Η Nokia θέτει την αποδοτικότητα και την ενισχυμένη διαδικτυακή εμπειρία στo επίκεντρο των νέων λύσεων που παρουσίασε σήμερα στο Mobile World Congress 2009.

Ο Olli-Pekka Kallasvuo, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nokia.

Ο Olli-Pekka Kallasvuo, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nokia.

Η Nokia παρουσίασε σήμερα το Ovi Store: το πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα περιεχομένου και εφαρμογών για κινητά στον κόσμο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να προσωποποιήσουν το περιεχόμενο ανάλογα με τις κοινωνικές τους σχέσεις και το μέρος όπου βρίσκονται.

Επίσης, η Nokia έκανε τη λήψη email στο κινητό ευκολότερη από ποτέ, παρουσιάζοντας το Nokia E75 και το Nokia E55, δυο συσκευές οι οποίες επιτρέπουν την άμεση πρόσβαση στα εισερχόμενα email χρησιμοποιώντας τις πιο προηγμένες μέχρι σήμερα σχετικές εφαρμογές της Nokia. Επιπλέον, η Nokia παρουσίασε τα πιο πρόσφατα μέλη της σειράς Navigator, το Nokia 6710 Navigator και το Nokia 6720 classic, τα οποία συνεχίζουν την παράδοση της Nokia σε τηλέφωνα μεσαίας κατηγορίας που προσφέρουν κορυφαίες εμπειρίες.


“Αυτές οι προτάσεις θα διευκολύνουν κάθε άνθρωπο να εντοπίσει τα πράγματα που έχουν ουσιαστική σημασία γι’ αυτόν, τόσο στην προσωπική, όσο και στην επαγγελματική του ζωή, και να τους δώσει την ανάλογη προτεραιότητα, μέσα από μοντέρνες νέες εφαρμογές, βελτιωμένες υπηρεσίες πλοήγησης και από την άμεση πρόσβαση στα email με το πάτημα ενός μόνο πλήκτρου,” ανέφερε ο κ. Olli-Pekka Kallasvuo, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nokia. “Στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον, ο καθένας εξετάζει με μεγαλύτερη προσοχή τα τεχνολογικά κόστη και οφέλη. Οι συσκευές και οι υπηρεσίες που παρουσιάστηκαν σήμερα, αντικατοπτρίζουν την προσέγγιση της Nokia όσον αφορά στην παροχή λύσεων με μεγάλη απήχηση αλλά και προσιτή τιμή, χωρίς την ανάγκη περιορισμών ή συμβιβασμών στην ποιότητα.”
“Πιστεύουμε ότι η παγκόσμια κλίμακα των δραστηριοτήτων μας, μαζί με τη διάθεση μας να καταστήσουμε το Ίντερνετ, μέσω υπηρεσιών όπως το ‘Social Location,’ μια πιο προσωπική εμπειρία για τον καθένα, είμαστε σωστά τοποθετημένοι σε ένα σημείο που μας επιτρέπει να θέσουμε νέα πρότυπα όσον αφορά στην καινοτομία και στις εμπλουτισμένες διαδικτυακές υπηρεσίες, προς όφελος όλων,” είπε ο κ. Kallasvuo.


Η έναρξη λειτουργίας του Ovi Store
Το Ovi Store, η εμπορική δραστηριότητα του οποίου προγραμματίζεται για το Μάιο, θα προσφέρει στους επισκέπτες του στοχευμένο περιεχόμενο που θα διαμορφώνεται ανάλογα με τις κοινωνικές τους επαφές ή το μέρος όπου βρίσκονται, αυτό που η Nokia αποκαλεί ‘Social Location’. Tο Ovi Store προσφέρει στους developers μια δυναμική και προσοδοφόρα ευκαιρία να προσεγγίσουν τη βάση των καταναλωτών των προϊόντων της Nokia σε όλον τον κόσμο, μέσα από νέες, χρήσιμες και συναρπαστικές εφαρμογές. Οι πάροχοι περιεχομένου θα έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν τα προϊόντα τους στο Ovi Store μέσα από ένα και μόνο κανάλι, το Publish.Ovi.com, το οποίο θα είναι ανοικτό για να δέχεται περιεχόμενο από τις 16 Φεβρουαρίου. Η ανάπτυξη ενός ανοικτού οικοσυστήματος, με τους καταναλωτές να συνυπάρχουν με τους developers, αποτελεί την καρδιά του οράματος της Nokia για τον μεταμόρφωση του Ίντερνετ σε μια βαθύτατα προσωποποιημένη εμπειρία. Με μια παθιασμένη κοινότητα 3,5 εκατομυρίων developers, η οποία χτίζει εκατοντάδες χιλιάδες εφαρμογές στο Forum Nokia, το Ovi Store αναμένεται μέχρι το καλοκαίρι να ξεχειλίζει από νέο, συναρπαστικό περιεχόμενο.


Τα Nokia E75 και Nokia E55 κάνουν το email πιο αποδοτικό.
Tο Nokia E75 διαθέτει όλες τις σχετικές με email λειτουργίες που έχει και ένας επιτραπέζιος υπολογιστής, έχει συρόμενο πληκτρολόγιο τύπου QWERTY, ενώ οι ρυθμίσεις της λειτουργίας email είναι απλές και γίνονται σε τρία βήματα. Είναι το πρώτο κινητό που εφοδιάζεται με το Nokia Messaging, μια υπηρεσία που ανοίγει την πρόσβαση στους λογαριασμούς κορυφαίων παρόχων webmail, όπως η Yahoo, το Gmail και το Hotmail. Επίσης, μέσα από το Mail for Exchange και το IBM Lotus Notes Traveler είναι δυνατή η απευθείας πρόσβαση σε περισσότερο από το 90 τοίς εκατό των εταιρικών λογαριασμών. Κάνοντας τη γραπτή επικοινωνία όσο πιο συνεπτυγμένη γίνεται, το Nokia E55 συνοδεύεται από ένα νέο πληκτρολόγιο μικρών διαστάσεων τύπου QWERTY, ενώ έχει χρόνο αναμονής ίσο με σχεδόν ένα μήνα, καθώς επίσης και ό,τι περιμένει κανείς να διαθέτει ένα smartphone υψηλής κατηγορίας.


Η καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Το Nokia 6710 Navigator προσφέρει όλα όσα θα περίμενε κανείς από μία αυτόνομη συσκευή GPS, ενώ διατηρεί όλα τα πλεονεκτήματα ενός προηγμένου κινητού. Το νέο Navigator προσφέρει, μεταξύ άλλων, πλοήγηση ‘drive and walk’ σε πραγματικό χρόνο, πλήρεις τοπικούς χάρτες και στοιχεία όπως ειδικό πλήκτρο πλοήγησης, μεγάλη οθόνη και λειτουργία αφής για να διευκολύνεται η εστίαση. Μια ακόμη νέα άφιξη είναι το Nokia 6720 classic, ένα κινητό που προσφέρει εξαιρετική ποιότητα φωνής και διαθέτει ένα νέο ενεργό σύστημα για την ακύρωση του θορύβου, καθώς και σχεδιασμό που επιτρέπει την καλύτερη εφαρμογή στο πρόσωπο του χρήστη.