Σύμφωνα με την τελευταία αναφορά της εταιρείας ερευνών IDC, οι παραδόσεις smartphones, σε παγκόσμιο επίπεδο, ξεπέρασαν τα 300 εκατομμύρια κατά το β’ τρίμηνο του 2014.


idcΟι μετρήσεις της IDC δείχνουν ότι το λειτουργικό σύστημα Android της Google κατέχει μερίδιο 84,7% (ετήσια αύξηση παραδόσεων 33,3%), το iOS της Apple μερίδιο 11,7% (ετήσια αύξηση παραδόσεων 12,7%) και το λειτουργικό Windows Phone της Microsoft κατέχει μερίδιο 2,5% (πτώση 9,4% σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι).


Συνολικά, τα στοιχεία της IDC δείχνουν ότι το σύνολο των κατασκευαστών παρέδωσε κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου του 2014 301,3 εκατομμύρια smartphones σε παγκόσμια κλίμακα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προκαταρκτικά στοιχεία της εταιρείας έδιναν πρόβλεψη για παραδόσεις κάτω από τα 300 εκατομμύρια.


Το λειτουργικό σύστημα της Google δείχνει να κυριαρχεί ουσιαστικά διπλασιάζοντας το μερίδιό του εντός τριών ετών. Σε ότι αφορά τους κατασκευαστές που συνεισφέρουν στην πρωτιά, η Samsung κατέχει το 29,3% του συνόλου των παραδόσεων Android συσκευών, ποσοστό ελαφρώς μειωμένο. Ακολουθούν με αυξημένα ποσοστά οι Coolpad, Huawei, Lenovo, LG, Xiaomi και ZTE.