Ο ηγέτης της πληροφορικής στην ελληνική αγορά, Info-Quest, βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση της Rainbow, επίσημου διανομέα της Apple σε Ελλάδα και Κύπρο.

info-questΌλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι η συμφωνία είναι θέμα ημερών να ανακοινωθεί και θα αφορά την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού της Rainbow από την Info-Quest, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στις συνομιλίες υπήρξε εμπλοκή και της ίδιας της Apple.

Πωλητής είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας, Γιώργος Βάμιαλης, ο οποίος έχει το 80% του μετοχικού κεφαλαίου της Rainbow. Στην τελευταία ετήσια οικονομική χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου του 2008, η Rainbow είδε τον κύκλοι πωλήσεών της να διαμορφώνεται στα 24,1 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 1,4 εκατ. ευρώ, με έναν ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως περίπου 30%, εκμεταλλευόμενη την αύξηση της δημοτικότητας των προϊόντων της Apple. Ωστόσο, η αίσθηση που κυριαρχεί είναι είναι πως τα μερίδια αγοράς της Apple θα μπορούσε να ήταν υψηλότερα, αν γινόταν μεγαλύτερη προώθηση.

Την τελευταία τριετία αρκετές εταιρείες επιδίωξαν να γίνουν επίσημοι διανομείς της Apple, σπάζοντας το «άτυπο» μονοπώλιο της Rainbow, το συμβόλαιο της οποίας με την αμερικανική εταιρεία, χαρακτηρίζεται ως αρκετά ισχυρό. Σημειωτέον πως η μετοχή της Rainbow έκλεισε στη συνεδρίαση της Παρασκευής στα 0,96 ευρώ (+6,67%) με τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να διαμορφώνεται στα 7 εκατ. ευρώ.


Για την Info-Quest, η πιθανή εξαγορά της Rainbow θα είχε ως αποτέλεσμα την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της στην αγορά χονδρικής διάθεσης προϊόντων πληροφορικής, ενώ η διοίκησή της είναι πιθανόν ότι βλέπει τα σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης που υπάρχουν για τα προϊόντα της Apple στην Ελλάδα. Προϊόντα της Apple, όπως iPod, iPhone και οι υπολογιστές Mac, θα μπορούσαν να βοηθήσουν και στην ενίσχυση της παρουσίας της αλυσίδας καταστημάτων U και του ηλεκτρονικού καταστήματος www.you.gr.