“Moναδικό design και έξυπνη τεχνολογία σε προϊόντα που ταιριάζουν απόλυτα στη ζωή των καταναλωτών”, το νέο σλόγκαν της LG Electronics.

LG Life's GoodΗ LG Electronics παρουσίασε πρόσφατα τη νέα δημιουργική διαφημιστική της καμπάνια, βασισμένη στη νέα εταιρική της ταυτότητα που ”αποτυπώνεται” στη φράση “Moναδικό design και έξυπνη τεχνολογία σε προϊόντα που ταιριάζουν απόλυτα στη ζωή των καταναλωτών.”

Αυτή η νέα καμπάνια που δημιουργήθηκε από την ΒΒΗ, το creative agency της LG παγκοσμίως, έχει ως γνώμονα την προώθηση ενιαίων επικοινωνιακών μηνυμάτων που θα αναδείξουν την LG ως μια εταιρεία που ”υφίσταται” για να κάνει τη ζωή των καταναλωτών καλύτερη, πιο ανανεωμένη, πιο σύγχρονη και τελικά πιο αρμονική.

Ειδικότερα, μέσω της νέας αυτής καμπάνιας αντικατοπτρίζεται η στρατηγική της LG, η οποία θα επικεντρώνεται στο brand marketing – κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης – σε μια προσπάθεια να διατηρήσει ή ακόμη και να αυξήσει τις πωλήσεις της.

Η καμπάνια αποτελεί την πρώτη ουσιαστικά προσπάθεια της LG να δημιουργήσει ένα ενοποιημένο μήνυμα για την παγκόσμια αγορά που να είναι σύμφωνο με την εταιρική της ταυτότητα, όπως ακριβώς επιτεύχθηκε με την πρόσφατη καμπάνια του νέου κινητού τηλεφώνου Renoir KC910. Kατ’ επέκτασην αυτού, πρωταρχικός στόχος της LG είναι να παρουσιάσει τις καινοτομίες της με έναν άκρως δημιουργικό τρόπο που θα αποδεικνύει το πόσο σοβαρά λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των καταναλωτών, επιβεβαιώνοντας το motto της LG, Lifes Good!

Δίνοντας έμφαση στα βασικά προϊόντα της LG, η διαφημιστική καμπάνια στοχεύει στην ανάδειξη κάθε προϊοντικής κατηγορίας της LG, όπως την εξειδίκευση στην τεχνολογία αφής στα κινητά, την τεχνολογική υπεροχή και τον εξαιρετικό σχεδιασμό στις τηλεοράσεις, τα προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά στα πλυντήρια ατμού και τον απόλυτο high definition ήχο στα συστήματα Home Theater.

Αντίστοιχα, όλες οι ενέργειες marketing μεταφέρουν ενθουσιασμό και φρεσκάδα χρησιμοποιώντας δημιουργικές τεχνικές που εκφράζουν το συνολικό ύφος και κατεύθυνση της εταιρείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το τηλεοπτικό σποτ για τις τηλεοράσεις που δίνει έμφαση στα χαρακτηριστικά του προϊόντος μέσω ενός έξυπνου computer animation που δίνει ζωή στο προϊόν. Παράλληλα, οι online εμφανίσεις της εταιρείας υιοθετούν ένα πιο νεανικό και φρέσκο look and feel για τους καταναλωτές, ενώ μέσω του νέου παγκόσμιου brand campaign microsite http://www.lifesgoodlg.com διαφαίνεται και η εταιρική ταυτότητα της LG, για κάθε κατηγορία προϊόντων, συνοδευόμενη από links για τις αντίστοιχες σελίδες.

Πέραν από αυτή την ολοκληρωμένη παγκόσμια εταιρική καμπάνια, η LG έχει ήδη ανακοινώσει και τη σύναψη πενταετούς χορηγίας της στη Formula 1, γεγονός που αποδεικνύει ότι συνεχίζει με τον ίδιο παλμό και δυναμισμό σε ανάλογες ενέργειες για την ενίσχυση της εταιρικής της ταυτότητας.