Τα κουτιά VENTO TA-U της Asus διαθέτουν στιβαρό σχεδιασμό και εξαιρετική ικανότητα απαγωγής θερμότητας βοηθώντας την αύξηση της αξιοπιστίας του συστήματος.

Asus Vento TA-U

Asus Vento TA-U

Η ASUS παρουσίασε τη νέα σειρά κουτιών με την ονομασία ASUS VENTO TA-U Series. Έχοντας ως στόχο το κοινό που αναζητά ένα κουτί το οποίο συνδυάζει την εξαιρετική λειτουργικότητα με τη μοντέρνα αισθητική, η σειρά VENTO TA-U βασίζεται σε ένα περίτεχνο, χειροποίητο αλουμινένιο πλαίσιο, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει υψηλή απόδοση και σταθερότητα, με τα μοναδικά χαρακτηριστικά εξαερισμού που διαθέτει. Επίσης, επιτρέπει στους χρήστες να τοποθετήσουν τα διάφορα components χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ η επεκτασιμότητά του το καθιστά ιδανική επιλογή τόσο για τους gamers όσο και για τους απαιτητικούς χρήστες.


Σχεδιασμός και χειροποίητη κατασκευή εξαιρετικής ποιότητας

Η σειρά VENTO TA-U αξιοποιεί μία μοναδική τεχνική για τη συγκόλληση του πλαισίου η οποία εξασφαλίζει σε ολόκληρο το σασί χαμηλό βάρος και αυξημένη μηχανική αντοχή. Ο στιβαρός σχεδιασμός περιλαμβάνει ένα σκελετό από αλουμίνιο καθώς και καπάκια από βουρτσισμένο αλουμίνιο, τόσο στο πλάι, όσο και στο επάνω μέρος του κουτιού, ενώ η υποδοχή των drives περιβάλλεται από ένα περίτεχνο πλαίσιο κατασκευασμένο με τεχνική ίδια με αυτή της κοπής των διαμαντιών. Επάνω στα πλαϊνά καπάκια υπάρχει ένας δακτύλιος που έχει υποστεί ειδική κατεργασία ανοδίωσης, και μια κομψή πλάκα με το λογότυπο VENTO, ένας συνδυασμός που αποπνέει πολυτέλεια και μοναδική αίσθηση. Το πλαϊνο πάνελ μπορεί επίσης να δεχτεί δύο διαφανείς ανεμιστήρες διαμέτρου 120 mm με LED, έτσι ώστε το ψυχρό μπλέ φώς που εκπέμπεται κατά τη λειτουργία τους να τονίζει ακόμη περισσότερο την εικόνα και την αίσθηση πολυτέλειας.


Μέγιστη απαγωγή θερμότητας για συνεχή λειτουργία

Τα κουτιά της σειράς VENTO TA-U υποστηρίζουν συνολικά τέσσερις ανεμιστήρες των 12cm με LED: έναν στο μπροστινό μέρος, έναν στο πίσω, και δύο πλευρικούς ανεμιστήρες – οι οποίοι επιτρέπουν σε φρέσκο, ψυχρό αέρα να περνά μέσα στο κουτί παρέχοντας έτσι εξαιρετικά χαρακτηριστικά ψύξης. (Το κουτί VENTO TA-U2 υποστηρίζει την τοποθέτηση τριών επιπλέον ανεμιστήρων με LED στην επάνω πλευρά του σασί). Η θερμότητα που παράγεται από το σύστημα απάγεται άμεσα από τον ανεμιστήρα του πίσω μέρους, ενώ οι πλευρικές είσοδοι εξαερισμού στέλνουν ακόμη περισσότερο κρύο αέρα να κυκλοφορήσει μέσα στο κουτί, κατεβάζοντας έτσι τη θερμοκρασία της κεντρικής μονάδας και της κάρτας γραφικών. Τα κουτιά της σειράς VENTO TA-U προσφέρουν ακόμη και αναμονές για την περίπτωση που οι χρήστες θελήσουν να προχωρήσουν αργότερα στην εγκατάσταση σωληνώσεων για υγρόψυξη. Αυτή η δυνατότητα για μέγιστη απαγωγή της παραγόμενης θερμότητας επιτρέπει στις ισχυρότερες πλατφόρμες επεξεργασίας να λειτουργούν επι μεγάλο χρονικό διάστημα ή και συνεχώς, γεγονός που αυξάνει τη συνολική απόδοση και τη σταθερότητα του συστήματος.


Σχεδιασμός για εύκολη, απροβλημάτιστη συναρμολόγηση

Διάφορα εξυπηρετικά χαρακτηριστικά τα οποία έχουν ενσωματωθεί στο σχεδιασμό της σειράς VENTO TA-U, καθιστούν τα συγκεκριμένα κουτιά πολύ φιλικά στο χρήστη κι εξασφαλίζουν ευκολία κατά τη συναρμολόγηση του υπολογιστή. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τα κατεργασμένα και διπλωμένα τελειώματα στο εσωτερικό έτσι ώστε να προστατεύονται τα δάκτυλα από γδαρσίματα και κοψίματα. Ο ειδικός σχεδιασμός της ASUS επιτρέπει στους χρήστες να εγακταστήσουν εύκολα και γρήγορα σκληρούς δίσκους, οδηγούς οπτικών μέσων και κάρτες PCI, χωρίς ειδικά εργαλεία και βίδες, Στον πρόσθετο ελεύθερος χώρος του κουτιού μπορεί να φιλοξενηθεί είτε μια μονή κάρτα γραφικών διατάσεων έως και 315mm, είτε κάρτες τύπου SLI / Crossfire διαστάσεων έως και 300mm. Ένα από τα τέσσερα racks των 5.25″ μπορεί να τροποποιηθεί σε rack των 3.5 ιντσών μέσω ειδικής μάσκας η οποία παρέχεται με το κουτί, προσδίδοντας έτσι ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία στον χρήστη κατά την επιλογή του ιδανικού του setup. Επίσης, ειδικά ελαστικά αντικραδασμικά στο πλαϊνό καπάκι και στις βάσεις εξαλείφουν τους όλους εκείνους τους κραδασμούς που προξενούν υπερβολικό θόρυβο, εξασφαλίζοντας έτσι την άνετη και αθόρυβη λειτουργία του υπολογιστή.


Model TA-U1 TA-U2
Chassis ATX / Micro-ATX Aluminum 0.8-2.3mm thickness
Dimensions with bezel and foot stand 202mm x 456mm x 530mm 202mm x 484mm x 530mm
Drive bays 4 x External 5.25″ (one is convertible to 3.5″)
4 x Internal 3.5″
Front I/O Ports USB 2.0 X 2
Audio x 2
e-SATA X 1 (optional)
Expansion Slots 7
Ventilation Front 120mm blue LED fan x 1 120mm blue LED fan x 1
Rear 120mm fan x 1 120mm fan x 1
Side 120mm blue LED fan x 2(optional) 120mm blue LED fan x 2(optional)
Top N/A 120mm blue LED fan x 3(optional)