Η HTC Corporation ανακοίνωσε τα ενοποιημένα αποτελέσματα για το 2ο οικονομικό τρίμηνο του 2014, που έληξε στις 30 Ιουνίου του τρέχοντος έτους.


htc one m8Η επάνοδος της HTC στην κερδοφορία προήλθε κυρίως από τις αυξημένες πωλήσεις των προϊόντων της, HTC One (M8), HTC One mini 2 και Desire 816, σε παγκόσμια κλίμακα. Ειδικότερα στις Η.Π.Α., το HTC One (Μ8) εξακολουθεί να εντυπωσιάζει αφήνοντας το στίγμα του στην αγορά, με διαθεσιμότητα και στους τέσσερις μείζονες παρόχους, ενώ στην Ευρώπη το HTC One mini 2 πέτυχε να επεκτείνει την κορυφαία εμπειρία HTC One (M8), τοποθετώντας τη σε ένα πιο συμπαγές format. Σημαντικά κέρδη προήλθαν επίσης από το franchise HTC Desire, με ναυαρχίδα την επιτυχία του μοντέλου Desire 816.


“Οπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα αυτού του τριμήνου, εξακολουθούμε να βελτιωνόμαστε επιχειρηματικά από όλες τις απόψεις, κτίζοντας ταυτόχρονα πάνω στον τεράστιο ενθουσιασμό που πηγάζει από την τρέχουσα σειρά προϊόντων μας”, επισημαίνει ο Πίτερ Τσου, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της HTC, καταλήγοντας: “Το κερδοφόρο αυτό τρίμηνο συνιστά ένα θετικό βήμα που προέκυψε από την προσήλωσή μας στον στόχο να παράσχουμε στο καταναλωτικό κοινό το καλύτερο smartphone που είναι δυνατό να κατασκευαστεί, το HTC One (M8), σε συνδυασμό με τη διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων μας, όπως αυτή αποτυπώθηκε με το HTC One mini 2 και τη σειρά Desire”.


Τα HTC One (M8) και Desire 816 διατήρησαν την κυριαρχία τους στην αγορά της Ταϊβάν, πετυχαίνοντας μάλιστα για πρώτη φορά να καταταγούν στην κορυφαία θέση, τόσο ως προς το μερίδιο αγοράς, όσο και ως προς το μερίδιο εσόδων. Παράλληλα, η HTC παρουσίασε εντυπωσιακές συνολικά πωλήσεις σε Ινδία και Κίνα, χάρη σε ένα προσεγμένο portfolio προϊόντων που απευθύνονται σε ταχύτατα αναπτυσσόμενες αγορές.


Τα απαράμιλλα σχεδιαστικά και μηχανικά χαρακτηριστικά των προϊόντων της HTC εξακολουθούν να συναρπάζουν και να αποσπούν σημαντικές διακρίσεις. Τον περασμένο Ιούνιο, η συσκευή HTC One (M8) και η θήκη HTC Dot View κατέκτησαν για μία ακόμη φορά το Χρυσό Μετάλλιο Design και Καινοτομίας στα βραβεία Computex d&I, τα οποία διοργανώθηκαν από το Συμβούλιο Ανάπτυξης Εξωτερικού Εμπορίου της Ταϊβάν (TAITRA) και το Διεθνές Φόρουμ Design (iF).


Πρόβλεψη 3ου Τριμήνου 2014
Για το συγκεκριμένο διάστημα η HTC προχωρά στις παρακάτω εκτιμήσεις:
– Τα έσοδα αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 42 και 47 δισ. Νέων Δολαρίων Ταϊβάν (ΝΤ$).
– Το μικτό περιθώριο κέρδους αναμένεται μεταξύ 22.5% και 23%
– Τα κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 0.05 και 0.69 Νέων Δολαρίων Ταϊβάν (ΝΤ$)