Η Huawei αποκαλύπτει μεγάλες φιλοδοξίες με το 6’’ Ascend Mate 7, το οποίο είναι ένα νέο, υψηλής ταχύτητας, 8-πύρηνο Smartphone με ανώτερη τεχνολογία αναγνώρισης αποτυπώματος.


huawei ascend mate 7Η Huawei λάνσαρε σήμερα το Ascend Mate7, στην IFA (Internationale Funkausstellung Berlin) 2014, που ενσωματώνει μια μεγάλη 6’’ οθόνη FHD για ενισχυμένη εμπειρία διασκέδασης, λεπτότερο σώμα 7,9 χιλιοστών για μεγαλύτερη άνεση, πιο ισχυρό 8-πύρηνο επεξεργαστή για ανώτερη απόδοση, και ανθεκτικότερη μπαταρία 4.100 mAh. Με νέα τεχνολογία αναγνώρισης αποτυπώματος μονού αγγίγματος και το EMUI 3.0, το Ascend Mate7 καλεί τους χρήστες του σε μια σημαντικά βελτιωμένη εμπειρία κινητού, κάνοντας πιο εύκολη την ζωή τους. Το Ascend Mate7 είναι το νεότερο smartphone της Huawei με μεγάλη οθόνη, δείχνοντας τις μεγάλες φιλοδοξίες της, ως ο τρίτος μεγαλύτερος σε πωλήσεις κατασκευαστής smartphones παγκοσμίως.


«Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την άφιξη της ταχύτερης και επιβλητικότερης εμπειρίας smartphones μεγάλης οθόνης για τους καταναλωτές. Συμβολίζει την αδιάκοπη δέσμευσή μας να καταστήσουμε δυνατό το “Make it Possible” για τον καθέναν να απολαύσει τα ανώτερης ποιότητας προϊόντα μας», δήλωσε ο Richard Yu, Διευθύνων Σύμβουλος του Huawei Consumer Business Group. «To Huawei Ascend Mate7 ηγείται της κατηγορίας των smartphones μεγάλης οθόνης με εξυπνότερη απόδοση, εντυπωσιακή διαχείριση ενέργειας και εξαιρετική ευκολία με την ανώτερη τεχνολογία αναγνώρισης αποτυπώματος μονού αγγίγματος.»


Έξυπνη απόδοση
Το Ascend Mate7 είναι εξοπλισμένο με τον έξυπνο επεξεργαστή Huawei Kirin 925, 8-πύρηνης αρχιτεκτονικής, που αποτελείται από 4 μεγάλα τσιπ Α15 1,8 GHz και 4 μικρά τσιπ Α7 1,3 GHz, τα οποία ενεργοποιούνται σε διαφορετικές συνθήκες ανάλογα με τις ανάγκες της εφαρμογής ή της λειτουργίας που εκτελείται, ώστε το smartphone να μπορεί να διαχειρίζεται την ενέργειά του πιο έξυπνα. Το Ascend Mate7 εξοικονομεί έως και 50% μπαταρία χρησιμοποιώντας αυτόματα τους μικρότερους Α7 πυρήνες για την χρήση βασικών εφαρμογών που οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τουλάχιστον στο 80% του χρόνου τους και ενεργοποιώντας τους μεγαλύτερους πυρήνες Α15 για αυξημένες απαιτήσεις, όπως παιχνίδια. Ο επεξεργαστής ενεργοποιεί αυτόματα επιπλέον πυρήνες όταν αντιλαμβάνεται ότι ο ένας πυρήνας χρησιμοποιείται κατά 85% έως 95%.


Το Ascend Mate7 είναι πιθανότατα το πρώτο smartphone 6 ιντσών με τεχνολογία άμεσης αναγνώρισης αποτυπώματος μονού αγγίγματος, βάζοντας τέλος στους κουραστικούς κωδικούς πρόσβασης. Δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να ξεκλειδώσουν το τηλέφωνό τουλάχιστον 80% γρηγορότερα από συσκευές που χρησιμοποιούν την βραδύτερη επιλογή της σάρωσης. Τοποθετημένος στο πίσω μέρος της συσκευής, ο μεγέθους 9,16 χιλιοστά x 9,16 χιλιοστά, αισθητήρας υποστηρίζει έως και πέντε σετ από διαφορετικές εγγραφές δακτυλικών αποτυπωμάτων, με τη δυνατότητα να κατανεμηθούν σε κανονική λειτουργία και λειτουργία «guest». Έτσι, κάθε χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει εναλλαγή λειτουργιών ενισχύοντας την ασφάλεια και προστατεύοντας ιδιωτικούς φακέλους, εφαρμογές και στοιχεία πληρωμών. Η μεγαλύτερη πυκνότητα των 508PPI εγγυάται πως δε χρειάζονται επανειλημμένες σαρώσεις για το ξεκλείδωμα της συσκευής – ακόμη και με βρεγμένα δάχτυλα ή κάτω από συνθήκες ψιλής βροχής. Η ARM TrustZone, επίσης, αποθηκεύει κρυπτογραφημένα τα δεδομένα δακτυλικών αποτυπωμάτων εντός του επεξεργαστή για καλύτερη προστασία μέσω του SecureOS ώστε να αποτρέπει την πρόσβαση από τρίτους.


