Η EMC ανακοίνωσε ότι αλλάζει τον τρόπο συνεργασίας με τους resellers των προϊόντων της, με στόχο την αύξηση του μεριδίου της στο εισαγωγικό κομμάτι της αγοράς EMEA.


EMC_Logo_110713Πιο συγκεκριμένα, η EMC απλοποιεί τη διαδικασία υποβολής προσφοράς σε πελάτες, παρουσιάζει νέα προϊόντα και εγκαινιάζει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανταμοιβής για την ενίσχυση των πωλήσεων. Έτσι, οι resellers αποκτούν μεγαλύτερη αυτονομία στο χαμηλότερο κομμάτι της αγοράς, και παράλληλα έχουν τη δυνατότητα να ωφεληθούν από ενδεχόμενη αύξηση των πωλήσεων.


Για να απλοποιήσει τη διαδικασία υποβολής οικονομικής προσφοράς, η EMC επιτρέπει πλέον στους συνεργάτες της να υποβάλλουν αμέσως την πρόταση τους, χωρίς να είναι απαραίτητη η προέγκριση από πλευράς της εταιρείας. Έτσι, μειώνεται ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας, και παράλληλα οι resellers αποκτούν μεγαλύτερο έλεγχο στην όλη διαδικασία πώλησης. Η αλλαγή αυτή είναι επωφελής τόσο για τους διανομείς (οι οποίοι θα μπορούν πλέον να κλείνουν συμφωνίες διατηρώντας ένα σταθερό περιθώριο κέρδους), όσο και για την EMC (η οποία επωφελείται από την ταχύτερη ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης).


Το νέο πρόγραμμα ανταμοιβής της EMC είναι το πρώτο που συνδέεται με πωλήσεις στην εισαγωγική κατηγορία, και παρέχει μια σειρά κίνητρα που βοηθούν τους resellers να απευθύνονται με επιτυχία στο συγκεκριμένο κομμάτι της Αγοράς. Δύο είναι τα στοιχεία που περιλαμβάνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα:


Κίνητρα για τους Resellers – Μόλις ολοκληρώσουν με επιτυχία τρεις συμφωνίες πώλησης, οι resellers θα παίρνουν μπόνους $300 για κάθε πώληση (αναδρομικά από την πρώτη συμφωνία). Επιπλέον, μόλις ένας reseller επιτυγχάνει την καλύτερη επίδοση στην περιοχή του και παράλληλα οι πωλήσεις του ξεπερνούν το 50 τοις εκατό του στόχου, κερδίζει την ευκαιρία να ζήσει μια μοναδική εμπειρία αγωνιστικής οδήγησης διάρκειας δύο ημερών.


Κίνητρα για τους Διανομείς – Μέσω μιας ειδικής φόρμας (Goal Acknowledgement Form) οι διανομείς αποκτούν συγκεκριμένους στόχους τριμήνου. Σε περίπτωση που οι πωλήσεις τους υπερβούν το στόχο αυτό, οι διανομείς θα κερδίζουν πρόσθετες εκπτώσεις (rebate) πί των συγκεκριμένων πωλήσεων.


Ο συνδυασμός των παραπάνω θα βοηθήσει την EMC να αυξήσει τις πωλήσεις της και παράλληλα να επιβραβεύσει τους resellers για τις επιτυχίες τους.


Το VNX5100, από την οικογένεια storage VNXe της EMC, και τα εισαγωγικά προϊόντα backup και recovery (DD160 και DD620 αντίστοιχα) περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα κινήτρων. Παράλληλα, η EMC προχωρά στην ενίσχυση της συγκεκριμένης κατηγορίας με δύο νέα προϊόντα, το DD2200 (για εφαρμογές backup & archive) και VNXe3200 (για εφαρμογές storage), τα οποία επίσης συμμετέχουν στο νέο πρόγραμμα rebate. Οι resellers από την περιοχή της EMEA θα έχουν στη διάθεση τους ένα σημαντικό αριθμό προϊόντων DD2200 και VNXe3200 για έξι μήνες , γεγονός που θα τους επιτρέψει να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους, αλλά και να προχωρήσουν σε επίδειξη των συγκεκριμένων λύσεων στους πελάτες τους.


Στην περιοχή της EMEA υπάρχουν περίπου 4.500 resellers της EMC οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, από τους οποίους οι πρώτοι 620 έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία προώθησης των συγκεκριμένων προϊόντων στην αγορά.


Σχόλια στελεχών της EMC
Peter Yarwood, EMEA Distribution Sales Director στην EMC
«Παρά τις παραδοσιακά καλές επιδόσεις της EMC στην εισαγωγική κατηγορία, στοχεύουμε πλέον σε ακόμη υψηλότερες πωλήσεις. Ο μοναδικός τρόπος να πετύχουμε το στόχο μας είναι να κάνουμε αυτό που γνωρίζουμε καλά: να κινητοποιήσουμε τους resellers μας να αξιοποιήσουν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις με τους πελάτες τους, αποκτώντας πλήρη έλεγχο της διαδικασίας πώλησης. Οι resellers της EMC είναι οι καλύτεροι της Αγοράς και για το λόγο αυτό θέλουμε να τους ανταμείβουμε για τις επιτυχίες τους και παράλληλα τους δίνουμε την ελευθερία που χρειάζονται για να τις πετύχουν. Ανανεώνοντας ριζικά την πλατφόρμα που χρησιμοποιούμε για την πώληση των entry-level προϊόντων μας, πετυχαίνουμε ακριβώς αυτό και είμαστε βέβαιοι πως η κίνηση μας θα αποδειχθεί πετυχημένη τόσο για την EMC, όσο και για τους συνεργάτες της».