Η Visa συμμετέχει στο διεθνές συνέδριο κινητής τηλεφωνίας παρουσιάζοντας πληρωμές μέσω κινητού, υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων και άλλες υπηρεσίες πληρωμών.

visamobileΗ Visa Europe παρουσιάζει τις τελευταίες εξελίξεις και καινοτομίες στο χώρο των καρτών πληρωμών στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Κινητής Τηλεφωνίας 2009 GSMA (Mobile World Congress). Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, στελέχη της εταιρίας θα μιλήσουν για το ρόλο της Visa στη σύγκλιση των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με την τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας.
Η Visa θα χρησιμοποιήσει ρεαλιστικά παραδείγματα για να εξηγήσει πως οι καινοτομίες της στο χώρο των πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινή ζωή των καταναλωτών, προσφέροντάς τους ταχύτητα, ευελιξία, ευκολία και ασφάλεια.


Η παρουσίαση λύσεων μέσω κινητής τηλεφωνίας της Visa περιλαμβάνει:


Mobile Visa payWave: Ασφαλείς πληρωμές στα σημεία πώλησης μέσω κινητού τηλεφώνου με την τεχνολογία Visa payWave ενσωματωμένη στη συσκευή του τηλεφώνου. Η Visa θα παρουσιάσει ανέπαφες πληρωμές τόσο μέσω της κάρτας SIM, όσο και βασισμένες στην τεχνολογία NFC (Near Field Communication).
Μεταφορά Χρημάτων μέσω Κινητού Τηλεφώνου (Mobile Money Transfer): Επίδειξη μεταφοράς χρημάτων από συσκευή σε συσκευή (handset to handset) ή από το internet προς συσκευή (online to handset)
Ειδοποίηση για συναλλαγές μέσω κινητού τηλεφώνου (Mobile Transaction Alerts): Ειδοποίηση για συναλλαγή με κάρτα μέσω κινητού τηλεφώνου σε πραγματικό χρόνο.
Προσφορές μέσω κινητού τηλεφώνου (Mobile offers): Στοχευμένες προσφορές και εκπτωτικά κουπόνια παραδίδονται απ’ευθείας στη συσκευή κινητού τηλεφώνου και στη συνέχεια εξαργυρώνονται από εμπορικά καταστήματα.
‘Κινητός Έμπορος’ (Mobile Merchant): Πραγματοποίηση ανέπαφων συναλλαγών εν κινήσει. ‘Κινητοί έμποροι’ όπως για παράδειγμα εστιατόριο/πιτσαρία που διαθέτει υπηρεσία κατ’ οίκον παράδοσης, μπορεί να δεχθεί πληρωμή με κάρτα Visa με τη βοήθεια εξελιγμένης συσκευής κινητής τηλεφωνίας, η οποία λειτουργεί ως συσκευή αποδοχής συναλλαγών (μέσω κινητού τηλεφώνου).
Έξυπνες Αφίσες’ (Smart Poster): Aφίσες σε συνεργασία με εμπόρους, οι οποίες παραπέμπουν, για παράδειγμα, στο πλησιέστερο καφέ με αποκλειστική προσφορά για αγορές μέσω τηλεφώνου «στα δύο προϊόντα το ένα δώρο»
Visa Mobile on Android: Τον Δεκέμβριο η Visa παρουσίασε στις Ηνωμένες Πολιτείες την πρώτη εμπορική υπηρεσία, η οποία συνδυάζει προσφορές μέσω κινητού τηλεφώνου, ειδοποιήσεις για συναλλαγές και υπηρεσία εντοπισμού (locator service). Η υπηρεσία Visa Mobile είναι διαθέσιμη σε συσκευές κινητής τηλεφωνίας που υποστηρίζονται από την τεχνολογία Android, όπως για παράδειγμα τα T-Mobile G1™.


Το συνέδριο GSMA αποτελεί τη σημαντικότερη εκδήλωση στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας, η οποία υποστηρίζεται από την GSM Association (GSMA). Προσελκύει περισσότερους από 1.200 εκθέτες και περισσότερους από 50.000 επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών πελατών και εμπόρων της Visa απ’ όλο τον κόσμο.


Η Sandra Alzetta, Αντιπρόεδρος στον κλάδο της Καινοτομίας (SVP, Innovation) της Visa Europe σχολίασε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φέτος συμμετέχουμε στο Διεθνές Συνέδριο Κινητής Τηλεφωνίας GSMA ως χορηγοί στην κατηγορία ‘Mobile Money’. Πρόσφατα ολοκληρώσαμε επιτυχείς δοκιμές στην τεχνολογία πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ισπανία και στην Ελβετία. Αυτή τη χρονιά, στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα παρουσιάσουμε μοναδικές νέες τεχνολογίες ενδεικτικές του οράματός μας για το μέλλον των πληρωμών και της μεταφοράς χρημάτων –καθώς και της δέσμευσής μας να βελτιώνουμε την καθημερινή ζωή των καταναλωτών τόσο στις αναπτυγμένες, όσο και στις αναπτυσσόμενες αγορές.”