H Motorola Mobility κατέγραψε πώληση 8,6 εκατομμυρίων συσκευών, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με αυτόν του πρώτου τριμήνου του έτους.


motorolaΩστόσο, δε φαίνεται να πρόκειται για κάτι παροδικό, αφού σαφώς αυξημένες είναι οι πωλήσεις σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2013, όταν και ανήλθαν στα 6,5 εκατομμύρια συσκευές.


Η Motorola Solutions ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις β΄ τριμήνου υποχώρησαν, ενώ οι εκτιμήσεις της εταιρείας για την τρέχουσα περίοδο, ήταν χαμηλότερες από ό,τι αναμενόταν.


Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της επηρεάστηκαν από τις χαμηλότερες πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική και στις τοπικές αγορές, μαζί με τις αντίστοιχες συνθήκες στην περιοχή της Ασίας Ειρηνικού και της Μέσης Ανατολής.


Για το γ΄ τρίμηνο η Motorola αναμένει να εμφανίσει 35-41 σεντς ανά μετοχή προσαρμοσμένων κερδών, ενώ εκτιμά ότι τα έσοδα θα μειωθούν κατά 7%-9%. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters ανέμεναν κέρδη 1,02 δολαρίων ανά μετοχή και αμετάβλητα έσοδα.


Στο β΄ τρίμηνο η Motorola ανακοίνωσε κέρδη 824 εκατ. δολαρίων ή 3,22 δολαρίων ανά μετοχή έναντι των 258 εκατ. δολαρίων ή 94 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Εάν αφαιρεθούν τα κόστη αναδιοργάνωσης και το κόστος αποζημίωσης, τα προσαρμοσμένα κέρδη από τις δραστηριότητες αναμένονται στα 47 σεντς ανά μετοχή.


Οι πωλήσεις υποχώρησαν 7% στα 1,39 δισ. δολάρια. Η εταιρεία είχε προβλέψει κέρδη 58-64 σεντς ανά μετοχή και μείωση εσόδων κατά 5%-8%.