Στην τελευταία ενημέρωση του Magic Quadrant, η Gartner χαρακτηρίζει την EMC ηγέτη της αγοράς Backup & Recovery, αναγνωρίζοντας το υψηλό τεχνολογικό επίπεδο των προϊόντων EMC.


EMC_Logo_110713Η Gartner, κορυφαία εταιρεία ανάλυσης και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στο χώρο του ΙΤ, σε πρόσφατη αξιολόγηση της αγοράς του Enterprise Backup χαρακτηρίζει την EMC ηγέτη στο συγκεκριμένο κλάδο. Χρησιμοποιώντας μια σειρά από αξιόπιστα εργαλεία η εταιρεία αποτυπώνει με ακρίβεια την εκάστοτε εικόνα των μεγάλων κατασκευαστών ΙΤ σε κάθε τομέα της δραστηριότητας τους. Ένα από τα εργαλεία αυτά, το Gartner Magic Quadrant, αξιολογεί κάθε κατασκευαστή σε σχέση με την τεχνολογία και τις συνολικές του προτάσεις για συγκεκριμένες αγορές του ΙΤ.


Στην τελευταία έκδοση του Magic Quadrant για την αγορά του Enterprise Backup (Magic Quadrant for Enterprise Backup Software and Integrated Appliances, – June 16th, 2014) η Gartner επισημαίνει ότι η EMC, μετά και την ίδρυση του τμήματος Data Protection and Availability στις αρχές του 2014, ενισχύει την ηγετική της θέση στη συγκεκριμένη αγορά, υιοθετώντας μια ενιαία στρατηγική για όλα τα προϊόντα backup & archive της EMC και των εταιρειών που εξαγόρασε. Η αξιολόγηση της Gartner βασίζεται σε ανάλυση των λύσεων που προσφέρει κάθε κατασκευαστής, καλύπτοντας από τα πιο παραδοσιακά μέχρι τα πλέον πρωτοπόρα προϊόντα του χώρου.


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις εμπιστεύονται κατασκευαστές οι οποίοι προσφέρουν πολλές δυνατότητες προστασίας και ανάκτησης δεδομένων. Κλειδί θεωρείται η αξιοποίηση τεχνικών πέρα από το συνηθισμένο backup σε μαγνητική ταινία, ενώ την προτίμηση των επιχειρήσεων κερδίζουν οι κατασκευαστές που είναι σε θέση να καλύπτουν τις ανάγκες οργανισμών με ανομοιογενές περιβάλλον ΙΤ, προσφέροντας μια ενιαία, scalable λύση για το backup όλων των συστημάτων της εταιρείας.


Τα στοιχεία της Gartner πιστοποιούν ότι η σουίτα EMC Data Protection – η οποία περιλαμβάνει τις λύσεις Avamar, NetWorker, Data Protection Advisor, MozyEnterprise (για cloud backup) και SourceOne (για archiving)- διεκδικεί πλέον σημαντικό μερίδιο των πωλήσεων στην Αγορά λογισμικού για enterprise backup. Τα λειτουργικά χαρακτηριστικά και οι δυνατότητες του NetWorker έχουν αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο με τις εκδόσεις 8.1 και 8.2 (VMware backup, προσθήκη δυνατότητας για block-based backup σε περιβάλλον Windows, διαχείριση snapshot για συστήματα NAS, όπως τα EMC Isilon και VNX), ενώ το Avamar μπορεί πλέον να υποστηρίζει REST APIs, να συνεργάζεται απρόσκοπτα με τα vCloud Director και vCloud Hybrid Service της VMware, και να στέλνει backup jobs από local ή remote clients κατευθείαν στο Data Domain.


Συνολικά, τόσο η αγορά όσο και οι αναλυτές αξιολογούν την EMC ως εκ των ηγετών στο χώρο του Data Protection & Availability, καθώς προσφέρει λύσεις βασισμένες σε κορυφαία προϊόντα όπως, μεταξύ άλλων, τα Avamar, Data Domain, Data Protection Advisor, Disk Library for mainframe, Mozy, NetWorker, SourceOne, και RecoverPoint continuous data protection (CDP).
Μέσα από τις εξαγορές πρωτοπόρων εταιρειών και τη βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων συνεργασίας σε επίπεδο τεχνολογίας, η EMC καταφέρνει να αξιοποιεί τις τάσεις της αγοράς και να θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία νέων, προσφέροντας πάντα τον κατάλληλο συνδυασμό λύσεων για κάθε περίπτωση.