Η CPI σε συνεργασία με την εταιρεία ολοκληρωμένων τεχνικών υπηρεσιών ARTEMIS ITS, πραγματοποίησε την πρώτη εγκατάσταση AXIS για την ασφάλεια φωτοβολταϊκών πάρκων.

Axis 211

Axis 211

Η ARTEMIS ITS ΑΕ, μεταξύ των δραστηριοτήτων της, αναλαμβάνει την κατασκευή Φωτοβολταϊκών Πάρκων και επιπλέον διαθέτει πλατφόρμα για την απομακρυσμένη επίβλεψή τους σε πραγματικό χρόνο. Η CPI A.E είναι σε θέση να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις (θέασης-καταγραφής) εσωτερικού και εξωτερικού χώρου μέσα απο μια πλήρη γκάμα προϊόντων που αφορούν το δικτυακό video.

Για την συγκεκριμένη εφαρμογή, επιλέχθηκε η κάμερα AXIS 211 η οποία είναι κατάλληλη για εξωτερική χρήση, ενώ είναι ιδιαίτερα αξιόπιστη στις ακραίες συνθήκες λειτουργίας που επικρατούν σε ένα Φωτοβολταϊκό Πάρκο. Η κάμερα ασφαλείας AXIS 211 πέρα από τις δυνατότητες παρακολούθησης και καταγραφής του χώρου, παρέχει κατάλληλη διεπαφή (Ι/Ο interface) για επικοινωνία με άλλα προιόντα ασφαλείας (ελέγχου πρόσβασης, ασφάλειας περίφραξης, ανίχνευση κίνησης) για την υλοποίηση ενός ενοποιημένου συστήματος ασφάλειας. Ακόμα περισσότερο, η AXIS παρέχει ανοικτό API (Application Protocol Interface) για την διαχείρηση των καμερών με την πλατφόρμα απομακρυσμένης επίβλεψης της ARTEMIS ITS AE. Τέλος, η κάμερα AXIS 211 υποστηρίζει την αποστολή εικόνων και μηνυμάτων μέσα από email, FTP ΗΤΤP για την άμεση και ακριβή ενημέρωση του χρήστη για τυχόν παραβίαση στο χώρο του πάρκου.