Η Samsung και η Oculus συνεργάζονται για να φέρουν μια νέα διάσταση εικονικής πραγματικότητας στις φορητές συσκευές, με το πρώτο κινητό VR headset στο Galaxy Note 4.


samsung gear vrΗ Samsung Electronics Co. Ltd. ανακοίνωσε μία νέα γενιά wearable τεχνολογίας, το Samsung Gear VR Innovator Edition, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να απολαύσουν κινηματογραφικές εμπειρίες σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας. Ενισχυμένο με την τεχνολογία της Oculus, το Samsung Gear VR προσφέρει έναν εντελώς καινούριο τρόπο κατανάλωσης ψηφιακού περιεχομένου. Η συσκευή έρχεται να ενισχύσει την ηγετική θέση της Samsung στη wearable τεχνολογία, διαθέτοντας καινοτόμο και επιβλητικό σχεδιασμό.


Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας με την Oculus, μια πρωτοπόρο εταιρεία στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας, το Samsung Gear VR προσφέρει μια εντυπωσιακή εμπειρία εικονικής πραγματικότητας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη βιομηχανία.


«Είμαστε χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με την Oculus, που μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε αυτήν την ξεχωριστή εμπειρία στους καταναλωτές μας», δήλωσε ο JK Shin, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Τμήματος IT & Mobile Communications της Samsung Electronics.


«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε το Gear VR Innovator Edition, μια φορητή εμπειρία εικονικής πραγματικότητας που ενισχύεται από την Oculus», σημείωσε ο John Carmack, CTO της Oculus. «Η συνεργασία μας με τη Samsung μάς επέτρεψε να δημιουργήσουμε ένα headset εικονικής πραγματικότητας με υψηλή ανάλυση και επιδόσεις, σε μια κινητή πλατφόρμα».


Το Samsung Gear VR προσφέρει απαράμιλλη εμπειρία θέασης και εντυπωσιακές εικόνες σε υψηλή ανάλυση, χάρη στην οθόνη Quad HD Super AMOLED 5,7 ιντσών του Galaxy Note 4. Με το Gear VR Innovator Edition, οι χρήστες μπορούν να καθίσουν στις καλύτερες θέσεις ενός θεάτρου, μπορούν να βρεθούν στη σκηνή μιας παράστασης με 360ο 3D βίντεο και να απολαύσουν παιχνίδια, όπως ποτέ πιο πριν – μέσα σε εντυπωσιακούς κόσμους, όπου η φαντασία γίνεται πραγματικότητα. Η κορυφαία οθόνη Super AMOLED της Samsung και οι τεχνολογίες της Oculus ενώνονται για να δημιουργήσουν ξεχωριστές εμπειρίες – όλα σε μία κινητή συσκευή.


Το Samsung Gear VR είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να προσφέρει μεγάλη ευκολία στη χρήση. Είναι ασύρματο, άρα επιτρέπει στους χρήστες να βρεθούν σε ψηφιακούς κόσμους, χωρίς να χρειάζεται να είναι συνδεδεμένοι σε κάποιον υπολογιστή. Με μια πλούσια γκάμα αναβαθμισμένου περιεχομένου εικονικής πραγματικότητας, οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν ταινίες, παιχνίδια, βίντεο 360ο, καθώς και εκπαιδευτικό περιεχόμενο.


Το Samsung Gear VR θα είναι διαθέσιμο σε λευκό χρώμα (Frost White), μέσω της online διανομής της Samsung και επιλεγμένων παρόχων μέσα στο έτος. Περισσότερες πληροφορίες και εικόνες του προϊόντος είναι διαθέσιμες στις ιστοσελίδες www.samsungmobilepress.com και www.oculus.com/blog.