Το VMAX3 αποτελεί θεμέλιο για τη δημιουργία υποδομών Hybrid Cloud, καθώς λειτουργεί ως γέφυρα ανάμεσα στα Private Clouds και τους παρόχους υπηρεσιών Public Cloud.


EMC_Logo_110713Η EMC® Corporation παρουσίασε το πολυαναμενόμενο VMAX3TM, το οποίο μετατρέπει το VMAX® από enterprise storage σε μια ανοικτή πλατφόρμα παροχής enterprise data services. Με την κίνηση αυτή, η EMC αλλάζει ριζικά τις – μέχρι σήμερα- δυνατότητες ενός enterprise storage, εισάγοντας cloud-like ευελιξία η οποία συνδυάζεται με επιδόσεις και δυνατότητες ελέγχου επιπέδου data center.


Παραδοσιακά, η διεύθυνση IT κάθε οργανισμού παρείχε data services στους εσωτερικούς πελάτες, και παράλληλα είχε τον πλήρη έλεγχο του data center. Ήταν ο αξιόπιστος –και αποκλειστικός- πάροχος υπηρεσιών, τον οποίον όμως χαρακτήριζε η έλλειψη ευελιξίας σε σχέση με την ταχύτητα ανάπτυξης νέων εφαρμογών. Η άνοιξη των υπηρεσιών public cloud επέτρεψε στις επιχειρήσεις να παρακάμπτουν το τμήμα IT και να προμηθεύονται γρήγορα τις εφαρμογές που χρειάζονται. Αυτή η self-service φιλοσοφία εισήγαγε νέα επίπεδα ευελιξίας, προσέθεσε, όμως, και το ανάλογο ρίσκο, καθώς τα δεδομένα της επιχείρησης βρέθηκαν εκτός του πεδίου ελέγχου του IT.


Για να μπορέσουν τα τμήματα IT να ανακτήσουν τον έλεγχο, απαιτούνται νέες και πολύ πιο ευέλικτες υποδομές data center. Η πλατφόρμα VMAX3 δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της EMC να πάρουν και πάλι τον έλεγχο στα χέρια τους, επιλέγοντας το πού είναι καλύτερο να εκτελούνται κάποια συγκεκριμένα workloads, είτε στο εσωτερικό του data center, είτε στο public cloud. Χάρη σε αυτήν την καινοτομία, το VMAX3 βοηθά τους πελάτες να διαχειριστούν καλύτερα υπηρεσίες Storage-as-a-Service, διασφαλίζοντας συγκεκριμένα service levels σε κλίμακα hybrid cloud.


Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά
Ο επανασχεδιασμός του VMAX3 βασίστηκε στο νέο HYPERMAX OS και την αρχιτεκτονική Dynamic Virtual Matrix. Το HYPERMAX OS είναι το πρώτο δείγμα σύγκλισης ενός ανοικτού storage hypervisor και ενός λειτουργικού συστήματος, δίνοντας στο VMAX3 τη δυνατότητα να παρέχει υπηρεσίες υποδομών storage, όπως πρόσβαση σε cloud, data mobility και data protection, απευθείας από το επίπεδο του array. Με αυτόν τον τρόπο, το data center γίνεται πιο ευέλικτο και πιο αποδοτικό, ενώ παράλληλα μειώνονται οι απαιτήσεις σε χώρο και ενέργεια. Επίσης, το HYPERMAX OS επιτρέπει την παροχή real-time και non-disruptive data services, ενώ η αρχιτεκτονική Dynamic Virtual Matrix δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να εκχωρούν δυναμικά τη διαθέσιμη επεξεργαστική ισχύ, ώστε να διασφαλίζεται το επιθυμητό, κάθε φορά, service level. Το VMAX3 καταφέρνει να συνδυάσει το επίπεδο ελέγχου και εμπιστοσύνης ενός παραδοσιακού data center με την ευελιξία, τα οικονομικά χαρακτηριστικά και το scale του cloud, προσφέροντας στους πελάτες ένα πιο ισχυρό, αξιόπιστο και ευέλικτο σύστημα.


