Οι δύο νέες συσκευές GPS της Nokia παρουσιάστηκαν σήμερα στην έκθεση Mobile World Congress, ως ζωντανή επίδειξη των δυνατοτήτων των Nokia Maps.

Nokia 6710 Navigator

Nokia 6710 Navigator

Από την πρώτη παρουσίαση του Nokia Navigator πριν από δύο χρόνια, η εταιρεία δεν σταμάτησε να αναβαθμίζει και να βελτιώνει συνεχώς τις υπηρεσίες εντοπισμού θέσης (location based services). Τώρα, ήρθε η ώρα για τη Nokia να παρουσιάσει το νέο μέλος της σειράς Navigator, το Nokia 6710 Navigator και παράλληλα να ανακοινώσει μία ακόμη νέα άφιξη, το Nokia 6720 classic, ένα κινητό βασισμένο στην κληρονομιά που έχει δημιουργήσει η Nokia σε παραδοσιακά candybar τηλέφωνα που αριστεύουν σε όλους τους τομείς.


“Η εφαρμογή πλοήγησης που παρέχει το Nokia 6710 Navigator είναι απαράμιλλη και προσφέρει στο χρήστη όλα όσα θα περίμενε από μία εξειδικευμένη συσκευή GPS, μαζί με όλα τα πλεονεκτήματα ενός converged κινητού,” αναφέρει ο Markku Suomi, αντιπρόεδρος στη Nokia. Στην εφαρμογή περιλαμβάνεται η πιο πρόσφατη έκδοση του λογισμικού Maps, υποστηρίζεται η πλοήγηση ‘drive and walk’ σε πραγματικό χρόνο, ενώ το κινητό διαθέτει πλήρεις τοπικούς χάρτες καθώς και ένα πλήκτρο αποκλειστικής χρήσης για την υπηρεσία πλοήγησης, οθόνη με μεγάλες διαστάσεις, λειτουργία αφής για να διευκολύνεται η εστίαση, και ρυθμίσεις για τη βελτιστοποίηση χρήσης σε εξωτερικούς χώρους. “Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία εμπειρία όσο πιο απλή και αποτελεσματική γίνεται, γι’ αυτό έχουμε προεγκαταστήσει στον πλοηγό τις απαιτούμενες άδειες χρήσης και έτσι το Navigator είναι έτοιμο να τρέξει τη σχετική εφαρμογή αμέσως μόλις τεθεί σε λειτουργία”, συνεχίζει ο κ. Suomi.


Η πρόσφατη ενσωμάτωση του Maps στο Ovi επιτρέπει στους χρήστες να προσχεδιάσουν τις διαδρομές τους στον υπολογιστή του σπιτιού τους και στη συνέχεια να ενημερώσουν το κινητό τους. Επίσης, το Maps έχει αναβαθμιστεί έτσι ώστε να περιλαμβάνει πλέον, μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά όπως αεροφωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, τριδιάστατες απεικονίσεις σημαντικών αξιοθέατων για περισσότερες από 200 πόλεις, εδαφικούς χάρτες (terrain maps), μετεωρολογικά νέα, περιεχόμενο σχετικό με ταξιδιωτικές υπηρεσίες και εκδηλώσεις, καθώς και ενημέρωση για την κυκλοφορία ή την ασφάλεια. Δεδομένου ότι και οι δύο νέες συσκευές περιλαμβάνουν πυξίδα σε συνδυασμό με τα νέα χαρακτηριστικά του Maps, η εμπειρία πλοήγησης που απολαμβάνει ένας πεζός έχει βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό.


Στη συσκευασία περιλαμβάνεται και μία βάση, η Nokia CR-111, η οποία επιτρέπει την εύκολη τοποθέτηση του Nokia 6710 Navigator στο ταμπλώ του αυτοκινήτου και ολοκληρώνει τη λύση πλοήγησης κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Για όσους αποζητούν κάτι παραπάνω, διατίθεται ένα νέο αξεσουάρ, το speakerphone Nokia HF-310, το οποίο συνδυάζει ένα hands free υψηλής ποιότητας με λειτουργίες ακύρωσης ηχούς και μείωσης θορύβου. Το speakerphone είναι εύκολο στη χρήση, τόσο στο γραφείο, όσο και στο αυτοκίνητο και τοποθετείται εύκολα με τρεις διαφορετικούς τρόπους.


Ολοκληρώνοντας τις εντυπωσιακές δυνατότητες διαχείρισης χαρτών, τόσο το Nokia 6710 Navigator, όσο και το Nokia 6720 classic, έχουν νέο, βελτιωμένο design με ένα ελαφρώς καμπύλο σχήμα, ενώ διαθέτουν μια επιφάνεια, ευχάριστη και απαλή στην αίσθηση. Το νέο σχήμα διευκολύνει το κράτημα κατά τη φωτογράφηση με την ενσωματωμένη κάμερα των 5 megapixel, η οποία και στις δύο συσκευές είναι εξοπλισμένη με οπτικά από την Carl Zeiss και με φλας διπλού LED. “Με την υψηλής ποιότητας κάμερα και τη δυνατότητα GPS και στις δύο συσκευές, η προσθήκη geo-tags με την ακριβή τοποθεσία όπου τραβήχτηκε μια φωτογραφία είναι ευκολότερη από ποτέ,” συνεχίζει ο κ. Suomi.


Nokia 6720 Classic

Nokia 6720 Classic

Το Nokia 6720 classic εξασφαλίζει επίσης την καλύτερη δυνατή ποιότητα στον τομέα της φωνής, με το καμπύλο σχήμα του να επιτρέπει την άριστη εφαρμογή στο πρόσωπο του χρήστη, και με το νέο ενεργό σύστημα ακύρωσης θορύβου, χαρακτηριστικό το οποίο εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Nokia 6720 classic, να βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα της φωνής, περιορίζοντας το θόρυβο του εξωτερικού περιβάλλοντος. Φυσικά, υπάρχουν και όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που χρειάζεται ένας χρήστης, όπως χρόνος αναμονής έως και 20 ημέρες, πρόσβαση στο Ίντερνετ με υψηλές ταχύτητες στο uplink και στο downlink, καθώς και TV-out έξοδο για να μοιράζονται πιο άνετα οι φωτογραφίες και τα βίντεο.


Το Nokia 6720 classic αναμένεται στην αγορά το δεύτερο τρίμηνο του 2009, με εκτιμώμενη τιμή λιανικής τα €245, χωρίς να υπολογίζονται φόροι ή επιδότηση. Το Nokia 6710 Navigator θα ακολουθήσει μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2009, με εκτιμώμενη τιμή λιανικής τα €300, χωρίς να υπολογίζονται φόροι ή επιδότηση.