Η Pioneer ανακοινώνει τους Ραδιοενισχυτές AV νέας γενιάς της σειράς VSX με υποστήριξη ανάλυσης 4K@50/60 σύμφωνα με τη νέα έκδοση HDMI 2.0.


vsx pioneerΗ Intersys, επίσημη αντιπρόσωπος της Pioneer στην Ελλάδα, ανακοινώνει τους νέους ραδιοενισχυτές AV της σειράς VSX. Αυτά τα συστήματα διαθέτουν όλα όσα απαιτούνται για την εποχή του HDMI 2.0 και προσφέρουν υποστήριξη βίντεο 4K Ultra HD. Ο VSX-924, το κορυφαίο και βραβευμένο με EISA (για την περίοδο 2014-2015) μοντέλο της σειράς, είναι μια σχεδίαση 7.2 καναλιών με μονάδες ισχύος 150 Watt και δύο εξόδους subwoofer. Οι VSX-824 και VSX-529 είναι μοντέλα σχεδίασης 5.2, που διαθέτουν πέντε κανάλια 130 Watt και δύο εξόδους subwoofer. Ο VSX-424 είναι κι αυτός ένα σύστημα 5 x 130 Watt, που προσφέρει μία έξοδο subwoofer. Ο VSX-329 είναι το νέο εισαγωγικού επιπέδου μοντέλο, με ισχύ 5 x 105 Watt.


Διασύνδεση τελευταίας τεχνολογίας
HDMI 2.0 – Η νεότερη προδιαγραφή HDMI 2.0 – που υποστηρίζεται από όλα τα νέα μοντέλα VSX– ανοίγει τον δρόμο για το βίντεο 4K (2160p) Ultra HD, το οποίο προσφέρει ανάλυση τετραπλάσια του 1080p Full HD. Η προδιαγραφή HDMI 2.0 είναι συμβατή με παλαιότερες εκδόσεις του προτύπου HDMI.


AirPlay, MHL, HTC Connect, Bluetooth & δικτύωση DLNA για αναπαραγωγή ήχου – Η τεχνολογία AirPlay της Apple υποστηρίζεται από τον VSX-529 και τα ανώτερα μοντέλα. Αυτά υποστηρίζουν επίσης το πρότυπο MHL για συσκευές Android, καθώς και το HTC Connect. Τα μοντέλα VSX-924 & VSX-824 διαθέτουν ενσωματωμένη μονάδα Bluetooth για λήψη ήχου συνεχούς ροής –με υποστήριξη και της μορφής aptX– ενώ το μοντέλο VSX-529 έχει δυνατότητα επικοινωνίας Bluetooth (με προαιρετικό προσαρμογέα). Σε κάθε περίπτωση, αυτοί οι νέοι ραδιοενισχυτές AV της σειράς VSX συνεργάζονται πανεύκολα με τα σύγχρονα smartphone και tablet. Και τα τρία δικτυακά μοντέλα VSX διαθέτουν πιστοποίηση DLNA.


Πανέτοιμοι για τις νεότερες πηγές ήχου & βίντεο
4K Ultra HD – Όλοι οι νέοι ραδιοενισχυτές AV της σειράς VSX επιτρέπουν διέλευση σημάτων βίντεο 4K Ultra HD –συμπεριλαμβανομένου βίντεο 60p– προς συμβατές τηλεοράσεις ή συστήματα προβολής. Ο VSX-529 και τα ανώτερα μοντέλα έχουν αυτήν τη δυνατότητα ακόμη και για σήματα μέγιστης ποιότητας 4:4:4 24 bit. Ο VSX-924 μπορεί επιπλέον να αναβαθμίζει τα σήματα χαμηλότερης ανάλυσης σε 4K Ultra HD, έως 60p.


ŸSpotify & vTuner – Όλα τα μοντέλα από τον VSX-529 και πάνω διαθέτουν ενσωματωμένες λειτουργίες ραδιοφώνου Internet vTuner, προσφέροντας στον χρήστη ελεύθερη πρόσβαση σε δεκάδες χιλιάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς. Υποστηρίζεται επίσης η πρόσβαση στην εξαιρετικά δημοφιλή υπηρεσία μουσικής Spotify Connect (VSX-924/VSX-824/VSX-529).


