Το Spotify for Brands, η πλατφόρμα μάρκετινγκ του Spotify που συνδέει τους καταναλωτές με τα brands, παρουσίασε δύο νέα διαφημιστικά προϊόντα που στηρίζονται στο βίντεο.


spotify for brandsΤο Video Takeover για υπολογιστές και το Sponsored Sessions για κινητές συσκευές, είναι τα δυο νέα διαφημιστικά προϊόντα που εξασφαλίζουν παγκόσμια προβολή, σε περισσότερους από 30 εκατομμύρια χρήστες της δωρεάν έκδοσης του Spotify. Αμφότερα εμφανίζονται σε ένα 100% ορατό περιβάλλον και παρέχουν στα συνεργαζόμενα brands 100% δυνατότητα να μοιραστούν το μήνυμά τους. Στους παγκόσμιους συνεργάτες του Spotify συγκαταλέγονται οι Coca-Cola, Ford, McDonald’s και NBC Universal Pictures ενώ οι Target και Wells Fargo είναι οι συνεργάτες για το λανσάρισμα στις Η.Π.Α.


«Το κοινό μας είναι εξαιρετικά αφοσιωμένο όταν χρησιμοποιεί το Spotify και για αυτό τους προσφέρουμε μια διαφημιστική εμπειρία που θα βελτιώσει το χρόνο που περνούν με την υπηρεσία, συνδέοντάς τους με τη μουσική και τα brands που αγαπούν», δήλωσε ο Jeff Levick, Chief Business Officer στο Spotify. «Αυτές οι νέου τύπου διαφημίσεις είναι το τέλειο παράδειγμα της υψηλής ποιότητας εμπειρίας που θέλουμε να προσφέρουμε τόσο στους συνεργάτες μας όσο και στο κοινό μας».


Οι διαφημίσεις Video Takeover εμφανίζονται στην εφαρμογή του Spotify για υπολογιστές και προσφέρουν στα brands νέες δυνατότητες προβολής. Τα βίντεο των διαφημιζομένων εμφανίζονται σαν μέρος ενός κανονικού διαφημιστικού διαλείμματος και μόνο όταν η εφαρμογή είναι ανοικτή στην οθόνη. Με τα Sponsored Sessions στις κινητές συσκευές, οι διαφημιζόμενοι αποκτούν ένα 30λεπτο συνεχούς μουσικής χωρίς άλλες διαφημίσεις.


Οι χρήστες απολαμβάνουν μια μουσική εμπειρία χωρίς διαφημίσεις, αρκεί να παρακολουθήσουν ένα βίντεο 15 ή 30 δευτερολέπτων που εμφανίζεται στο περιβάλλον της εφαρμογής. Οι εταιρίες έχουν την ευκαιρία να ευθυγραμμίσουν τα μηνύματά τους με πολλές καθημερινές ασχολίες όπου η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο για τους χρήστες του Spotify, όπως στην άσκηση, στη μελέτη, στη διασκέδαση, στις μετακινήσεις κοκ.


«Οι νέες αυτές διαφημιστικές λύσεις μας δίνουν την ευκαιρία να γίνουμε ένα μικρό κομμάτι του καθημερινού πάθους των ανθρώπων για τη μουσική και να προσφέρουμε καλύτερες εμπειρίες στους χρήστες του Spotify», δήλωσε ο Ivan Pollard, Senior Vice President, Connections στην Coca-Cola Company. «Το Spotify είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης που μας βοηθάει να δημιουργήσουμε νέους τρόπους επικοινωνίας με τους χρήστες της πλατφόρμας, αξιοποιώντας δεδομένα και δημιουργικότητα για να εμπλουτίσουμε περαιτέρω μια ήδη εξαιρετική μουσική εμπειρία.


«Μας αρέσει να δοκιμάζουμε πρώτοι νέα προϊόντα και το Spotify Video Ads προσφέρει ένα μοναδικό νέο τρόπο για να συνδεθούμε με το κοινό μέσω υπολογιστή και κινητών συσκευών», είπε η Lindsay Dye, Director, Digital Media στη Universal Pictures.


Οι χρήστες του Spotify είναι ένα πιστό, ιδιαιτέρως ενεργό και πολύτιμο κοινό, το οποίο βλέπει τη μουσική ως τον ιδανικό τρόπο για να συνδεθεί με τα brands που τον ενδιαφέρουν. Οι χρήστες περνούν κατά μέσο όρο 84 λεπτά, ανά χρήστη και ανά ημέρα, ακούγοντας μουσική από το σπίτι, τη δουλειά, το σχολείο, το αυτοκίνητο και ενώ γυμνάζονται. Για όσους χρησιμοποιούν το Spotify σε πολλαπλές συσκευές, ο χρόνος αυτός φτάνει τα 146 λεπτά ανά ημέρα (πηγή: εσωτερικά στοιχεία).


Αυτό το συνεχώς αυξανόμενο κοινό των κινητών συσκευών είναι κατά 94% πιθανότερο να έχει μια ισχυρή συναισθηματική σύνδεση με τα brands, κατά 86% πιθανότερο να τα προτείνει σε φίλους του και κατά 200% πιθανότερο να πληρώσει περισσότερα για τα brands που τον ενδιαφέρουν (πηγή: comScore Music Impact Study 2014).


Περισσότερες πληροφορίες για το πώς οι εταιρίες χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του Spotify θα βρείτε στις σελίδες:
http://www.spotify.com/brands
https://twitter.com/spotifyads
https://www.linkedin.com/company/spotifyforbrands