H νέα σειρά οικιακών κλιματιστικών ΑRTCOOL Stylist Inverter V της LG διαθέτει τεχνολογία 3-way Soft Airflow, απαλό φωτισμό LED και έξυπνο τηλεχειριστήριο.


lg artcool design storyΗ νέα σειρά της LG Electronics (LG) ARTCOOL Stylist Inverter V έρχεται ως απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση για ένα οικιακό κλιματιστικό που προσφέρει υψηλή απόδοση και λειτουργικότητα, και ταυτόχρονα εντάσσεται αρμονικά στο περιβάλλον του σπιτιού. Η νέα σειρά ARTCOOL Stylist εξασφαλίζει ομοιόμορφη κατανομή του ψυχρού αέρα, ενώ έχει σχεδόν αθόρυβη και οικονομική λειτουργία χάρη στην προηγμένη τεχνολογία inverter της LG. Επιπλέον, διαθέτει εκλεπτυσμένο σχεδιασμό, βραβευμένο με 2014 iF Design Award, προσδίδοντας ιδιαίτερο και καινοτόμο στυλ στο χώρο του σπιτιού.


Ενσωματώνοντας την ανθρωποκεντρική σχεδιαστική φιλοσοφία της LG, η σειρά συνδυάζει την υψηλή αισθητική με την αποτελεσματική λειτουργία ψύξης/θέρμανσης. Ακολουθώντας το ιδιαίτερα επιτυχημένο ARTCOOL Gallery Inverter V, η νέα σειρά δημιουργήθηκε ακολουθώντας δύο βασικούς άξονες: πρώτον, να προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση στο περιβάλλον των εσωτερικών χώρων του σπιτιού, και δεύτερον, να μεταφέρει τον σχεδιασμό σε ένα νέο επίπεδο καινοτομίας.


Οι σχεδιαστές της LG ανέπτυξαν μία εικονική, απλή και αρμονική εμφάνιση για τη νέα σειρά, με έναν κύκλο τοποθετημένο ακριβώς στο κέντρο του τετραγώνου της εσωτερικής μονάδας, προσθέτοντας επιπλέον διαχρονικό στυλ. Τα δύο θεμελιώδη σχήματα – ο κύκλος και το τετράγωνο – αλληλεπιδρούν, προσφέροντας μια μοναδική αίσθηση ηρεμίας και αρμονίας στο σπίτι, ενώ η μινιμαλιστική προσέγγιση προσδίδει στο χώρο μια πινελιά πολυτέλειας. Ο λιτός και κομψός σχεδιασμός της συσκευής μπορεί να ταιριάξει όμορφα και αρμονικά σε κάθε σχεδόν σπίτι και επιπλέον αποτελεί μια κομψή επιλογή και για γραφεία, εστιατόρια και πολλούς άλλους χώρους.


Η σειρά ARTCOOL Stylist διαθέτει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό LED φωτισμού, ικανό να επηρεάζει τη διάθεση των χρηστών με τον πιο θετικό τρόπο. Το πρωί για παράδειγμα, υπάρχει η δυνατότητα να φωτίζει με απαλό, ζεστό φως που αντανακλά τις λεπτές ακτίνες του πρωινού ήλιου, ηρεμώντας έτσι το περιβάλλον και προσφέροντας ένα ευχάριστο ξύπνημα για μια νέα μέρα, γεμάτη δυνατότητες. Συνολικά, διαθέτει οκτώ διαφορετικούς χρωματικούς φωτισμούς, επιτρέποντας στον χρήστη να τους ρυθμίζει ανάλογα με την προτίμηση ή τη διάθεσή του, δημιουργώντας έτσι μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στο χώρο.


Με προτεραιότητα την απλότητα και την αρμονία, οι σχεδιαστές της LG παρέλειψαν κάθε αισθητικό στοιχείο που θα μπορούσε να προκαλέσει δυσαρμονία στην εσωτερική διακόσμηση. Κλειδί σε αυτό αποτέλεσε η τοποθέτηση των πτερυγίων ροής στο πίσω μέρος της συσκευής, βοηθώντας στη μείωση των διαστάσεών της, αφού η σειρά ARTCOOL Stylist έχει μόλις 121 χιλιοστά βάθος – η μικρότερη διάσταση στα διαθέσιμα οικιακά κλιματιστικά αυτή τη στιγμή. Τέλος, το κυρίαρχο λευκό χρώμα της σειράς και η εναλλαγή του γυαλιστερού και του ματ στην επιφάνειά της, διασφαλίζουν την αρμονική ένταξή της σε κάθε χρωματικό περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται το χρωματικό εφέ του φωτισμού LED.


Με βάση τις προτιμήσεις των καταναλωτών σε συνέχεια των εντεταμένων ερευνών της εταιρείας σχετικά με τη ροή του αέρα της ψύξης, προκειμένου να βελτιώσει τη λειτουργία της νέας σειράς οικιακών κλιματιστικών ARTCOOL Stylist, η LG δημιούργησε τη λειτουργία 3-way Soft Airflow, ώστε ο αέρας να κατευθύνεται ταυτόχρονα αριστερά, δεξιά και προς το δάπεδο, εξασφαλίζοντας μια ομοιόμορφη κατανομή και τελικά ένα ευχάριστο περιβάλλον.


Τηλεχειριστήριο με κομψό σχεδιασμό που ταιριάζει απόλυτα στα χέρια του χρήστη
Οι σχεδιαστές της LG δεν παρέλειψαν φυσικά να δώσουν και στο τηλεχειριστήριο ξεχωριστό σχεδιασμό, ώστε να είναι απόλυτα ταιριαστό με την κύρια μονάδα, είτε βρίσκεται στα χέρια του χρήστη, είτε βρίσκεται τοποθετημένο πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού. Ο εργονομικός σχεδιασμός του απαντά και στα δύο παραπάνω ζητούμενα, με το τηλεχειριστήριο να διαθέτει στρογγυλό σχήμα, αντικατοπτρίζοντας αυτό της μονάδας. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με οθόνη αφής, παρόμοια με αυτή των smartphones, και υποστηρίζει ένα μεγάλο αριθμό διαδραστικών λειτουργιών για ευκολία και άνεση στη χρήση.


Τα προηγμένα χαρακτηριστικά, η ανθρωποκεντρική τεχνολογία και η κομψή αισθητική συνδυάζονται, μετατρέποντας τη νέα σειρά ARTCOOL Stylist Inverter V στην ιδανική επιλογή για τον οικιακό κλιματισμό. Βασισμένη στην ιδέα “Style your Space”, της LG, η νέα σειρά αποτελεί ένα νέο παράδειγμα για τον οικιακό κλιματισμό.