Ακόμη καλύτερη ηχητική απόδοση
ŸΑυτόματη Ρύθμιση Χώρου MCACC – Εκτός από το εισαγωγικό μοντέλο VSX-329, όλοι οι νέοι ραδιοενισχυτές AV της σειράς VSX διαθέτουν το ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα Ισοστάθμισης Χώρου MCACC (Multi-Channel Acoustic Calibration, Αυτόματη Ακουστική Ισοστάθμιση Πολλαπλών Καναλιών), το οποίο αντισταθμίζει αυτόματα τυχόν διαφορές στο μέγεθος, τη στάθμη και την απόσταση των ηχείων και ισοσταθμίζει την απόκριση συχνότητας , ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει ότι η φάση του σήματος παραμένει ανέγγιχτη. Το αποτέλεσμα είναι σημαντικά βελτιωμένη ποιότητα ήχου, με στιβαρά και καθαρά μπάσα. Επιπρόσθετα, ο VSX-924 διαθέτει τη νέα λειτουργία Subwoofer EQ. Αυτή επιτρέπει στον χρήστη να προσαρμόζει χειροκίνητα τους ήχους LFE (Low Frequency Effects, Εφέ Χαμηλής Συχνότητας), απευθείας από το περιβάλλον χειρισμού του ραδιοενισχυτή AV.


ŸΔιπλή έξοδος subwoofer – Χρησιμοποιώντας δύο subwoofer αντί για ένα, μπορεί να βελτιωθεί εύκολα η απόκριση στις χαμηλές συχνότητες, τόσο κατά την ακρόαση σάουντρακ όσο και μουσικής. Όλα τα νέα συστήματα VSX –εκτός των VSX-329 και VSX-424– είναι εφοδιασμένα με δύο εξόδους subwoofer.


ŸSABRE Premier Audio DAC της ESS – Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς, VSX-924, χρησιμοποιεί ένα κύκλωμα SABRE Premier Audio DAC στα 192 kHz/24 bit για την ανάκτηση κάθε πληροφορίας από τις ψηφιακές πηγές. Προσφέρει πρωτάκουστη δυναμική περιοχή έως 120 dB, με σημαντικά λιγότερη παραμόρφωση jitter.


ŸΣτερεοφωνικός & Πολυκάναλος Ήχος Υψηλής Ανάλυσης – Τα μοντέλα VSX-924, VSX-824 και VSX-529 αναπαράγουν, επιπρόσθετα των MP3, WMA και AAC, αρχεία υψηλής ανάλυσης, όπως AIFF, WAV, FLAC, DSD και Apple Lossless, μέσω USB και DLNA. Ο VSX-924 έχει δυνατότητα αναπαραγωγής ακόμη και αρχείων FLAC 5.0 & 5.1 και WAV με ήχο πολλαπλών καναλιών 96 kHz 24 bit.


Ευκολότερος χειρισμός και λειτουργία
ŸΕνσωματωμένο AVNavigator (VSX-924) – Αυτός ο έξυπνος, αναλυτικός και εύχρηστος διαδραστικός οδηγός εγκατάστασης και χειρισμού διευκολύνει τη διαμόρφωση και τη χρήση των ραδιοενισχυτών AV της σειράς VSX. Δεδομένου ότι το λογισμικό AVNavigator είναι αποθηκευμένο στον ίδιο τον ραδιοενισχυτή AV, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μια εφαρμογή περιήγησης στο Web (browser) χωρίς να απαιτείται η εγκατάσταση κάποιου λογισμικού.


ŸiControlAV5 – Η εφαρμογή iControlAV5 της Pioneer προσφέρει ασύρματο έλεγχο των λειτουργιών και των ρυθμίσεων των ραδιοενισχυτών VSX της σειράς AV –όλα τα μοντέλα από τον VSX-529 και πάνω– με εύχρηστο τρόπο. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν από το www.AppStore.com ή το App Store για iPhone, iPad και iPod touch. Η εφαρμογή είναι επίσης διαθέσιμη στο Google® Play (www.GooglePlay.com) για συσκευές Android.