Το Smart Keyboard, η νέα λειτουργία της LG που εμφανίστηκε πρώτη φορά στο νέο LG G3 και έχει ήδη λάβει παγκόσμια αναγνώριση, είναι τώρα έτοιμο για την πρώτη του αναβάθμιση.


lg smart keyboardΤα επιπλέον χαρακτηριστικά θα προσφέρουν στους χρήστες του G3 μια σειρά βελτιώσεων που σπάνια συναντά κανείς στα παραδοσιακά ΟΕΜ πληκτρολόγια.


Η λειτουργία Smart Keyboard της LG έχει λάβει εξαιρετικά σχόλια για την τεχνολογία που προσαρμόζεται και αναλύει τον τρόπο γραφής του χρήστη, ώστε να επιτρέπει ακόμα πιο γρήγορη πληκτρολόγηση με λιγότερα λάθη. Το Smart keyboard «προβλέπει» τις λέξεις και επιτρέπει στον χρήστη να ρυθμίζει το ύψος του, ώστε να προσαρμόζεται καλύτερα στις διαστάσεις των χεριών του και στην ακριβή θέση κάθε αντίχειρα. Τώρα οι χρήστες του G3 μπορούν να απολαύσουν μια νέα σειρά χαρακτηριστικών που είναι διαθέσιμες στην τελευταία αναβάθμιση, όπως:


Emoji Suggestion, που προτείνει το κατάλληλο εικονίδιο emoticon για κάθε συγκεκριμένη λέξη, δίνοντας έτσι στους χρήστες ακόμα περισσότερες εναλλακτικές προκειμένου να εκφραστούν. Για παράδειγμα, όταν ο χρήστης πληκτρολογεί τη λέξη «αγάπη», το Smart Keyboard θα του προτείνει να χρησιμοποιήσει το εικονίδιο της καρδιάς από τη βάση των εικονιδίων emoji που διαθέτει.


Application-based Text Tone Suggestion, βασισμένη σε εφαρμογή που «εκπαιδεύεται» από τις συνήθειες του χρήστη και προτείνει τις κατάλληλες λέξεις ανάλογα με το ύφος που θέλει να χρησιμοποιήσει ο χρήστης. Για παράδειγμα, εάν ο χρήστης ξεκινά να γράφει email με τη λέξη «Αγαπητέ», την επόμενη φορά θα προταθεί αυτόματα αυτή η λέξη. Αν όμως ο χρήστης ξεκινά συνήθως τα μηνύματά του με τη λέξη «Γεια», τότε θα προτείνετε αυτή η λέξη με την έναρξη της εφαρμογής μηνυμάτων.


Next Word Suggestion, που χρησιμοποιεί ανάλυση των συμφραζομένων και αναλύει το στυλ του χρήστη ενώ πληκτρολογεί, για να προτείνει τελικά τη σωστή λέξη ή σύμβολο, κάνοντας έτσι την πληκτρολόγηση ακόμα πιο γρήγορη και βολική.


Bilingual Word Suggestion, που ανιχνεύει και αλλάζει αυτόματα τις λέξεις στη σωστή γλώσσα χωρίς να χρειάζεται να την αλλάξει ο χρήστης χειροκίνητα. Το Smart Keyboard είναι αρκετά «έξυπνο» για να καταλάβει τη γλώσσα στην οποία θέλει να γράψει ο χρήστης.
Real-time Path Input, που επιτρέπει στον χρήστη να εισάγει κείμενο με μία συνεχόμενη και ρευστή κίνηση του δαχτύλου του πάνω στο πληκτρολόγιο, διασφαλίζοντας ότι το Smart Keyboard θα εμφανίζει τις προτεινόμενες λέξεις σε πραγματικό χρόνο, μέχρι να εντοπίσει ο χρήστης την κατάλληλη. Ενώ προηγουμένως οι χρήστες έβλεπαν την προτεινόμενη λέξη εφόσον είχαν ήδη εισάγει αρκετούς χαρακτήρες, πλέον με τη χρήση του Smart Keyboard της LG, οι προτεινόμενες λέξεις εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο, καθώς εντοπίζει ο χρήστης αυτές που θέλει να χρησιμοποιήσει.


«Ενώ το Smart Keyboard αποτελεί μόνο ένα κομμάτι μιας ακόμα πιο διευρυμένης UX, είναι σημαντικό το γεγονός ότι η LG φροντίζει να πάει ένα βήμα παραπέρα μία βασική λειτουργία για όλους τους χρήστες των smartphones – την πληκτρολόγηση σε ένα στενό πληκτρολόγιο», δήλωσε ο Δρ. Jong-seok Park, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην LG Electronics Mobile Communications Company. «Από τα αρχικά στάδια της εξέλιξης του G3, προσπαθήσαμε να μάθουμε όσα περισσότερα μπορούσαμε για τους τρόπους που οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τα smartphones τους. Η αναβάθμιση του Smart Keyboard αποτελεί καθαρό παράδειγμα της συνεχόμενης προσπάθειας της LG να προσφέρει ακόμα καλύτερη εμπειρία χρήσης».


Από αυτόν το μήνα μέσω του κέντρου αναβαθμίσεων της LG, οι χρήστες του LG G3 μπορούν να ελέγχουν τακτικά με τους τοπικούς παρόχους για το χρονοδιάγραμμα της διαθεσιμότητας.