά και μετρά ήδη τις πρώτες επιτυχημένες υλοποιήσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.