Ο Όμιλος Σαρακάκη αποφάσισε την μετάβαση του σε Microsoft Dynamics AX για να βελτιώσει την υποδομή πληροφορικής.


Microsoft logo new aug 2012Στόχοι της αναβάθμισης της υποδομής πληροφορικών συστημάτων ήταν η εξοικονόμηση πόρων, η βελτιστοποίηση της επικοινωνίας με τους αντιπροσώπους σε Ελλάδα και Βουλγαρία καθώς και εσωτερικά ανάμεσα στους 350 υπαλλήλους της εταιρείας.


Η Dynamic Integrated Solutions (DIS), που είναι Χρυσός Πιστοποιημένος συνεργάτης της Microsoft με ειδίκευση στο ERP, ανέλαβε και πραγματοποίησε την εγκατάσταση των Microsoft Dynamics AX 2009 και Annata Dynamics IDMS για λογαριασμό του Ομίλου Σαρακάκη.


Η βασικότερη πρόκληση από άποψη διαχείρισης και IT, ήταν ότι η εταιρεία είχε 12 λογισμικά σε 3 πλατφόρμες, με ξεχωριστά συστήματα για πολλά τμήματα, όπως για παράδειγμα οι πωλήσεις και η διανομή, γεγονός που απαιτούσε εκτεταμένη υποστήριξη IT. Η εισαγωγή του Microsoft Dynamics AX 2009 επέφερε σημαντικά οφέλη στην εταιρεία, καθώς της επέτρεψε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του τμήματος ΙΤ και να πετύχει σημαντική εξοικονόμηση πόρων. Η εισαγωγή του νέου λογισμικού έγινε στο πιο σημαντικό τμήμα της επιχείρησης, αυτό της εισαγωγής και διανομής, κυρίως για να βελτιωθούν οι δεσμοί μεταξύ προμηθευτών και πωλητών.


Σημαντικά οφέλη υπήρξαν και στις λειτουργικές διαδικασίες της εταιρείας, καθώς η επικοινωνία, τόσο μεταξύ των αντιπροσώπων και της εταιρείας όσο και εσωτερικά, έγινε πολύ πιο εύκολη και αποδοτική. O Σταμάτης Χονδρουδάκης, Information Services Manager της εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Γενικά είμαστε πολύ χαρούμενοι και έχουμε βελτιώσει πολλές διαδικασίες. Μία από τις πιο σημαντικές βελτιώσεις αφορούσε την επικοινωνία μεταξύ των αντιπροσώπων και την εταιρεία, η οποία στο παρελθόν γινόταν μόνο από το τηλέφωνo. Τώρα έχουμε την επιλογή να μοιραζόμαστε περισσότερες πληροφορίες με τους αντιπροσώπους μας. Έχουν online πληροφόρηση για παραγγελίες, αποθέματα, ό, τι χρειάζονται να ξέρουν για τη δουλειά.»


«Ο σχεδιασμός των προϊόντων της Microsoft στοχεύει στο να αποφέρει σημαντικά οφέλη στη λειτουργίας μιας μεγάλης επιχείρησης, όπως είναι η αύξηση της παραγωγικότητας και η μείωση των λειτουργικών εξόδων, χωρίς το κόστος επένδυσης να είναι υψηλό. Η επιλογή του Ομίλου Σαρακάκη να εμπιστευτεί τις λύσεις της Microsoft, και τα επακόλουθα οφέλη που αποκόμισε, αποδεικνύει ότι οι σύγχρονες επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους, μπορούν να είναι πιο αποδοτικές στο δύσκολο επιχειρησιακό περιβάλλον του σήμερα, με χαμηλό κόστος επένδυσης και μεγάλη απόδοση, τόσο σε παραγωγικότητα όσο και σε λειτουργικότητα», δήλωσε ο Ευάγγελος Χρυσοχόος, Διευθυντής Πωλήσεων της Microsoft.