Περισσότερη δύναμη
Τα νέα hybrid συστήματα VMAX3 – όπως τα 100K, 200K και 400K – έχουν σχεδιαστεί ειδικά για εφαρμογές hybrid cloud, καθώς έχουν τη δυνατότητα να εκχωρούν δυναμικά μέχρι και 384 πυρήνες επεξεργασίας, on-demand, ώστε να επιτυγχάνεται το επιθυμητό επίπεδο απόδοσης σε σύνθετα workloads. Το VMAX3 δίνει τους πελάτες τη δυνατότητα να πετύχουν ένα hyper-consolidation των enterprise εφαρμογών. Τα νέα αυτά συστήματα έχουν σχεδιαστεί με τρόπο που επιτρέπει στους πελάτες να ξεκινούν με “μικρές” διατάξεις– με μερικές 100άδες εικονικές μηχανές – και να φτάσουν μέχρι και κάποιες δεκάδες χιλιάδες, διατηρώντας πάντα ένα προβλέψιμο service level.


Το VMAX3 προσφέρει μέχρι 3X μεγαλύτερη ταχύτητα και 50% χαμηλότερο συνολικό κόστος χρήσης (TCO) σε σχέση με το VMAX προηγούμενης γενιάς, και διεκπεραιώνει πολύ πιο γρήγορα διάφορα file workloads και εφαρμογές Oracle, SQL, SAP ή data analytics.


Περισσότερη αξιοπιστία
Tο νέο VMAX3 αξιοποιεί με το βέλτιστο τρόπο την τεχνολογία flash, προσφέροντας την ευελιξία και τα οικονομικά χαρακτηριστικά του cloud, σε συνδυασμό με το επίπεδο ελέγχου και την αξιοπιστία της οικογένειας VMAX – διαθεσιμότητα που υπερβαίνει το 99.9999% (“six nines”).


Το EMC ProtectPoint, μια νέα λύση προστασίας των δεδομένων, επιτρέπει direct backup από το primary storage στο protection storage. Με 10x ταχύτερο backup και άμεση πρόσβαση στα protected data, η πρωτοποριακή αυτή προσέγγιση επιτρέπει να παίρνουμε αντίγαρφα ασφαλείας του VMAX3 κατευθείαν σε ένα σύστημα Data Domain®, εξαλείφοντας την ανάγκη για διατήρηση των κλασικών υποδομών backup και μειώνοντας το συνολικό κόστος χρήσης μέχρι και 65%.


Πρωτόγνωρη ευελιξία
Το VMAX3 προσφέρει εξαιρετικά απλό -single-click- provisioning και παράλληλα επιτρέπει στους πελάτες να ορίσουν, μέσα από τη νέα VMAX Advanced FAST Suite, το επιθυμητό service level για διάφορα workloads. Παράλληλα, η δυνατότητα ενοποίησης με το EMC ViPR®, εξασφαλίζει την παροχή όλων αυτών των δυνατοτήτων μέσα από ένα μοντέλο self-service.


Η εξαγορά της TwinStrata, την οποία ανακοίνωσε σήμερα η EMC, δίνει νέες δυνατότητες πρόσβασης σε υπηρεσίες cloud. Η προηγμένη τεχνολογία cloud tiering της TwinStrata επιτρέπει στους πελάτες να μεταφέρουν στο public cloud όσα data δεν χρησιμοποιούνται συχνά, ώστε να μειωθεί το συνολικό κόστος χρήσης. Σήμερα, η TwinStrata είναι σε θέση να υποστηρίξει τις υπηρεσίες πολλών κορυφαίων παρόχων public cloud, ενώ στις προθέσεις της είναι να προσθέσει ακόμη περισσότερους στο μέλλον.


