Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και η Samsung Electronics Hellas ανακοινώνουν τη διάθεση της εφαρμογής Visit Greece.


Η Υπουργός Τουρισμού, κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, κ. Πάνο Λειβαδά (δεξιά) και τον Πρόεδρο της Samsung Electronics Hellas, κ. ChoongSoon Lee (αριστερά)

Η Υπουργός Τουρισμού, κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, κ. Πάνο Λειβαδά (δεξιά) και τον Πρόεδρο της Samsung Electronics Hellas, κ. ChoongSoon Lee (αριστερά)

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και η Samsung Electronics Hellas ανακοίνωσαν σήμερα τη συνεργασία τους για την παροχή της υπηρεσίας “Visit Greece” μέσω των Samsung Smart TVs. Η νέα εφαρμογή έχει στόχο τη σύγχρονη και δυναμική προβολή του τουρισμού της χώρας, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.


Την εκδήλωση χαιρέτησε η Υπουργός Τουρισμού, κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία δήλωσε: «Μέσω του Visit Greece, στόχος μας είναι να κάνουμε γνωστό ότι η Ελλάδα είναι ένας μοναδικός τουριστικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου. Θεωρούμε ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι η Samsung αναγνώρισε και εκτίμησε τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού, το περιεχόμενο του visitgreece.gr, καθώς και την προσφορά του στην άνοδο του ελληνικού τουρισμού τα τελευταία δύο χρόνια. Η ψηφιακή τηλεόραση εισάγει στο σπίτι εκατομμυρίων νοικοκυριών την τεχνολογία την οποία και συνδυάζει με τηλεοπτικά προγράμματα και δημοφιλείς εφαρμογές (apps) που ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές χρησιμοποιούν. Όλα αυτά αξιοποιούνται προς όφελος του ελληνικού τουρισμού.»


Διαθέσιμη μέσω των Smart TVs της Samsung, η εφαρμογή ενημερώνει τους δυνητικούς επισκέπτες της Ελλάδας για το φυσικό και πολιτιστικό της πλούτο, απευθείας από το καθιστικό τους. Οι τηλεθεατές αποκτούν άμεση πρόσβαση σε βίντεο και φωτογραφικό υλικό του Visit Greece, λαμβάνοντας χρήσιμες πληροφορίες για κάθε γωνιά της χώρας. Η εφαρμογή διακρίνεται για τον απλό σχεδιασμό της και για την αμεσότητα πρόσβασης στην πληροφορία, επιτρέποντας στους χρήστες να περιηγηθούν εύκολα σε ένα περιβάλλον πλούσιο σε εικόνες. Το περιεχόμενό της είναι δομημένο σε θεματικές κατηγορίες, έτσι ώστε κάποιος να μπορεί να βρει την ενημέρωση που επιθυμεί με αμεσότητα. Οι διαθέσιμες πληροφορίες της εφαρμογής “Visit Greece” καλύπτουν όλα όσα ένας δυνητικός επισκέπτης θα ήθελε να γνωρίζει: γαστρονομικές προτάσεις, παραδοσιακά προϊόντα και συνταγές, μουσεία, σημεία αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ψυχαγωγία, άθληση, αγορές, αλλά και προτάσεις για προορισμούς, αναδεικνύοντας την Ελλάδα ως ιδανική επιλογή για κάθε εποχή του χρόνου.


Ο Πρόεδρος της Samsung Electronics Hellas, κ. Choongsoon Lee δήλωσε: «Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Samsung υποστηρίζουμε ενεργά τον ελληνικό τουρισμό, καθώς πιστεύουμε ότι θα διαδραματίσει νευραλγικό ρόλο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» και συνέχισε: «Η εφαρμογή “Visit Greece” είναι ένας σύγχρονος τρόπος διεθνούς προβολής και ενίσχυσης του Ελληνικού τουρισμού. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με τον ΕΟΤ και τον ρόλο των Samsung Smart TVs ως την ψηφιακή πλατφόρμα προώθησης του τουρισμού της χώρας».


Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Παναγιώτης Λειβαδάς τόνισε ότι «O ελληνικός τουρισμός μέσω του visitgreece.gr, βρίσκει ένα νέο περιβάλλον ανάπτυξης από τους ψηφιακούς δέκτες της Samsung. Είμαστε ευτυχείς για τη συνεργασία και ευχόμαστε στο μέλλον να έχουμε την ευκαιρία να εξετάσουμε ακόμα περισσότερα πεδία συνεργασίας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κορέα που αποτελεί για τον ΕΟΤ αγορά-στόχο υψηλών αξιώσεων».


Με την εφαρμογή “Visit Greece”, ο ΕΟΤ και η Samsung έχουν ως κοινό όραμα να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες του ελληνικού τουρισμού, μέσα από μια εύχρηστη και ελκυστική πλατφόρμα, που αναδεικνύει το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας. Επιπλέον, η εφαρμογή παρέχει τη δυνατότητα για στοχευμένη προβολή περιεχομένου, όπως ντοκιμαντέρ και αφιερώματα.


Η εφαρμογή “Visit Greece” είναι ήδη διαθέσιμη σε 42 κράτη στην Ευρώπη, ενώ έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη διάθεσή της στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Νότια Κορέα, τη Βραζιλία και τη Νέα Ζηλανδία.