13 κέντρα εκπομπής σε Αττική και Εύβοια μεταδίδουν επίγειο ψηφιακό σήμα, ενώ απαραίτητος είναι ο επανασυντονισμός για όσους λάμβαναν σήμα από Υμηττό ή Αίγινα.


digea logoΣε πλήρη ψηφιακή «τροχιά» πέρασε η Αττική καθώς ολοκληρώθηκε σήμερα τα ξημερώματα με απόλυτη επιτυχία το 2ο «περιοχικό» switch – off του αναλογικού σήματος, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση ΟIK.40518/1168/Φ.111Α/04-07-2014, Φ.Ε.Κ. 1879/Β’/10-07-2014. Από χθες 11 κέντρα εκπομπής, μεταξύ των οποίων και η «Πάρνηθα», που εξέπεμπαν αναλογικά στην Αττική και την Εύβοια πέρασαν οριστικά στην ψηφιακή εποχή. Παράλληλα, 2 κέντρα εκπομπής, ο «Υμηττός» και η «Αίγινα» τα οποία εξέπεμπαν ήδη ψηφιακά πέρασαν και αυτά στις τελικές συχνότητες που είναι κατοχυρωμένες από το κράτος. Συνολικά 13 κέντρα εκπομπής προσφέρουν στους κατοίκους των εν λόγω περιοχών μια νέα ολοκληρωμένη ψηφιακή εμπειρία χαρίζοντάς τους τέλεια εικόνα και ήχο, αλλά και την προοπτική για εξελιγμένες δυνατότητες.


Περισσότεροι από 4,5 εκατομμύρια τηλεθεατές στην Αττική, τον Αργοσαρωνικό, την κεντρική και νότια Εύβοια καθώς και τις βορειοδυτικές ακτές των Κυκλάδων μπορούν και παρακολουθούν από σήμερα επίγεια ψηφιακά τα αγαπημένα τους ιδιωτικά κανάλια εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας.


Οι τηλεθεατές χρειάζεται να ανήκουν σε περιοχή κάλυψης των εν λόγω κέντρων εκπομπής και να διαθέτουν δέκτη που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG-4. Τέλος υπενθυμίζεται πως για τη λήψη του ψηφιακού σήματος όλοι οι τηλεθεατές των παραπάνω περιοχών θα πρέπει να συντονίσουν τον τηλεοπτικό τους δέκτη στις νέες συχνότητες και ενδεχομένως να πραγματοποιήσουν επαναφορά στις «εργοστασιακές ρυθμίσεις».


Οι τηλεθεατές μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους προγράμματα επίγεια ψηφιακά, με άριστη εικόνα και ήχο, χωρίς χιόνια και είδωλα, καθώς και να ενημερώνονται ηλεκτρονικά μέσω του δέκτη τους και της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Προγράμματος (EPG), για το τηλεοπτικό πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη ή αυτά που ακολουθούν σε διάστημα μίας εβδομάδας.


Στο νέο site της Digea συμπεριλαμβάνεται ειδική εφαρμογή για τους χάρτες κάλυψης των 156 σημείων που ορίζει ο Χάρτης Συχνοτήτων καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για τους τηλεθεατές.


Με αφορμή την επιτυχή ψηφιακή μετάβαση στην Αττική, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Digea, κύριος Γιώργος Μαθιός δήλωσε: «Σήμερα ολοκληρώθηκε με επιτυχία ένας κομβικός σταθμός της μετάβασης από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση καθώς απέκτησε πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα μέσω των τελικών, κατοχυρωμένων από τη χώρα συχνοτήτων σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που συμβάλουμε στην αλλαγή της τεχνολογίας της τηλεόρασης προσφέροντας πλέον μία νέα εμπειρία ψυχαγωγίας και ενημέρωσης».