Δήλωση έκανε η Lenovo τον Οκτώβριο του 2014 για τις κατατάξεις που έχουν προκύψει από τη σχετική έρευνα στην βιομηχανία PC.


lenovo logo 2013Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της βιομηχανίας (8 Οκτώβρη, 2014) από την IDC, η Lenovo είναι ξεκάθαρα ο παγκόσμιος ηγέτης στα PC για το 6ο συνεχόμενο τρίμηνο, φθάνοντας το 20% και επιτυγχάνοντας ρεκόρ παγκόσμιου μεριδίου. Εν τω μεταξύ, η παγκόσμια βιομηχανία των PC έδειξε σημάδια βελτίωσης με μια μέτρια πτώση του μόλις 1.7%, σημαντικά καλύτερη από την πρόβλεψη της IDC για μείωση 4.1%.


Σύμφωνα με την αναφορά της σχετικά με τις πωλήσεις για το 3ο τρίμηνο του 2014, η IDC δήλωσε πως η Lenovo αύξησε το μερίδιό της σε 20% της παγκόσμιας αγοράς PC, από 19.4% που είχε πετύχει στο 2ο τρίμηνο. Η εταιρεία μεγάλωσε κατά 11.2% μονάδες το τελευταίο έτος, κερδίζοντας 2.3 μονάδες και διευρύνοντας την διαφορά της από το νούμερο 2 της παγκόσμιας αγοράς, από 0.2 σε 1.2 μονάδες. Η επίδοση αυτή αφορά σε πάνω από 15.7 εκατομμύρια πωληθέντα τεμάχια Η/Υ κατά το 3ο τρίμηνο τους έτους.


Η ακόλουθη δήλωση έγινε από τον Κ. Yang Yunqing, Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της Lenovo:
«Φτάνοντας το 20% στο παγκόσμιο μερίδιο των PC είναι ένα μεγάλο ορόσημο για την Lenovo – και φτάσαμε εκεί ακόμη πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν. Ενώ άλλοι έψαχναν για ένα στρατηγικό πλάνο που θα δουλέψει, εμείς εκτελούσαμε το δικό μας και τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Όχι μόνο έχουμε φτάσει σε νέο υψηλό ρεκόρ και έχουμε σταθεροποιήσει την ηγετική μας θέση στην βιομηχανία των PC για 6ο συνεχόμενο τρίμηνο, αλλά την ίδια στιγμή έχουμε διευρύνει την γκάμα δραστηριοτήτων μας. Είμαστε νούμερο 2 στην διαρκώς αυξανόμενη αγορά των PC-Tablet και νούμερο 3 στις πωλήσεις tablet και servers, παγκοσμίως. Σύντομα θα είμαστε νούμερο 3 στην παγκόσμια αγορά των smartphones. Παρά το γεγονός ότι τα έσοδα μας πλησιάζουν τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια, η Lenovo παραμένει συνεπής και ευκίνητη.


Είμαστε βέβαιοι ότι η ισχυρή μας ανάπτυξη θα συνεχίσει καθώς είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας, και θα συνεχίζουμε να αξιοποιούμε την υπάρχουσα τάση ενοποίησης της βιομηχανίας για να τροφοδοτήσουμε την περαιτέρω ανάπτυξή μας στην αγορά των Η/Υ. Παράλληλα, παραμένουμε συνεπείς και σαφείς με την στρατηγική μας, η οποία με το κλείσιμο της συμφωνίας του System X και την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Motorola Mobility, θα μας παρέχει 3 κινητήριους μοχλούς ανάπτυξης – υπολογιστές, κινητά και enterprise προϊόντα. Με τη σωστή ισορροπία μεταξύ καινοτομίας και αποτελεσματικότητας, θα λανσάρουμε ακόμη πιο συναρπαστικά προϊόντα PC, κινητά, επαγγελματικά και οικολογικά προϊόντα στο εγγύς μέλλον, αλλά και μακροπρόθεσμα. Αυτή την εβδομάδα, θα απελευθερώσουμε νέες καινοτομίες που θα ενισχύσουν τη σειρά YOGA και θα ενθουσιάσουν και πάλι τους πελάτες μας με νέα, δημιουργικά και μοντέρνα προϊόντα.


Για να διατηρηθεί η δυναμική μας, θα πρέπει να συνεχίσουμε να βρίσκουμε νέους κινητήριους μοχλούς ανάπτυξης, και νέους τρόπους για να εξελίξουμε την επιχείρησή μας. Οι υπολογιστές ήταν η πρώτη μηχανή ανάπτυξης που ώθησε την Lenovo σε παγκόσμιο ηγέτη, και παραμένει η βασική μας δραστηριότητα. Τώρα με την προσθήκη κινητών, επιχειρήσεων και ψηφιακών οικοσυστημάτων, είμαστε έτοιμοι να «ανάψουμε το δεύτερο στάδιο των πυραύλων μας» και να οδηγήσουμε την Lenovo ακόμη πιο ψηλά, ακόμη πιο γρήγορα.»


Σημείωση: Η Gartner επίσης ανέφερε τη Lenovo ως τον παγκόσμιο ηγέτη στους υπολογιστές με μερίδιο της τάξεως του 19.8% WW για αυτό το τρίμηνο έναντι του μεριδίου 19.1% για το τελευταίο τρίμηνο, 1.9 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από το νούμερο 2.