Ενσωματώνοντας την ταχύτερη συνδεσιμότητα 4G LTE κατηγορίας 6, με ταχύτητες έως και 300 Mbps, το Ascend Mate7 δίνει τη δυνατότητα κατεβάσματος HD ταινιών σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα. Λειτουργώντας με μια υψηλής πυκνότητας μπαταρία 4.100 mAh πολυμερών-λιθίου-, το Ascend Mate7 κατάφερε να χωρέσει μια τεράστια μπαταρία στο λεπτό σώμα του προσφέροντας περισσότερες από δύο ημέρες αδιάκοπης κανονικής χρήσης. Με την αποκλειστική τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας της Huawei, το Ascend Mate7 έχει τη δυνατότητα τριών λειτουργιών ενέργειας, normal, smart και ultra power saving.


Στυλ και ουσία
Ενώ σπανίζει στα smartphones τέτοιου μεγέθους, το Ascend Mate7 αποτελείται από περισσότερο από 95% μέταλλο και ενσωματώνει μια εσωτερική κατασκευή από πανίσχυρο κράμα αλουμινίου για μέγιστη απαγωγή της θερμότητας. Όντας μόλις 7,9 χιλιοστά λεπτό και με βάρος 185 γραμμάρια, είναι σχεδιασμένο με εργονομικά κυρτή πλάτη για ευκολότερη χρήση με το ένα χέρι και ένα πολύ λεπτό πλαίσιο 2,9 χιλιοστών που προσδίδει σχέση οθόνης-σώματος στο 83%. Το Ascend Mate7 κυκλοφορεί σε τρία μοδάτα χρώματα, moonlight silver, obsidian black και amber gold.


Με οθόνη 6 ιντσών τεχνολογίας FHD in-cell LTPS, που καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και τεχνολογία JDI Nega-NEO για έναν εντυπωσιακό λόγο αντίθεσης 1500:1, το Ascend Mate7 αποδίδει εξαιρετική λεπτομέρεια θέασης. Διαθέτει πίσω κάμερα 13MP για τη λήψη καλύτερων ομαδικών φωτογραφιών σε χαμηλό φωτισμό με το αισθητήρα BSI 4ης γενιάς της SONY και διάφραγμα f /2.0. Επιπλέον, η μπροστινή κάμερα 5MP υιοθετεί τον κορυφαίο στην αγορά 5P μη-σφαιρικό φακό για καλύτερη ευκρίνεια και χαμηλότερη παραμόρφωση εικόνας.


Διαισθητική απλότητα
To Ascend Mate7 θα διατεθεί με το EMUI 3.0, τη νέα έκδοση του διαισθητικού περιβάλλοντος χρήστη της Huawei, που είναι ακόμη ευκολότερο στη χρήση με το ένα χέρι και ενσωματώνει μια νέα εμφάνιση σε ολόκληρο το περιβάλλον του λογισμικού. Ο νέος «timeline» σχεδιασμός χρησιμοποιείται εκτενώς για ενισχυμένη συνοχή και χρηστικότητα στις διάφορες εφαρμογές. Επιπλέον, διαχειρίζεται διαισθητικά τις καθημερινές ανάγκες μέσα από πρακτικές και οπτικά ελκυστικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες, όπως τη σύγκλιση των βασικών λειτουργιών, κλήσεων, επαφών και μηνυμάτων που τώρα μπορούν να εναλλαχθούν με μια μόνο κίνηση.


Διαθεσιμότητα και Αξεσουάρ
Η προτεινόμενη τιμή της βασικής έκδοσης του Huawei Ascend Mate7 (2GB RAM και 16GB ROM) είναι €499, ενώ της premium έκδοσης (3GB RAM και 32GB ROM) είναι €599. Θα είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της ηπειρωτικής Κίνας, του Χονγκ Κονγκ, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ελλάδας, από το τρίτο τρίμηνο του 2014, με τις νέες αγορές να ακολουθούν. Τα αξεσουάρ του περιλαμβάνουν τα νέα UltimoPower Active Noise-Cancelling ακουστικά που μειώνουν το θόρυβο κατά 15-30db, δερμάτινες θήκες και βάση φόρτισης που μετατρέπει το smartphone σε ψηφιακή κορνίζα.