Ο Όμιλος Σαράντη ανακοίνωσε ότι επέλεξε το Office 365 της Microsoft για την ενοποίηση των πληροφοριακών του συστημάτων.


Microsoft logo new aug 2012Ο όμιλος Σαράντη, μια από τις κορυφαίες εταιρίες στο χώρο παραγωγής και εμπορίας καλλυντικών και προϊόντων οικιακής χρήσης, αποφάσισε να προχωρήσει στην υιοθέτηση Office 365 της Microsoft, με στόχο να ενώσει τα πληροφοριακά του συστήματα στη χώρα μας, καθώς και σε πέντε από τις εννέα Ευρωπαϊκές χώρες όπου έχει παρουσία. Βασική προτεραιότητα της επιχείρησης ήταν να προσφέρει σε όλους τους υπαλλήλους της ένα ενοποιημένο περιβάλλον συνεργασίας και επικοινωνίας, μέσα από το οποίο θα είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνούν εύκολα, γρήγορα και με συνέπεια μεταξύ τους, αποφεύγοντας τα οποιαδήποτε χρονικά αλλά και γεωγραφικά εμπόδια που προέκυπταν στο παρελθόν. Μέσα από απαραίτητες δοκιμές και αξιολογήσεις που πραγματοποιήθηκαν από την εταιρία, το Office 365 της Microsoft επιλέχθηκε ως το ιδανικότερο εργαλείο, προσφέροντας τις καλύτερες δυνατές λύσεις, και ταυτόχρονα, με το λιγότερο δυνατό κόστος.


Οι κύριοι λόγοι οι οποίοι οδήγησαν τον όμιλο στην αναζήτηση των πιο σύγχρονων εργαλείων και λύσεων, ήταν οι δυσκολίες που παρουσίαζαν οι υπηρεσίες των προηγούμενων ανομοιογενών συστημάτων επικοινωνίας, η διαρκής προσπάθεια για μείωση των λειτουργικών εξόδων και η επιθυμία της εταιρίας για τη δημιουργία ενός ομογενούς περιβάλλοντος εργασίας μέσα από ένα κοινό σύστημα, καθώς και η αξιοποίηση των σημαντικών πλεονεκτημάτων των υπηρεσιών Cloud.


Η διαδικασία υλοποίησης έχει ήδη ολοκληρωθεί στις περισσότερες χώρες δραστηριοποίησης του ομίλου. Συγκεκριμένα, στα γραφεία της επιχείρησης στην Ελλάδα, η υλοποίηση πραγματοποιήθηκε δίνοντας τη δυνατότητα σε 520 χρήστες να έχουν πρόσβαση στις πιο σύγχρονες υπηρεσίες του Office 365. Η μετάβαση αυτή έχει ήδη αποφέρει πολύ σημαντικά οφέλη, με βασικότερο αυτό της ευελιξίας, αφού πλέον οι υπάλληλοι έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τους συναδέλφους τους από οποιοδήποτε σημείο και αν βρίσκονται, οποιαδήποτε στιγμή. Επιπρόσθετα, η υλοποίηση έχει ήδη ολοκληρωθεί στις χώρες Σερβία και Ουγγαρία, με την Πολωνία να βρίσκεται σε διαδικασία μετάβασης στο cloud, ενώ στις χώρες Τσεχία και Ρουμανία, το έργο θα υλοποιηθεί του χρόνου. Τέλος, με την ολοκλήρωση της μετάβασης, οι χρήστες αναμένεται να φτάσουν συνολικά τους 800.


Όπως δήλωσε η Κρίστη Τσιντέα, Information Technology Manager του ομίλου Σαράντης, «Η επιλογή της Microsoft ως στρατηγικό της συνεργάτη, έδωσε στην Sarantis Group of Companies την δυναμική και την αυτοπεποίθηση να υιοθετήσει μια από τις πιο αξιόλογες πλατφόρμες παραγωγικότητας & επεκτασιμότητας του ομίλου. Με τον τρόπο αυτό έχει καταστεί ανταγωνιστική και έτοιμη για ένα νέο τρόπο εργασίας και συνεργασίας. Be ready for collaboration!»


Ο Βαγγέλης Χρυσοχόος, Διευθυντής Πωλήσεων της Microsoft Hellas, δήλωσε: «Είναι χαρά μας που ο Όμιλος Σαράντη, μια από τις μεγαλύτερες Ελληνικές εταιρίες σε παραγωγή καλλυντικών και προϊόντων οικιακών χρήσεων, επέλεξε τη Microsoft για την ενοποίηση των πληροφοριακών της συστημάτων. Είμαστε σίγουροι, πως αυτή η συνεργασία θα συμβάλλει στην ολοένα αυξανόμενη ανάπτυξη και εξέλιξη της επιχείρησης, προσφέροντας τις ιδανικότερες λύσεις επικοινωνίας και παραγωγικότητας της Microsoft, οι οποίες θα οδηγήσουν σε ένα ολοκληρωμένο εργασιακό περιβάλλον. Όπως έχει αποδειχθεί άλλωστε, η σουίτα Office 365, μέσω της παροχής υπηρεσιών Cloud, έχει τη δυνατότητα να εκπληρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό των αναγκών του εργαζομένου κάθε επιχείρησης, με απώτερο στόχο την αύξηση παραγωγικότητας.»


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Office 365 για επιχειρήσεις μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://office.microsoft.com/el-gr/business/FX102997580.aspx.