Σύμφωνα με ανακοίνωση της SMART Technologies, η Intel θα ξεκινήσει τη διανομή του Intel classmate PC με εγκατεστημένο λογισμικό SMART Classroom Suite software 2009.

intel-classmate-pcTo SMART Classroom Suite είναι μια ακόμα ενσωματωμένη λύση λογισμικού η οποία περιλαμβάνει το ήδη βραβευμένο πρόγραμμα SMART Notebook για τη δημιουργία, ανάπτυξη και παράδοση εκπαιδευτικού υλικού από τον εκπαιδευτικό, το SMART Notebook SE για τις εργασίες των μαθητών, τον προγραμματισμό και διαχείριση αρχείων, το SMART Sync 2009 (έως πρότινος SynchronEyes) πρόγραμμα διαχείρισης τάξεων εξοπλισμένων με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, και το SMART Response για την αξιολόγηση των μαθητών.
Πρόκειται για την πρώτη φορά που εκπαιδευτικό λογισμικό της SMART θα διατίθεται ήδη εγκατεστημένο σε ειδικά σχεδιασμένο προϊόν άλλης εταιρίας. Το συμβόλαιο αυτό αποτελεί την τελευταία εξέλιξη της συνεργασίας της εταιρίας SMART με την Intel, η οποία μετράει 17 χρόνια. Η SMART αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της συλλογής Intel® Learning Series, που περιλαμβάνει λογισμικό, τεχνικό εξοπλισμό και πακέτα υπηρεσιών ειδικά για την εκπαίδευση και η οποία συνεχώς επιφέρει βελτιώσεις προϊόντων και υπηρεσιών, βασιζόμενη στην ερευνητική και σχεδιαστική πλατφόρμα της Intel.
Το classmate PC είναι ένα πλήρως λειτουργικό laptop το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε πίνακα γραφής, παρουσιάζοντας πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ειδικά διαμορφωμένων ώστε να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τον πρωτοποριακό του σχεδιασμό. Αυτό το πινακίδιο γραφής μπορεί να αναγνωρίσει τη γραφή χειρός και να τη μετατρέψει σε ψηφιακά σύμβολα, δηλαδή γράμματα και αριθμούς. Σε συνδυασμό με το SMART Classroom Suite, το μετατρεπόμενο classmate PC δημιουργεί ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιούν το δικό τους φορητό υπολογιστή και να κάνουν ερωτήσεις, να μοιράζονται ιδέες, να εκφράζονται και να εξελίσσουν την εργασία τους. Χρησιμοποιώντας τον εκπαιδευτικό υπολογιστή, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να παρακολουθούν τη χρήση των υπολογιστών των μαθητών τους και να δουλεύουν με αυτούς ατομικά, σε μικρές ομάδες, ή στο σύνολο της τάξης, κάνοντας το μάθημα ψηφιακά και διαδραστικά. Το SMART Classroom Suite και το classmate PC προσφέρουν μια ενιαία εμπειρία για τους χρήστες του διαδραστικού πίνακα SMART Board™, επιτρέποντας τη χρήση πολλών εκπαιδευτικών μεθόδων και επιφέροντας θετικές αλλαγές στη δομή της παραδοσιακής σχολικής τάξης.
Τα μετατρέψιμα classmate PC της Intel αποτελούν ένα μόνο παράδειγμα της μακροχρόνιας εκπαιδευτικής δέσμευσης της εταιρίας. Ο σχεδιασμός των προϊόντων βασίζεται σε χρόνια εθνογραφική μελέτη και πιλοτικές δοκιμές παγκόσμιας εμβέλειας ως προς το πώς η τεχνολογία μπορεί να ωφελήσει πραγματικά διαφορετικούς πληθυσμούς μαθητών και εκπαιδευτικών. Ο νέος σχεδιασμός του classmate PC προέρχεται από την εξέλιξη του ήδη υπάρχοντος classmate PC, το οποίο σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Και τα δυο σχέδια θα συνυπάρχουν ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν διαφορετικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε όλο τον κόσμο, ενώ η προσθήκη του SMART Classroom Suite θα επιτρέψει στους μαθητές, ανεξαρτήτως δυνατοτήτων ή προέλευσης, να επωφεληθούν από την κοινή προσπάθεια Intel και SMART.
“Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που δουλεύουμε με την εταιρία SMART για την εισαγωγή ενός πιο δημιουργικού και ανταποδοτικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο οι μαθητές μπορούν να μάθουν” δήλωσε η Lila Ibrahim, Γενική Διευθύντρια του τμήματος αναπτυσσόμενων αγορών της Intel και υπεύθυνη για το σχεδιασμό του Intel classmate PC. “Το να δουλεύεις με μια εταιρία όπως η SMART επιτρέπει στους πελάτες μας, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να βιώσουν μια βελτιωμένη μαθησιακή εμπειρία, κομμάτι της εκπαιδευτικής σειράς της Intel®.”
“Η ανάπτυξη του SMART Classroom Suite είναι η πιο σημαντική πρωτοβουλία ανάπτυξης λογισμικού μέχρι σήμερα, ενώ είναι το πρώτο που συνδυάζει τις ανάγκες του εκπαιδευτικού και του μαθητή σε ένα πακέτο λογισμικού” τόνισε η Nancy Knowlton, διευθύνουσα σύμβουλος της SMART. “Η απόφαση της Intel να συμπεριλάβει το SMART Classroom Suite σαν κομμάτι του λογισμικού της, με το classmate PC σημαίνει πως εκπαιδευτικοί και μαθητές σε όλο τον κόσμο μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία που χρειάζονται ώστε να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή μαθησιακή εμπειρία, στις σημερινές τάξεις”.