Η Kingston Digital Europe Ltd. ανακοίνωσε σήμερα ότι διαθέτει στην αγορά τη νέα micro SDHC Flash memory card για κινητά τηλέφωνα, με ακόμα μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Kingston MicroSDHC Card 16GB

Kingston MicroSDHC Card 16GB

Η νέα κάρτα μεγαλύτερης χωρητικότητας (16GB), προσφέρει περισσότερες δυνατότητες αποθήκευσης αρχείων για κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και άλλες ψηφιακές συσκευές και εντάσσεται στην οικογένεια των καρτών microSDHC στα 4 και 8GB.

«Η αυξημένη λειτουργικότητα των κινητών τηλεφώνων τελευταίας γενιάς δημιούργησε στους καταναλωτές την ανάγκη για περισσότερο ψηφιακό περιεχόμενο», δήλωσε, ο Οδυσσέας Σκαρπίδης, Business Development Manager της Kingston Digital για την Ελλάδα. «Σήμερα, τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούνται και ως φορητά media players και ως φωτογραφικές μηχανές. Η microSDHC card 16GB της Kingston® επιτρέπει στους χρήστες συσκευών με περιορισμένη χωρητικότητα εσωτερικής μνήμης να αποθηκεύουν περισσότερες φωτογραφίες, τραγούδια, παιχνίδια και βίντεο».

Η microSDHC card 16GB της Kingston, δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να αποθηκεύσει περισσότερα από 3.000 τραγούδια* και περισσότερες από 9.000 φωτογραφίες ή 16 ώρες βίντεο***  από ένα κινητό με φωτογραφική μηχανή των 5MP** και είναι ιδανική για την αποθήκευση, μεταφορά και εφαρμογή του ψηφιακού περιεχομένου. Τα πιο εξελιγμένα μοντέλα κινητών από κατασκευαστές όπως η LG, η Motorola, η Nokia, η RIM και η Sony Ericsson υποστηρίζουν εξωτερική μνήμη έως και 16GB.

Παρόλο που από άποψη μεγέθους η  κάρτα MicroSDHC είναι ίδια με την απλή κάρτα micro SD, η microSDHC είναι συμβατή με συσκευές που υποστηρίζουν την τεχνολογία microSDHC, αλλά όχι με τις συνηθισμένες microSD συσκευές και readers.


Χαρακτηριστικά/Πλεονεκτήματα των microSDHC cards των 16GB:

  • Συμβατό: με SD Specification 2.00 Version
  • Ευελιξία: όταν συνδυάζεται με τον αντάπτορα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως full size microSDHC card
  • Συμβατό: με microSDHC συσκευές/readers μόνο
  • File Format: FAT 32


Χαρακτηριστικά της microSDHC card των 16GB:

  • Χωρητικότητα: 16GB
  • Διαστάσεις: 0.43″ x 0.59″ x 0.039″ ( 11mm x 15mm x 1mm)
  • High-Speed Class Rating: Class 2: 2MB/sec. ελάχιστος διατηρούμενος ρυθμός μεταφοράς δεδομένων
  • Θερμοκρασία Λειτουργίας: -13°F έως 185°F (-25°C έως 85°C)
  • Θερμοκρασία Αποθήκευσης: -40°F έως 185°F (-40°C έως 85°C)
  • Βάρος: 0.05 oz (1.4g)

* Κατά προσέγγιση αριθμός τραγουδιών. Εκτιμώμενο μέγεθος αρχείου 4MP. Τα αποτελέσματα μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με τους ρυθμούς συμπίεσης και τις συσκευές που χρησιμοποιούνται.

** Κατά προσέγγιση αριθμός φωτογραφιών σε μορφή JPEG Εκτιμώμενο μέγεθος αρχείου 5MP. Το μέγεθος των αρχείων JPEG μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το μοντέλο φωτογραφικής μηχανής και των προπιλεγμένων ρυθμίσεων, όπως επίσης από την επιλογή της ανάλυσης και των ρυθμίσεων συμπίεσης. Ορισμένες host devices ίσως να μην υποστηρίζουν όλες τις καταγεγραμμένες χωρητικότητες αποθήκευσης των προϊόντων flash.

*** Κατά προσέγγιση λεπτά video clips. Εκτιμώμενο MPEG1 format, μέγεθος αρχείου 1.5Mbps. Τα αποτελέσματα μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με το ρυθμό συμπίεσης των video.

Σημείωση: Κάποιες από τις καταγεγραμμένες χωρητικότητες, χρησιμοποιούνται για formatting και άλλες λειτουργίες και άρα δε διατίθενται για αποθήκευση δεδομένων. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ συμβουλευτείτε: Kingston’s Flash Memory Guide στο Kingston.com/Flash_Memory_Guide.