Η EMC παρουσιάζει νέα προϊόντα με στόχο την ταχύτερη ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών, τη μείωση του κόστους και την επίσπευση της μετάβασης στο Hybrid Cloud.


EMC_Logo_110713Η EMC Corporation παρουσίασε ορισμένες σημαντικές νέες προτάσεις στην κατηγορία των προϊόντων τεχνολογίας Flash, enterprise storage και Scale-Out NAS. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία βοηθά συνολικά τις διευθύνσεις IT να επαναπροσδιορίσουν την έννοια του εφικτού (“Redefine Possible”) και να επιταχύνουν τη μετάβαση προς το hybrid cloud.


Τα τελευταία χρόνια, όσες επιχειρήσεις μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τα κοινωνικά δίκτυα, το cloud, τις κινητές επικοινωνίες και τα big data στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών, κατάφεραν να αλλάξουν ριζικά τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούνται. Θεωρητικά, η συνταγή για έναν επιτυχή μετασχηματισμό του IT είναι απλή: επενδύω σε νέες εφαρμογές, μειώνοντας παράλληλα τα ποσά που κατευθύνονται στη συντήρηση αυτών που ήδη χρησιμοποιούνται. Όμως αυτό που συμβαίνει στην πράξη είναι ότι ο όγκος των δεδομένων τον οποίον διεκπεραιώνουν οι υπάρχουσες εφαρμογές αυξάνεται κατά 29% κάθε χρόνο, η υποστήριξη των υποδομών δημιουργεί ένα “βάρος” της τάξης του 58%, ενώ η ανάγκη για όλο και πιο γρήγορες επιδόσεις σε συγκεκριμένες εφαρμογές είναι αδήριτη.


Οι επιχειρήσεις οι οποίες καταφέρνουν να μειώσουν το κόστος λειτουργίας των εφαρμογών που ήδη χρησιμοποιούν, μπορούν να αξιοποιήσουν τα ποσά που εξοικονομούν και να αναπτύξουν νέες εφαρμογές – μια νέα γενιά εφαρμογών κινητής και big data η οποία θα θέσει τη δραστηριότητά τους σε νέες βάσεις. Η αρχιτεκτονική του ΙΤ θα πρέπει να λειτουργεί ως γέφυρα ανάμεσα στη διαχείριση παλαιών και νέων εφαρμογών χωρίς να δημιουργεί ακόμη περισσότερα κλειστά συστήματα (σιλό). Οι νέες εκδόσεις των EMC®XtremIO™, EMC VMAX3™, EMC Isilon®OneFS, αλλά και η διαθεσιμότητα των EMC ViPR® 2.0, ViPR SRM 3.5, και EMC ECS™ Appliance ανταποκρίνονται σε αυτήν ακριβώς την ανάγκη, και σε πολλές περισσότερες. Οι λύσεις αυτές βοηθούν τους οργανισμούς IT να επαναπροσδιορίσουν την έννοια του εφικτού (“Redefine Possible”) καθώς επισπεύδουν τη μετάβασή τους στο hybrid cloud.


Τα κυριότερα χαρακτηριστικά των νέων προϊόντων της EMC
Η EMC παρουσίασε το XtremIO 3.0, με μια σειρά νέες λειτουργίες και configurations, πολλές δυνατότητες ενοποίησης με άλλα προϊόντα EMC (ecosystem integrations), και ειδικά business programs για τα all-flash arrays της οικογένειας EMC XtremIO. Συνολικά, προστίθενται ακόμη περισσότερες δυνατότητες επέκτασης (scale), πρόσθετες λειτουργίες και καλύτερες επιδόσεις για απαιτητικές, virtualized εφαρμογές.


Η EMC παρουσίασε την πολυαναμενόμενη οικογένεια VMAX3 , η οποία μετατρέπει το VMAX™ σε μια προηγμένη πλατφόρμα παροχής data services, αλλάζοντας ριζικά αυτό που –μέχρι σήμερα- θεωρούνταν εφικτό για ένα σύστημα enterprise storage. Το data center αποκτά ευελιξία επιπέδου cloud, υψηλές επιδόσεις και μεγάλες δυνατότητας ελέγχου. Το VMAX3 enterprise data service platform δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της EMC να ανακτήσουν τον έλεγχο του πού είναι καλύτερο να τρέχουν συγκεκριμένες εφαρμογές, μέσα στο data center τους ή στο public cloud. Το VMAX3 αποτελεί θεμέλιο για τη δημιουργία ενός hybrid cloud, τη στιγμή που ο κόσμος του IT αναζητά τρόπους να προσφέρει υπηρεσίες Storage-as-a-Service


