Εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών, διαδικτύου και τεχνολογιών αφής σε άτομα 3ης ηλικίας προσέφερε για ακόμη μια χρονιά το πρόγραμμα «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο».


PCΤο πρόγραμμα υλοποιείται από τη ΜΚΟ 50+ Ελλάς, σε συνεργασία με το Δήμο Ηλιούπολης και το Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποστηρίζουν για δεύτερη συνεχή χρονιά ο ΟΤΕ και η COSMOTE.


Πρόκειται για μια σειρά δωρεάν μαθημάτων σχετικά με τη βασική χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του διαδικτύου, με στόχο τη μείωση του ψηφιακού χάσματος σε ανθρώπους ηλικίας άνω των 50.


Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΟΤΕ και η COSMOTE διέθεσαν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως μονάδες Η/Υ, smartphones και tablets στο Κέντρο Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Ηλιούπολης.


«Η πρόσβαση στην τεχνολογία που επιτρέπει και διευκολύνει την επικοινωνία είναι εξαιρετικά σημαντική, αν όχι σχεδόν απαραίτητη πλέον, ιδιαίτερα για όσους δεν μεγάλωσαν με την τεχνολογία στην καθημερινότητά τους. Όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, μπορούν να έχουν ίσες ευκαιρίες για ψυχαγωγία, επικοινωνία, και κοινωνική δικτύωση στα Νέα Μέσα. Και όταν μαθαίνεις κάτι νέο, νιώθεις νέος!», δήλωσε η κα Ντέπη Τζιμέα, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας του Ομίλου ΟΤΕ, στο πλαίσιο της ειδικής εκδήλωσης για τη βράβευση των ‘μαθητών’.


«Αυτή η νέα τεχνολογία, που είναι και μια νέα γλώσσα, εκτός από την ενημέρωση, οξύνει το μυαλό και δεν το αφήνει στην αδράνεια», δήλωσε ένας από τους συμμετέχοντες του φετινού προγράμματος, ενώ προσέθεσε: «Γεμίζει ο χρόνος μου, δε νιώθω πια μοναξιά!» Αξίζει να σημειωθεί πως περισσότεροι από 480 ‘μαθητές’ ήρθαν πιο κοντά στην τεχνολογία και άλλαξαν την καθημερινότητά τους, ενώ πάνω από 650 άτομα είναι στη λίστα αναμονής για τη συμμετοχή τους το επόμενο έτος.