Δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες οπτικών εφέ επέλεξαν την τεχνολογία Blade Server της HP, μειώνοντας σημαντικά το κόστος στα data center τους.

HPΗ ΗΡ ανακοίνωσε ότι δύο από τις κορυφαίες εταιρείες οπτικών εφέ του κόσμου, επέλεξαν την τεχνολογία blade server της ΗΡ για τη δημιουργία εικόνων υψηλής ανάλυσης μέσω υπολογιστών (computer-generated imagery – CGI) μειώνοντας το κόστος αποθήκευσης δεδομένων στα data center τους.

Ειδικότερα, η αυστραλιανή εταιρία Animal Logic και η Paprikaas στρατηγικός εταίρος της DreamWorks Animation, πέτυχαν τη παραγωγή μεγαλύτερου όγκου ψηφιακού περιεχομένου με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα, μειώνοντας το κόστος και το χώρο αποθήκευσης δεδομένων στα data center τους μέσω των τεχνολογιών HP BladeSystem και HP ProLiant.

Η αυστραλιανή εταιρία Animal Logic δημιούργησε οπτικά εφέ για τις ταινίες «Happy Feet», «300» και «Australia». Όταν η εταιρία έφτασε το μέγιστο όριο αποθήκευσης δεδομένων στο data center της, επέλεξε την τεχνολογία των  server της HP οι οποίοι ήταν σαφώς χαμηλότερης ενεργειακής κατανάλωσης, ενώ παράλληλα εξοικονομούσαν χώρο κατά την αποθήκευση δεδομένων χωρίς να μειώνεται η απόδοση του συστήματος.

Η αναμενόμενη ταινία κινουμένων σχεδίων της Animal Logic’s «Guardians of Ga’Hoole» θα δημιουργηθεί με τη χρήση 1.000 server blade HP ProLiant BL2x220c, οι οποίοι θα φιλοξενούνται σε περιβλήματα HP BladeSystem c7000. Η ταινία αναμένεται να προβληθεί το καλοκαίρι του 2010.

«Χρησιμοποιώντας τους blade server της HP, επιτυγχάνουμε σημαντικά πλεονεκτήματα ως προς τη μείωση του κόστους – τόσο του κεφαλαιακού όσο και του λειτουργικού», δήλωσε ο Alex Timbs, υπεύθυνος πληροφορικής της Animal Logic.

Η Paprikaas είναι μέρος της παγκόσμιας επιχείρησης Technicolor και επέλεξε τους server HP ProLiant BL460c G5 για να αυξήσει την απόδοση και να επιτύχει ένα ενεργειακά αποδοτικό πρότυπο στο data center της.

«Με τον Proliant BL460c της ΗΡ, αυξήσαμε σημαντικά τη διαθέσιμη υπολογιστική ισχύ μας χωρίς να αυξήσουμε τη συνολική κατανάλωση ισχύος ούτε κατά ένα watt. Επίσης, έχουμε την υπολογιστική ισχύ που χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε και την επόμενη επιτυχημένη ταινία κινουμένων σχεδίων» δήλωσε ο Nandish Domlur, διευθύνων σύμβουλος της Paprikaas.

Το σύστημα της Paprikaas, που χρησιμοποιεί τους server 240 ProLiant BL460c, συγκαταλέγεται στον κατάλογο των 500 (TOP500 List) ταχύτερων υπερυπολογιστών του κόσμου.