Η EMC παρουσίασε μια εντελώς αναβαθμισμένη έκδοση του EMC IsilonOneFS, καθώς και νέες πλατφόρμες Isilon και εφαρμογές οι οποίες ισχυροποιούν ακόμα περισσότερο το πρώτο enterprise-grade, scale-out Data Lake της αγοράς. Τα νέα προϊόντα και οι πρόσθετες δυνατότητες, στις οποίες περιλαμβάνεται και η συνέχιση του support για το HDFS, βοηθούν τους πελάτες να συγκεντρώνουν, να αποθηκεύουν, να προστατεύουν και να διαχειρίζονται ακόμη μεγαλύτερο όγκο unstructured data.


Η EMC ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα των EMC ViPR 2.0 και EMC ViPR SRM 3.5, βοηθώντας τους πελάτες της να αναπτύξουν πραγματικά σύγχρονες υποδομές storage επάνω σε συνηθισμένες πλατφόρμες του εμπορίου, και παράλληλα κάνει τη διαχείριση οποιουδήποτε storage infrastructure εξαιρετικά απλή, είτε πρόκειται για ένα cluster με δύο arrays, είτε για hyperscale υποδομές πολλών Petabyte.


Η EMC ανακοίνωσε ότι το EMC ECS Appliance, το πρωτοποριακό hyperscale storage που έχει σχεδιαστεί ειδικά για εφαρμογές data center, βρίσκεται πλέον σε καθεστώς γενικής διαθεσιμότητας. Το ECS Appliance (powered by ViPR 2.0) θέτει τις υποδομές storage σε νέα οικονομική βάση, καθώς συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του public cloud—κόστος, απλότητα, επεκτασιμότητα — με την ασφάλεια και το επίπεδο ελέγχου του private cloud. Η Βιβλιοθήκη του Βατικανού έχει ήδη αποκτήσει το πρώτο ECS Appliance, για τη δημιουργία ενός συστήματος με συνολική χωρητικότητα τριών Petabytes.


Σχόλια στελεχών
David Goulden, CEO, EMC Information Infrastructure
«Οι οργανισμοί που αξιοποιούν τις τέσσερις κυρίαρχες τάσεις του IT – κοινωνικά δίκτυα, cloud, κινητές επικοινωνίες και big data – για να χτίσουν νέες εφαρμογές είναι αυτοί που αλλάζουν τα δεδομένα στον κλάδο τους. Το IT πρέπει να αποτελεί μοχλό για την επίτευξη μικρότερου κόστους, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να χρηματοδοτούν την ανάπτυξη των νέων εφαρμογών που ζητούν. Παρόλο που η αρχιτεκτονική των εφαρμογών αυτών είναι διαφορετική, θα πρέπει να αποφύγουμε τη δημιουργία ενός ακόμη κλειστού συστήματος (IT silo). Με τις σημερινές ανακοινώσεις δίνουμε τη δυνατότητα στις διευθύνσεις ΙΤ να μειώσουν δραστικά το συνολικό κόστος χρήσης (TCO) των εφαρμογών που ήδη προσφέρουν και να επιταχύνουν τη δημιουργία νέων εφαρμογών, οι οποίες θα βοηθήσουν τη μετάβαση στο hybrid cloud».


Jeremy Burton, Πρόεδρος, EMC Products, Marketing & Solutions
«Οι πελάτες μας βρίσκονται αντιμέτωποι με την πραγματικότητα και τις δυσκολίες που κρύβει η διαχείριση πολλών και διαφορετικών workloads, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να ικανοποιούν τις απαιτήσεις για την ανάπτυξη νέων εφαρμογών για χρήση τόσο on-premise, όσο και σε δημόσια cloud. Φυσικά, δεν υπάρχει μία λύση που να καλύπτει κάθε ανάγκη. Οι καινοτομίες που παρουσιάζει σήμερα η EMC προσφέρουν στους πελάτες μας τη βάση την οποία χρειάζονται για να διαχειρίζονται παλιές και νέες εφαρμογές, αλλά και να επιταχύνουν τη μετάβασή τους στο hybrid cloud».