Διαθεσιμότητα και υπηρεσίες
Το VMAX3 με το HYPERMAX OS αναμένεται να είναι διαθέσιμα από το τρίτο τρίμηνο του 2014, ενώ στη συνέχεια θα προστεθούν και επιπλέον δυνατότητες. Οι λειτουργίες Embedded file και ProtectPoint θα είναι διαθέσιμες το τέταρτο τρίμηνο του 2014, έναντι πρόσθετου κόστους. Οι λεπτομέρειες σχετικά με την ενοποίηση σε TwinStrata θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη φάση. Οι υπηρεσίες εγκατάστασης και οι συμβουλευτικές υπηρεσίες EMC Global Services καλύπτουν ήδη και το VMAX3.


Σχόλια πελατών:
Jesse Braasch, Αντιπρόεδρος του τμήματος Υποδομών στην Evolution1
«Η πλατφόρμα VMAX ήταν πάντα αξιόπιστη και δυνατή. Η βελτιωμένη έκδοση VMAX3 που παρουσίασε σήμερα η EMC μας δίνει την ευελιξία που χρειαζόμαστε ώστε να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες σε όσους χρησιμοποιούν τις εφαρμογές μας και ταυτόχρονα διασφαλίζει ότι η απόδοση της πλατφόρμας θα κυμαίνεται σε προβλέψιμα επίπεδα. Η απλότητα του VMAX3 αλλάζει εντελώς τους κανόνες του παιχνιδιού, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε cloud services και , παράλληλα, να διατηρήσουμε τον έλεγχο εντός του data center. Περιμένουμε με ανυπομονησία να αξιοποιήσουμε τις νέες δυνατότητες του VMAX3».


Σχόλια αναλυτών:
Mark Peters, ESG
«Η EMC δηλώνει ότι με το νέο VMAX3 θέλει να επαναπροσδιορίσει την αγορά του enterprise storage. Μάλιστα, για να βοηθήσει την όλη διαδικασία δημιούργησε και έναν εντελώς νέο όρο για να περιγράψει το νέο της προϊόν: ‘enterprise data service platform.’ Βέβαια, αυτό που έχει σημασία είναι η ουσία: και από αυτή την άποψη το VMAX3 δεν απογοητεύει. Πρόκειται για μια εξειδικευμένη (purpose-built) πλατφόρμα η οποία χρησιμοποιεί ισχυρές δόσεις καθαρής δύναμης σε συνδυασμό με προηγμένες, καινοτομικές λειτουργίες, προκειμένου να προσφέρει τη δυνατότητα παροχής και διαχείρισης υπηρεσιών με προβλέψιμο service level. Έχει σχεδιαστεί με στόχο να δώσει τη δυνατότητα στις διευθύνσεις ΙΤ να απολαμβάνουν την ευελιξία, την οικονομία και τον self-service χαρακτήρα του cloud και ταυτόχρονα το επίπεδο αξιοπιστίας, τη διαθεσιμότητα και την επεκτασιμότητα ενός κλασικού data center».


Σχόλια στελεχών της EMC:
Brian Gallagher, President, Enterprise & Midrange Systems Division, EMC
«Ο επανασχεδιασμός του VMAX3 – και η μετατροπή του από ένα σύστημα enterprise storage σε μια ανοικτή πλατφόρμα παροχής enterprise data services – δίνει στους πελάτης της EMC της δυνατότητα να αλλάξουν ριζικά τις κλασικές υποδομές storage που διαθέτουν και να αποκτήσουν ένα σύγχρονο κι ευέλικτο data center. Με λίγα λόγια, μιλάμε για υπέρ-συγκέντρωση σε επίπεδο workloads και υποδομών. Όντας η πρώτη πλατφόρμα για enterprise data services, το VMAX3 αποτελεί θεμέλιο για τη δημιουργία ενός hybrid cloud, σε μια εποχή που οι πελάτες μας αναζητούν τρόπους να προσφέρουν υπηρεσίες Storage-as-a-Service, διασφαλίζοντας συγκεκριμένα service levels σε κλίμακα hybrid cloud».